Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

AHIR...HUI, SEMPRE GATA (24): quina diferència!, pujada de les Alcolaies, 1956-2014

AHIR...HUI, SEMPRE GATA (24): quina diferència!, pujada de les Alcolaies, 1956-2014

Comence el dia festiu, per doble motiu (Diumenge i Primeres Comunions, primer tornm), amb la sèrie "Ahir...hui, sempre Gata" que arriba a la comparació 24. Vaja comparació!. Quin canvi, quina diferència!. Total s'en van 60 ó 62 anys una foto de l'altra, en un barri que ha canviat moltíssim. La Costera del Grup Escolar o la pujada de les Alcolaies s'ha transformat.

Si mirem la fotografia de dalt (la vaig publicar pel febrer de 2013 a la sèrie de fotografies antigues) voreu una forta nevada, potser fora la de 1956 o més enrere la de 1954. Pedro Frasés és el més major de la foto, a la dreta mirant-la. Portava un abric. Anaven els dos ben arropats i portaven un cabasset cada un. Junt a Pedro estava Miquel "de Porra" (tio de Juan el mestre o del cine). Els dos tenien animals i havien eixit a donar-los mejar. On abans eren casetes i corrals ara hi ha finques de pissos.  Però gaudiu del paisatge semiurbà de la Costera del Grup Escolar, sense escoles, tota la muntanya pelada que tanca la foto. Algunes cases a mig construir, començant a formar carrer i es nota que és l’Alcolaia per la baraneta de zelosia de casa Pepe "el practicant" que encara es conserva igual. Mireu el toll de neu que hi havia.

En contrast, l'altra fotografia la de hui de 2014. Si en alguna cosa no ha canviat és la baraneta de zelosia, els pissos, les cases, els cotxes aparcats, l'asfalt, la sequera, li donen un altre aire a la fotografia i al fons el Grup Escolar.

FONT: foto superior propietat de la família Signes Frasés, facilitada per Emilio.

0 comentarios