Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA SUPERA JA ELS 207 MM. DE PLUJA. EL RIU BAIXA AMB MOLT DE CABDAL. SEGUIX EL VENT I PLUJA

GATA SUPERA JA ELS 207 MM. DE PLUJA. EL RIU BAIXA AMB MOLT DE CABDAL. SEGUIX EL VENT I PLUJA

(ENLLAÇ A L’ÀLBUM, PUNXEU ACÍ). 

Mireu també un vídeo del riu -mirant cap al pont del tren-. PUNXEU ACÍ. I un altre vídeo del riu pasant pel parc de la Font del Riu, PUNXEU ACÍ.

Des del passat dia 18, dimecres, fins a hui, i encara seguix, l’episodi climatològic està sortit de tot. Primer va ser la copiosa nevada del dimecres. Després la pluja del dijous 19, que va fer que baixara aigua pel riu en dues etapes. Poquet entre divendres i dissabte mig dia, i moltíssim anit i aquest matí. El vent va començar a pendre força divendres i dissabte, amb temporal a la mar, i ací a Gata fortes raxes de vent. Protecció Civil i Policia Local han treballat de valent, sobre tot en les últimes hores, per a poder-se normalitzar la situació. Anit teniem moltes eixides i la més forta, la caiguda del pi que tallava la carretera i feia necessari la intervenció dels bombers, prop de la rotonda de Xàbia. A més hem estat tota la nit sense llum per la caiguda d’una torre elèctrica i el suministre s’ha restablert fa una hora.

    La imagen puede contener: cielo, exterior, naturaleza y agua
    La imagen puede contener: árbol, cielo, exterior, naturaleza y agua
    La imagen puede contener: cielo, árbol, exterior, naturaleza y agua

En total, l’amic Vicent Signes "Canya" ha acumulat al seu pluviòmetre de 8 del matí del dia 18 a les 8 del matí de hui diumenge, un total de 207 mm. En les últimes 24 hores han sumat 43 mm. més.

Comentava Javier Gilabert Artigues: "Des del divendres a les 18:00 h. fins avui diumenge a les 11: 00 h. del matí he registrat 97.- lts. a la partida Senies. Pel que des de que va començar a nevar fins avui a les 11:00 h. tenim un total de 208.-lts."

Parlant ara del riu Gorgos, teniu dalt l’enllaç a l’àlbum (Fotos meues i de Vero) i als dos vídeos, de la situació del riu a primeres hores del matí. La proximitat de l’aigua a "la coveta dels gats", baix del pont de Alcolaies, que per precaució han tallat aquest matí al tràfic rodat, és el termòmetre social del riu. Hem conegut també que una unitat mòbil de la cadena televisiva La Sexta ha estat gravant dalt del pont de la Font del Riu. Estarem a l’aguait.

Imatge de portada: el riu passant pel Parc del Raval.

FONT: Fotos àlbum i vídeos Vero Vives i Miguel Vives.

0 comentarios