Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

A GATA TOTA LA NIT PLOU AMB CONEIXEMENT. 34 litres en les últimes 24 hores

A GATA TOTA LA NIT PLOU AMB CONEIXEMENT. 34 litres en les últimes 24 hores

La borrasca que diuen és gota freda, la DANA que nomenen els metereòlegs ha deixat ja a Gata 34 litres des d'ahir a les 8 del matí a hui, les últimes 24 hores, segons ha mesurat als Trossets Vicent Signes (Canya). Si tinguerem que donar el part metereològic referent a Gata als serveis informatius els diríem que ha plogut amb molt de coneixement, amb ruixats fortets seguits de pluja continua, però no plovent fortíssim com l'altra vegada.

Va començar aquest episodi dilluns dia 28, que al santoral marca a Sant Agustí i diu el refranyer "Sant Agustí rega amb el carabassí" i va plovisnar. Hui dia 30 és Santa Rosa, que no té cap refrany de l'aigua. Però si ens fixem en alguns de l'agost i la pluja, recollim alguns: "Trons de juliol desperten el caragol" (anit en va fer igual que llamps); "les darreres pluges d'agost porten la tardor i aiguen el most"; "Quan l'agost plora, la verdura és bona" i "Quan no plou per l'agost, pateix el camp i pateix el bosc".

A l'observatori del col·legi Santíssim Crist de Gata s'han mesurat des de la mitja nit fins ara les 8.30 un total de 24,2 litres. Ha baixat la temperatura i teníem entre 18 i 20 graus, això si amb molta humitat relativa, el 94 per cent. Portem al mes d'agost, incloent la pluja d'aquest penúltim dia del mes, 94,6 mm. i a l'any 221,6 mm., segons el mateix observatori.

A la imatge, el nou vial i la pluja d'aquest matí.

FONT: Internet, el refranyer de l'aigua.

0 comentarios