Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL POBLE DE GATA TÉ 240 GUALS ("VADOS")

En trobeu pocs o molts?. Com ho vegeu per a un poble com Gata?. El poble de Gata té un total de 240 guals (en castellà "vados"). Ho coneguem per un edicte que publicava ahir el Butlletí Oficial de la Província (BOP). La Resolución de la Alcaldía número 003/2014, de data 10 de gener de 2014, s'acordava aprobar el Padró de la Taxa d'Entrada de Vehicles (vados) per a l'exercici de 2014, per un import total de 36.875,00 € (240 rebuts).

FONT: BOP Alacant, dia 24-1-2014.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

A "una del poble":
Bona qüestiço plantejada. Podria respondre't sense molt criteri, no conec la normativa dels guals, ni n'he tingut mai. La veïna que dius supose se qui dius, la tenda del meu uelo, ma mare i després la portava la meua germana està a eixe carrer. Bé, no deuria haver respost aixina, sinó que té el favor eixe de l'ajuntament, si es pot dir. Entenc que els guals són, no per a eixir i entrar el cotxe i gastar la vorera, sinó per a que quan vages a entrar i eixir no hi haja cap cotxe davant i ahí està la cosa, si hi ha una norma per damunt de l'altra, una beneficia a l'altra. No se si m'explique.

Una del poble -

Sempre he tingut dubtes sobre la reglamentació dels guals.
Entenc que els guals son o bé per a zona de càrrega i descàrrega o bé per a entrada/ixida de vehicles. Ara la meua pregunta: Què pasa amb aquells edificis on en la part baixa entren i ixen vehiculs però......"com son carrers estrets o bé està pintat de groc no es pot aparcar, pero els veïns si que xafen la vorera amb els seus cotxes per a entrar i ixir. Estàn obligats a tindre gual( pagar-lo i tindre la plaqueta allí posà) o amb el reglament a la mà no deuen xafar la vorera per a entrar i ixir de les seues cases? No sé si m'explicat bé. Un exemple, al carrer Doctor Gomez Ferrer, la zona que va desde la perruqueria de canya fins la carretera no es pot aparcar, però hi ha veïns que entren i ixen de les seues cotxeres. Parle en concret d'una d'eixes "cotxeres", la d'una veïna, no sé si els altres tenen la placa de gual o no. Fa temps li vaig preguntar ( hi ha amistat pel mig) perquè no pagava un gual, ja que entra i ix per damunt la cera amb el seu cotxe, i hem va dir que seu ahorrava perquè com no es pot aparcar en tot eixe tros de carrer ella no té perqué pagar cap de gual.

Espere Miguel que hem tragues aquest dubte. Gràcies