Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA DE...els documentals dels emigrants a EE.UU. de la comarca

LA PREMSA PARLA DE...els documentals dels emigrants a EE.UU. de la comarca

La Tia Tonica "la Sariera (Antonia Signes Fenoll) única supervivent de Gata i comarca, amb 99 anys

El diari "El Mundo", a la seua edició de la Comunitat Valenciana, publicava ahir dilluns 17 un reportatge sobre els documentals dirigits per Juli Esteve, que porten per títol "Cap a la terra promesa", en els quals han col·laborats nombrosos ajuntaments de la Marina Alta i comarques valencianes, així com tots els descendents d’aquells emigrants. Es tracta de plasmar els anys d’emigració de milers de veïns cap a EE.UU., Manhatann, Nova York i altres destins.

Com a exemple de supervivent i un cas excepcional, als documentals apareix la Tia Tonica "la Sariera", la gatera Antonia Signes Fenoll, que va complir el passat 16 de setembre 99 anys i va ser una de les protagonistes d’aquella emigració.

Titulava EL MUNDO (Comunitat Valenciana): "SOCIEDAD El fenómeno migratorio más importante de la Comunidad Valenciana. "La gran odisea americana". Els subtítols: "A principios de siglo XX unos 15.000 valencianos emigraron a EEUU y Canadá"; "De estos, cerca de 10.000 eran vecinos de la comarca alicantina de la Marina Alta" i "El periodista Juli Esteve ha documentado este movimiento migratorio en un documental".

Si voleu llegir tot l'article de EL MUNDO (C.V.) ací teniu l'enllaç: http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/11/17/5469c74a268e3e7a298b4578.html.

* Un dia vos parle del DVD dels documentals, el qual és molt interessant i està molt bé *

A la fotografia de E.A. la Tia Tonica. Diu el peu de foto: "La inmigrante Antonia Signes, con su pasaporte. E.A."

FONT: diari EL MUNDO dia 17-11-2014.

 

0 comentarios