Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA DE GORGOS I SAINT ANDRÉ DE SANGONIS, AGERMANATS: ALCALDESSA I ALCALDE SIGNEN L'HISTÒRIC DOCUMENT

GATA DE GORGOS I SAINT ANDRÉ DE SANGONIS, AGERMANATS: ALCALDESSA I ALCALDE SIGNEN L'HISTÒRIC DOCUMENT

El dia 30 d’octubre de 2018 passarà a la història municipal dels dos pobles que ja estan agermanats des d’ahir per la vesprada. Gata de Gorgos i Saint André de Sangonis (França) ja son pobles germans. Amb la signatura del document d’agermanament per part de l’alcalde de Saint André de Sangonis, Jean-Pierre Gabaudan, i l’alcaldessa de Gata, Magdalena Mengual, es tancava un procés iniciat en 2014, quan els dos pobles van manifestar la seua intenció d’agermanar-se, i es donava pas a un nou temps d’intercanvis i projectes en comú com a pobles germans.

Una delegació de Saint André, composta per l’alcalde, quatre membres del comité d’agermanament, que allí és coneix com a jumelage, i un fotògraf, ha visitat Gata els dies 29, 30 i 31 d’octubre on, a més de l’acte de signatura del document, han realitzat diverses visites i activitats per conèixer millor la població. Han visitat espais emblemàtics, com el passeig de les Coves Roges, el centre històric, els parcs del Raval i la Font del Riu, l’església i l’ermita. També han conegut alguns dels processos de fabricació que es realitzen a Gata, com ara les guitarres, els capells ("sombreros") o els "bolsos".

En aquests dies que ens han visitat els membres dels dos comités han intercanviat propostes i idees per treballar en comú de cara al futur. Per començar, s’ha acordat que una delegació del comité de Gata visitarà la localitat francesa en març de 2019.

L’acte de signatura, celebrat ahir de vesprada, va comptar amb les actuacions de la Gatukada, el grup de danses la Llata i la Colla El Montgó com a mostra de la varietat d’agrupacions culturals i musicals del nostre poble. Inclús, les dansadores van fer participar als membres de la delegació francesa integrant-los en els seus balls.

Amb aquesta signatura es persegueix reforçar el coneixement entre les dos cultures i forma de vida dels seus ciutadans i incentivar intercanvis educatius, culturals, artístics, turístics, deportius,...

RECORDEM EN QUINA PART DE FRANÇA ESTÀ EL POBLE DE SAINT ANDRÉ DE SANGONIS?

Saint André de Sangonis és una població francesa, situada en la regió de l’Occitània, al departament de Hérault, districte de Lodéve i cantó de Gignac. La ciutat important més pròxima Montpellier es troba a 32 kilòmetres. Al cens de 2014 registrava 5.648 habitants. Té una superfície de 23 kilòmetres quadrats. Si voleu conéixer més sobre el poble i el seu ajuntament, ací teniu un enllaç https://mairie.saintandredesangonis.com/.  

FONTS: Informació nota de premsa Ajuntament. // Fotos: Ajuntament de Gata.

 

0 comentarios