Facebook Twitter Google +1     Admin

CONEIXEU EL PROJECTE "AIXÒ ÉS AIXÍ(NA)": la proposta guanyadora per a urbanitzar la zona verda de "Les Sorts"

20141111183217-totprojecte.jpg

Un espai concebut per a un poble inspirat en el propi poble

Un nom ideal amb la frase típica que diuen dels gaters: AIXÒ ÉS AIXÍ (NA)"

Coneixeu el projecte, la proposta guanyadora per a urbanitzar la zona verda de LES SORTS, l’antic camp de futbol?. He volgut fer un resum i agraïsc el permís donat pel director del concurs, Jaume Monfort i Signes, ja que la idea, les infografies i tot el que conté la pàgina tenen la propietat intelectual i està subjecte a la normativa legal vigent.

Sabeu que l’ajuntament va traure a concurs idees i projectes. Va guanyar "AIXÒ ÉS AIXÍ(NA", com vegeu un nom ideal amb la frase típica que diuen de nosaltres els altres pobles, dels gaters. El promotor del concurs és l’Ajuntament de Gata de Gorgos. El director del projecte Jaume Monfort i Signes, que té com a col·laborador a Sergio Rodríguez López. Les infografies que es poden veure a la pàgina on es detalla tot el projecte son de Fran Moreno Tárraga i Gonzalo Bonet Climent.

Aquest treball va ser seleccionat en el concurs d’idees per a l’adequació de la Zona Verda de les Sorts (Gata, Alacant). La proposta va ser escollida, segons el criteri d’un jurat nomenat a l’efecte, entre els diferents treballs presentats per a l’ordenació urbanística d’adequació de l’antic Camp de Futbol de Les Sorts.

Faig un extracte del projecte. En el mateix, establida la proposta d’urbanització, l’espai queda dividit en diferents zones a les que se’ls atribueixen usos específics. Els diferents espais queden plenament comunicats entre ells per tal de possibilitar els usos simultanis de forma òptima.

- Plaça central. Conforma un gran auditori en el centre de l’illa i al seu voltant giren la resta d’espais. Una gran explanada per a multitud d’usos; espectacles pirotècnics, concerts i exhibicions a l’aire lliure que comporten una gran afluència de públic, mercats i fires o com a pista improvisada per practicar tot tipus d’esports. En la zona oest de la plaça un plataforma serveix d’escenari. A una banda i altra de la plataforma, l’aigua és la protagonista. Primer una làmina d’aigua i després una font de sòl. 
- Arboreda. Com un gran teló de fons de la plaça central, és converteix en l’escenari vegetal perfecte. Als eucaliptus existents se li sumen pins, oliveres, margallons... un lloc per passejar envoltat de natura.  
- Vessant. Situada al nord de la plaça central, una superfície inclinada i verda on recolzar-se i gaudir d’allò que ocorre a la plaça. 
- Passeig. Ubicat al sud, recorre l’espai de oest a est, un camí interior que vertebra la resta d’usos. Discorre paral·lel a les plantacions aromàtiques (tomells, romers, i lavandes), convertint-se en una senda de perfums a l’ombra de xops i moreres. A meitat camí una gran figuera ens prega gaudir d’una estona de descans a la seua ombra, reposant en àmplies tumbones mirant el Montgó. 
- Actuacions. Espai protegit pels grans eucaliptus. Un reduït escenari converteix aquesta zona en el lloc on realitzar actuacions o exposicions a l’aire lliure per a grups de persones més minorats en comparació a la plaça central.  
- Parc Infantil. Ubicat en la zona més elevada del conjunt incorpora, entre tarongers, els jocs per als més menuts. 
- Skatepark. Al final del passeig i més pròxim als edificis esportius municipals, es troba aquest parc construït com una gran llosa de formigó que es deixa caure sobre el terreny. Concebut per a la pràcitca de l’esport skateboarding o patinatge agressiu. 

 


 
- Pèrgola. Una gran superfície pavimentada annexa a la zona d’actuacions on s’ubica l’edificació que allotja els lavabos públics, un magatzem i un bar. Aquest espai es troba cobert per una gran lona, sobre pilars metàl·lics i tensada en cables d’acer, amb l’objectiu de protegir la zona pavimentada de les inclemències del temps.  Quan mirem la pèrgola no podem deixar de pensar en les veles que disposades en els sequers sobre pals de fusta i tensats en cordes, protegien la pansa de la pluja.

Ací teniu la pàgina on podreu observar tots els detalls del projecte:

http://www.aixoesaixina.monfort-signes.com/.

A la portada, el projecte en general.

FONT: Ajuntament de Gata. / Pàgina: http://www.aixoesaixina.monfort-signes.com./ Infografies: Fran Moreno Tárraga i Gonzalo Bonet Climent. 

11/11/2014 15:39 cronistadegata #. NOTÍCIES

Comentarios » Ir a formulario

No hay comentarios

Añadir un comentario



No será mostrado.



Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris