Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

BONA PARTICIPACIÓ DE TENDES I GENT DE GATA A LA SETMANA DE LA MOBILITAT 2018. Més de cent persones, ahir, en el Dia de la Bicicleta

BONA PARTICIPACIÓ DE TENDES I GENT DE GATA A LA SETMANA DE LA MOBILITAT 2018. Més de cent persones, ahir, en el Dia de la Bicicleta

La setmana que ahir deixaven enrere va tindre lloc a Gata la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT i DEL "PARK (ing) DAY", que organitzava l’Ajuntament i en la qual van participar alumnes, comerciants i gent jove i esportista.

Un any més, les activitats van començar en l’àmbit escolar. Dijous dia 20 de setembre, en les hores d’entrada i eixida a l’escola es va tallar al trànsit de vehicles una àrea més ampla de l’habitual per a fomentar l’accés a peu i en bici. Habitualment, ja es talla al trànsit l’accés al col·legi per la costera del grup escolar durant el curs.

Divendres 21 de setembre es va repetir la celebració del Park(ing) Day, per quart any consecutiu. Es tracta d’un esdeveniment anual que suposa convertir una zona d’aparcament en un jardí públic o espai lúdic per un dia. Com en edicions anterior, l’Ajuntament donarà a la millor intervenció comercial una pàgina de publicitat en el llibre de festes 2019 amb menció al premi. Hi havia de temps per a votar fins hui dilluns als comerços que van participar.

Despúsahir dissabte, 22 de setembre, se celebrava el Dia Mundial Sense Cotxes i el principal objectiu d’aquest dia era concienciar que el seu ús a gran escala produeix greus danys al medi ambient (contaminació aèria i acústica), inculcar als ciutadans a deixar aquest mitjà de transport per un dia.

Finalment, ahir diumenge 23, es feia una ruta urbana en bicicleta, en la qual van participar un centenar de persones. Es van fer dos circuits diferenciats: un per als més menuts i l’altre pels que vulguen pedalejar un poc més. L’eixida es va fer des de la Plaça Nova a les 9:30 hores. En acabar, en la mateixa plaça es van fer jocs i sortejos. El passeig el podeu veure a l’enllaç de "Droneamos" (PUNXEU ACÍ).

FONT: Informació i fotos Dia de la Bicicleta i Park (ing) Day, Ajuntament.

0 comentarios