Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTA, CULTURA I COMERÇ OMPLIRAN LA PLAÇA DE NADAL DE GATA, DEL 18-12 AL 4-1 ( i II )

FESTA, CULTURA I COMERÇ OMPLIRAN LA PLAÇA DE NADAL DE GATA, DEL 18-12 AL 4-1 ( i II )

La festa, la cultura i el comerç, tres grans puntals de la vida social d’un poble, ompliran estos dies, del 18 de desembre al 4 de gener, la Plaça de Nadal de Gata que s’ubicarà a la Plaça Nova.

L’alcaldessa de Gata, Maite Signes, juntament amb els regidors de Cultura i Comerç, Juan Pedrós i Guillermo Cholbi, han presentat aquest matí la campanya integral que aglutina diferents d’activitats culturals, festives i comercials.

Maite Signes ha explicat que es tracta d’una iniciativa conjunta per donar suport al comerç local, establiments hostalers, així com per agrupar una programació cultural i donar una alternativa als pares que treballen durant les vacances de Nadal. "Es pretén crear un lloc d’encontre per als veïns i potenciar el sentiment de poble". Signes ha explicat que s’instal·larà un recinte tancat amb calefacció que albergarà totes les activitats.

Guillermo Cholbi ha explicat les activitats comercials que s’han organitzat a la Plaça de Nadal.  Els dies 20 i 21 se celebrarà una Fira de Nadal on poder realitzar les compres nadalenques que reunirà comerços i empreses local amb demostracions, degustacions, animació, etc.

Per als dies 28 de desembre, dia de la recollida de Cartes als Reis,  i 31 de desembre s’ha organitzat sopar a la plaça amb la possibilitat d’encomanar menús a preus econòmics als establiments adherits i on hi haurà serveis de barra.  A més, diferents empreses i professionals del poble participaran en els tallers i activitats que s’ofereix durant tots el dies.

Juan Pedrós ha sigut l’encarregat de presentar les activitats lúdiques, culturals i festives tant per a majors com per a menuts. La Plaça de Nadal arrancarà dijous 18 de desembre a les 18 hores amb l’aportació del targetes i decoració de tots els xiquets per ambientar la plaça. Tots els participants tindran un obsequi.

Divendres 19 de desembre, a partir de les 9h, els alumnes del CEIP Santíssim Crist oferiran un festival de Nadales, i per la vesprada, a les 19h, seran els alumnes de l’Escola Municipal de Música els que faran el seu Concert de Nadal. Per al dia 22 de desembre, amb la col·laboració de Càritas, han preparat un Xocolate Solidari on es realitzarà una campanya de recollida de joguets i aliments.

Els dies 23, 27 i 29 de desembre i 2 de desembre, per la vesprada, hi haurà tallers,  jocs i animació per a xiquets,. A més del 23 de desembre al 2 de gener de matí hi haurà ludoteca de l’Ampa del Santíssim Crist. Amb la col·laboració de la Comissió de Festes 2015, Dissabte 3 de gener hi haurà dos sessions de teatre, a les 17 h per als menuts amb el musical Pulgarcito i a les 20:30h per a adults amb l’obra “Paulina, Paco y su bigote”

Finalment, diumenge 4 de gener, de 10 a 14 hores, els col·lectius i agrupacions locals participaran en la Fira d’Associacions. El punt i final de la Plaça de Nadal el posarà la recepció dels missatgers reials que anuncien la representació del Misteri de Reis del dia 5 de gener. La recepció serà a partir de les 20 hores i repartirà “Roscó de Reis” i dolços del panaders i pastissers locals.

Serà aquest dia la porta per a la gran festa de la CAVALCADA DELS REIS MAGS 2015 de la que ja vos parlaré un altre dia.

FONT: Foto i text, Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

0 comentarios