Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA DIPLOMÀTICA, NASCUDA A GATA, FRANCISCA Mª. PEDRÓS CARRETERO, EMBAIXADORA D’ESPANYA EN TANZÀNIA

LA DIPLOMÀTICA, NASCUDA A GATA, FRANCISCA Mª. PEDRÓS CARRETERO, EMBAIXADORA D’ESPANYA EN TANZÀNIA

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica hui dimarts 2 d’octubre, el nomenament a proposta del Ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, de Na Francisca María Pedrós Carretero, una gatera amb un ampli currículum, embaixadora d’Espanya a la República Unida de Tanzània. Pedrós va nàixer a Gata en 1966. Filla de Francisco Pedrós Rodríguez (conegut al poble com Paco "Tender"), que va ser alcalde de Gata entre 1939 i 1940, presidint una comissió gestora.

Na Francisca María Pedrós Carretero és llicenciada en Dret i en Ciències Econòmiques i Empresariales. Ingressà en 1993 en la Carrera Diplomàtica i, entre altres llocs en el Ministeri d’Afers Exteriors, ha estat destinada en Relacions Econòmiques Internacionals i en la Direcció General de Política Exterior per a Europa No Comunitària i Amèrica del Nord. Ha exercit com a directora del Gabinet del secretari d’Estat per a la Unió Europea i vocal assessor jurídic en la Secretaria General per a la Unió Europea. Ha dessempenyat la segona jefatura en les representacions diplomàtiques espanyoles en la República Islàmica de Mauritània, Namíbia i Eslovènia, i ha estat destinada com a consellera i, posteriorment, ministra consellera, en la Representació d’Espanya davant les Nacions Unides a Nueva York, lloc este últim que ocupava des de 2015.

FONTS: BOE / Nota de Premsa, Ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació. / Foto extreta del diari digital "Noticiasgibraltar".

0 comentarios