Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RECORDEU...L'ENQUESTA DE FESTES FINS EL 31 D'AGOST

RECORDEU...L'ENQUESTA DE FESTES FINS EL 31 D'AGOST

Aneu opinant, el millor i el no tan millor de les festes patronals

Pareix que haja passat més temps i estem a tan sols sis dies d'haver-se acabat les festes. La calor, l'estiu, el canvi d'hàbits ens ha portat a oblidar-nos quasi de les passades festes patronals al Crist del Calvari. Al blog del CRONISTA DE GATA seguisc tenint oberta l'enquesta. Podeu opinar...hem estat dia i mig sense comentaris, però podeu reprendre'ls. Gràcies.

Recordeu, que fins el 31 d'agost, podeu participar: què has trobat millor i que no tan millor de les festes 2014 de Gata?.

A la imatge, l'entrada del diumenge, primer dia, a les 8 del matí.

5 comentarios

Una del poble -

Totalment d'acord amb els companys de dalt, es vergonyós que encara siga per "votació", ni que fora un concurs de miss...... Ja pot ser una gatera guapa/campexana que si no ha nascut a una familia en poderío....res de res. D'època franquista......

Anónimo -

Fent costat al comentari de dalt d'este, tinc que dir que les paelles també es varen canviar de celebrarse a migdia a celebrarse de nit i, tot sida dit, va ser completament exitós. Sense anar més lluny, enguany precisament s'ha canviat la ubicació del correfoc i a la gent li ha agradat molt més. Si, crec que té tota la raó l'Anònim, ja és hora de canviar el sistema d'elecció de la reina, que la sort siga la que pose eixa il.lusió que ens fa falta a les festes.

Anònim -

Amb el tema tabú del sistema d'elecció de la reina, que sembla siga intocable -no sé per qué-, vull recordar el següent:

* els bous es van canviar de lloc, després de moltíssims anys al centre del poble, i no va passar res.
* la cordà es va canviar de lloc, després de que durant moltissims anys hagués sigut tot un respectat i consolidat event al carrer Signes i no va passar res.
* el lloc de la celebració del festival s'ha canvia moltes voltes de lloc (plaça nova, carrer la pau, grupo escolar) i de situació i mai ha passat res.
* hem passat de ser un poble referent a la comarca en portar els personatges més afamats en el mon de la cançó a portar uns "bodrios" intolerables, tan sols per omplir, i tampoc ha passat mai res.
* el castell del dia del Crist es va canviar de lloc i no va passar res.
* van passar de baixar a Sant Cristo el dia 5 a baixar-lo el dia que ens dona la gana i no passa res.

I així aniría contant-vos i explicant-vos fins fer-vos entrendre que el sistema d'elecció de la reina de festes necesita un gran canvi, està obsolet, fa olor de carcoma rancia i, de vegades, també olor a "tongo", en els temps que corren ja resulta ridícul, passat de moda. En el seu temps pot ser tinguera el seu "morbo", però avui en dia ja no il·lusiona a ningú. Tots sabem un any abans quines són les quatre o cins candidates i de vegades inclòs amb més precisió. Ja no dona gust pujar al festival: saps d'avantmà que et trobaràs amb la reina que tot l'any va anomenant-se pel poble i que que tampoc actúa cap figura de la cançó per la qual valga la pena asomar-se. Per tant, també es perden molts diners en la barra, encara que no siga açò el principal del cas.
Reconoguem-ho, el festival va en decadència, ja no il·lusiona ni al públic, ni a les candidates ni als seus familiars.
Desde la meua més sincera modèstia, com a gater que soc i que estime, i molt, al meu poble, pense que ja ha arribat l'hora de que si l'Ajuntament es plau en considerar que la comissió de festes es bona per trencar-se l'ànima arreplegant diners, també és bona per a prendre decisions i per a tindre l'autonomia que cal a la fi de portar endavant qualsevol tipus de canvi i, en aquest cas, el del sistema d'elecció de la reina de festes, per a que siga la "justa sort" la que porte la bonaventura a qualsevol de les cases de les quintes: TOTES DEUEN TINDRE EL MATEIX DRET. És l'hora de tornar a crear il·lusió, nervis, papallones als estomags de totes i cadascuna de les candidates, en els seus familiars i en la gent del poble en general.
Si estimem al nostre poble, si estimem a GATA, tots sabem que aquest canvi també és possible i necesari.

Gater -

Pense que eixa es la tradició anónimo per que açi no es ni Xabia ni Denia es el que sa fet sempre

Anonimo -

Una cosa que no m'agrada del día del festival-presentació (i per conversacions amb altres persones se que hi ha molta gent que pensa igual) és que la reina i dames de l'any anterior quan pugen a l'escenari es posen la seua camisa de quintes, pense que lleva serietat i categoria a l'acte i deslluïx la coronació i proclamació de la nova reina, sent un acte protocol·lari. Entenc que s'ha creat una espècie de tradició que les dames i reines ixents despedisquen el seu any posant-se la seua camisa com homenatjant als seus quintos però pense que algú deuria dir-los que fins que l'acte de traspàs de corones i bandes no finalitze no queda massa bé que vagen lluint camisa. Una altra cosa deplorable és el comportament dels quintos infantils en la processó de pujada de Santíssim Crist, cada any és pitjor....he arribat a veure quintetes assentades en terra, files mal organitzades, quintos llevant-se el trage a mitja pujada....Deberia d'haver-hi algú de la comissió encarregat de protocol que faça una reunió, abans de festes, amb tots els quintos tant majors com infantils i intente donar una sèrie de normes per als actes importants. Pareixeríem mes seriosos i donaríem una millor imatge."

encarregat de p"