Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI, DIA 29 DE JUNY, ÉS SANT PERE I SANT PAU. A GATA, TAMBÉ ÉS LA FESTA DEL COR DE JESÚS

HUI, DIA 29 DE JUNY, ÉS SANT PERE I SANT PAU. A GATA, TAMBÉ ÉS LA FESTA DEL COR DE JESÚS

Comence el dia felicitant a tots els que es nomeneu PERE i PAU, dos noms populars, perquè grans van ser els primers que ho van portar com a sants, Pere el primer papa de l'església, i Pau, el convertit. Coincidències del calendari fan que hui és diumenge i és la festa dels dos deixebles màrtirs. Gata té al retaule de l'altar major la imatge de Sant Pere, representat amb unes claus.

Es per tant un dia assenyalat. SANT PERE i SANT PAU, dos grans sants que l’església festeja junts.

Repassant un poc la història d'aquestos dos màrtirs, direm que Sant Pere sigué apòstol i deixeble de Jesús. Mort a Roma l’any 67 va ser el primer papa de l’Església. Sigué martiritzat. Se li diu el "Príncep dels Apòstols"-Pedro ve de Petrus, pedra sobre la que Jesús fundà la seua església.
Sant Pau també va ser apòstol. Martiritzat també a Roma, era un dels més terribles perseguidors dels cristians. Després se li deia "l’Apòstol dels Gentils", que portà la Fe en els seus llargs viatges per tot el món conegut. Va escriure diverses cartes del Nou Testament.

També hi ha refranys per aquest dia, encara que el segon que vos pose no li pega enguany "ni en cola" com diuen, per la sequera que estem patint.

PER SANT PERE, JUNY ENRRERE, I SANT PAU EL TANCA AMB CLAU.

SANT PAU MULLAT, TOT L’ANY ESBARRIAT, SANT PERE PLUJÓS, TRENTA DIES PERILLÓS.

FESTA DEL SAGRAT COR DE JESÚS

Però, a Gata s'ajunta aquesta festa de l'església amb la del Sagrat Cor de Jesús. A les 12.30 i a les 19 són les misses que resten a celebrar en el dia de hui i a les 20 hores serà la processó. Com ja és habitual en els últims anys, les majoralesses seran mares de xiquets o xiquetes de Primera Comunió, que també participaran en la processó.

Cal dir, amb relació a la història local religiosa que la confraria del sagrat Cor de Jesús ve del segle XIX. És la més antiga de la parròquia. A la nit o demà vos parle d'ella.

A la fotografia, la imatge del Sagrat Cor de Jesús de Gata.

0 comentarios