Facebook Twitter Google +1     Admin

EL GATER PEDRO VICENTE CASELLES MULET TRIOMFA A "LAS BODAS DE FIGARO"

20140525202508-perecompo.jpg

Ha dirigit l’orquestra de l’òpera de Mozart

Seguix amb molts bons projectes la seua trajectòria musical

Ja ho vaig dir fa uns dies, els gaters i gateres es repartixen per tot el món amb variades tasques, algunes de gran projecció, com la del jove músic compositor i artista digital que torna a asomar-se al blog, Pedro Vicente Caselles Mulet, tot un geni musical, que va eixir de la banda Unió Musical de Gata i que hui es projecta internacionalment.

Deixem que ell ens explique l’últim èxit aconseguit: "L’últim concert que he fet com a director ha estat l’òpera "Les noces de Fígaro", una òpera bufa de quatre actes musicada per Mozart i escrita pel llibretista Lorenzo da Ponte. És una de les 10 òperes més representades durant l’última dècada i a més, també és considerada com una de les més complexes degut a la quantitat de text que hi ha i a la quantitat de parts concertants. Les parts concertants són aquelles on hi ha múltiples personatges en escena que canten contrapuntísticament entre ells i també de vegades, junt a la coral. És un dels moments més delicats perquè la més mínima distracció escènica o musical tant per part de l’orquestra que està en el fossat, com dels cantants solistes o dels membres del cor, pot dur a terra aquest moment musical."

I per supost ho va superar amb molt bona nota. Continua "Pere Vicalet" parlant de l’òpera i altres actuacions que ha fet enguany: "He tingut la satisfacció de dirigir aquesta gran òpera perquè he estat d’ajudant de direcció en el taller d’òpera realitzat al Conservatori de València junt als cantants de Grau i Màster que continuen formant-se. Enguany és l’any de l’assistència ja que també ho he estat en el Centre Instructiu Musical la "Armónica" de Bunyol (també conegut com "el Litro"), considerada com una de les sis millors bandes de la Comunitat junt a les dos més de Cullera i Llíria. Tornant a l’òpera, després de molt d’assaig, vaig tindre ocasió de dirigir la segona part d’una de les funcions corresponent al tercer i quart acte. Vos deixe un enllaç de la crítica que el Levante publicava aquesta semana: http://www.levante-emv.com/cultura/2014/05/24/taller-confianza/1115785.html".

Finalment, també ens interessem per l’actualitat més palpant de Pere i els pròxims projectes: "Actualment continue de professor d’Harmonia i Anàlisi al Consevatori "Maestro Ponce" de Chella i pel que fa a propers projectes, dilluns i dimecres dirigiré la Consagració de la Primavera d’I. Stravinsky en València i la propera setmana, estaré d’intèrpret junt a l’Ensemble Col Legno i com a compositor de Somelgrup, en el XXVIIIè Festival Internacional de Música de la Ville de Belfort (França) on farem el projecte de Lluís Guarner: per què cantar a la terra i el mar? estrenat l’any passat en Faura (Castelló). Tanmateix, el 5 de Juliol tornaré de nou al món de la nit amb 2 HD Boyz, però aquesta vegada de dia durant la macropaella del Neverland Festival a les Fonts de l’Algar de Callosa d’en Sarrià."

Un jove músic que no para en les seues creacions, intervencions, i que va a més.

A les fotografies, Pere amb el seu company Juanba Pérez, amb el baríton Sebastià Peris i amb tot l'elenc de l'òpera "Las bodas de Fígaro".

25/05/2014 20:08 cronistadegata #. NOTÍCIES

Comentarios » Ir a formulario

gravatar.comAutor: Manolo

Este chico es un crak.

Fecha: 25/05/2014 20:18.


Autor: BTO

Menys mal que estas tu Miguel, perquè si per l'Ajuntament fos, d'ignorància ens hauriem mort. Això si, defensar el que tots defensen penjant i llevan banderes i ajudant i recolzant als de fóra tot el que vulgues, però reconèixer als del poble, per a què?

Fecha: 27/05/2016 18:10.


Autor: Bernat Torres Oliver

Què casualitat. El del comentari de dalt, fet ahir, porta les mateixes sigles del meu nom i cognoms, encara que no tots pensem igual que ell. Si és que la vida està plena de coincidències, però també de diversitat d'opinions i punts de vista.

Fecha: 28/05/2016 09:27.


Añadir un comentarioNo será mostrado.Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris