Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTESGATA19: 2ni3rdia: DEL REMOLÍ AL PRIMER "BOUS A BANDA" (Crònica)

FESTESGATA19: 2ni3rdia: DEL REMOLÍ AL PRIMER "BOUS A BANDA" (Crònica)

Tots no ho saben tot de totes les festes de Gata. Arriben a coneixer-ho per referències. Per que uns diuen i els altres també. Ahir per la vesprada al voltant de les 15 hores es va produir un remolí fort (espècie de mini tornat) al camp de futbol antic "Les Sorts" de Gata, al baret de la pròxima comissió 2020. Els col·laboradors i membres de la mateixa havien preparat amb molta cura les veles per a que la gent no patira el fort sol que està fent a l’apropar-se al baret a degustar una cerveseta. Però l’aire, que a vegades és més potent que l’aigua, ho va llançar tot per terra. Curiosament, al poble valenciana de Canet d’En Berenguer va fer el mateix a la platja. Curiositats de la climatologia.

Donada la veu d’alarma, de seguida es van presentar els membres de Protecció Civil, el regidor de Festes Joanvi Vallés i l’alcalde Josep Francesc Signes Costa. Van actuar ràpid. Els operaris de servici junt amb els col·laboradors de la festa del 20 van tornar a deixar els ferros de les barraques, que es diu, intactes. L’Ajuntament va oferir les seues carpes pràctiques. Dalt l’escenari per la nit, l’alcalde nomenava en el seu discurs el xicotet incident, ja resolt.

Tot tornava a la normalitat. La primera entrada de vaques i un bou transcorrien sense cap incident. La comissió actual del 2019, després de tot l’esforç del Festival d’anit, repartia coques i cervesa. Els valents i valentes col·laboradors/es i els pre-quintos i quintes, que es distribuixen per torns la tasca del baret, havien superat el primer ensurt i amb nota. Es mereixen un reconeixement els que van eixint i els que van entrant.

I a migdia ha arribat el primer "BOUS A BANDA", una altra manera de passar les migdiades de la cervesa al baret dels bous sense bous a migdia, donat que la "soligana" és de justícia. El primer grup "Donaldson" conseguia atraure a molta gent jove. Allí baix les carpes, desafiant al vent i als elements. Organitzava "Gatafanclub".

A la vesprada, en unes hores, vindrà la inauguració oficial del corro. Eixa serà una altra crònica.

0 comentarios