Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI DIA 1, INICI DE LA VISITA PASTORAL A LA MARINA ALTA. A GATA ESTARÀ EL BISBE D. ARTURO ROS EL DIA 9. DIUMENGE, BENDICIÓ DE DOLÇOS

HUI DIA 1, INICI DE LA VISITA PASTORAL A LA MARINA ALTA. A GATA ESTARÀ EL BISBE D. ARTURO ROS EL DIA 9. DIUMENGE, BENDICIÓ DE DOLÇOS

Hui divendres, primer dia de febrer, comença en Benissa (parròquia de Sant Pere i la Puríssima Xiqueta) la Visita Pastoral de l’arquebisbe i els tres bisbes auxiliars a l’Arxiprestat de la "Preciosíssima Sang" de la Marina Alta, en la qual s’inclou la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos.

A més, es dona la circumstància que el rector de la nostra parròquia, Don Francisco M. Murillo Roldán, és l’arxiprest, que acompanyarà a les parròquies als bisbes, per a veure la realitat de cadascuna d’elles. A Gata, la visita pastoral serà dissabte que ve, dia 9 de febrer, al llarg del dia, i s’encarragarà de la mateixa el bisbe auxiliar Don Arturo Ros Murgadas. Don Arturo arribarà a les 10:30 i començarà una programació 

Aquesta vesprada a les 20 hores presidirà en Benissa la missa de començament de la Visita en general, l’arquebisbe cardenal Don Antonio Cañizares, acompanyat dels bisbes i rectors. Des de Gata eixiran autobusos, per a estar presents en l’acte.

L’última visita pastoral a Gata es va fer el dia 16 de novembre de 2007, estant de rector Don Santiago Bohigues i la va presidir el bisbe auxiliar, Don Enrique Benavent.

Des de hui fins el mateix dia 9, aniré posant-vos alguns dates històriques de les visites pastorals a Gata al llarg de la història de 444 anys.

SANT BLAI I ELS ROTLLOS

Com és típic i tradicional, despusdemà diumenge dia 3, festivitat de Sant Blai, tindrà lloc la bendició dels rotllos i dolços a l’església parroquial de Gata, costum que en l’onomàstic d’aquest bisbe sant es fa per tot l’orb cristià. La bendició serà a la missa de 11:30 i en eixa missa també se celebrarà la presentació dels xiquets batejats al llarg de 2018, celebrant la festa de demà, dia dfe la Candelera.

0 comentarios