Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI, DARRER DIJOUS, COMENCEN LES FESTES DELS DARRERS DIES A GATA. DISSABTE CARNESTOLTES. DILLUNS I DIMARTS, FESTES ESCOLARS. ACABARAN DARRER DIMARTS

HUI, DARRER DIJOUS, COMENCEN LES FESTES DELS DARRERS DIES A GATA. DISSABTE CARNESTOLTES. DILLUNS I DIMARTS, FESTES ESCOLARS. ACABARAN DARRER DIMARTS

La tradició i el costum del poble de Gata mana. A partir de hui entrem ja en les festes populars de "els darrers dies". Hui és Darrer Dijous a Gata, el primer dia fester d’amics, de quadrilles que van de dinar i sopar. Dissabte, la Comissió de festes 2018 i l’Ajuntament (Regidoria de Festes) han preparat el Carnestoltes del Darrer Dissabte, que començarà per als més menuts a les 16 hores amb la concentració a la Plaça de l’Església. Després faran una cercavila pel poble amb música i ritme que posaran la Banda Juvenil i la Batukada de Gata (Gatukada).

Acabat el recorregut, al camp de futbol vell hi haurà berenar patrocinat pel Mas y Mas, música ambiental i discomòbil. Ja per la nit, a les 23.30 hores, serà al mateix escenari la discomòbil, amb el DjGari.

Darrer Diumenge serà un dia d’eixides al camp, de paelles, de reunir-se amb els amics. Els darrer dies acaben darrer dimarts dia 13.

Pel que fa al calendari escolar, recordar també que són festes escolars a Gata els dies 12 i 13, darrer dilluns i darrer dimarts.

El significat d’aquestes festes passa de religiós a profà o a l’inrevés. Per què el nom de "darrer" i passant pel dijous, dissabte, diumenge i dimarts?. Perquè són els darrers dies abans de començar la Quaresma, que enguany s’enceta el dimecres 14 amb el Dia de Cendra. A Gata es conserva i amb força el nom de "darrer", a altres indrets de la comarca pren més força dissabte de Carnestoltes.

FONT: A la imatge, la part superior del cartell de la Comissió/Festes per a Carnestoltes 2018.

0 comentarios