Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

UNA BONICA HISTÒRIA: RETROBAMENT DE L'ORQUESTRA DORADA 27 ANYS DESPRÉS ( I )

UNA BONICA HISTÒRIA: RETROBAMENT DE L'ORQUESTRA DORADA 27 ANYS DESPRÉS ( I )

El cantant era el gater ANTONIO MONFORT; la resta del grup, xabiersContar-se les vides de tres dècades ha estat emotiu i molt satisfactoriLes fotos ho expresen tot. Els trages de principis dels 80 del segle XX han estat canviats per la roba informal, festiva, de hui. Després de 27 anys, els components de l’orquestra DORADA s’han tornat a retrobar. Per què?.

Sabeu qui estava darrere d’aquest emotiu reencontre?. El cantant d’aquell famós grup que recorria pobles de la Marina alta i comarques del voltant, el gater ANTONIO MONFORT "Puripa".

Antonio comentava: "Ha faltat un dels vuit. Ha sigut molt emocionant, alguns quan han arribat a la meua caseta no els reconeixia. Són 27 anys sense trovar-nos. Ens hem sentit com si forem una família. Hem fet una paella, hem gaudit recordant les nostres aventures musicals pels pobles de la C.V. i en especial de la Marina".

Monfort continuava dient: "Ens hem rist molt, hem avem parlant de com es van les vides, en especial els que estan casats, parlavem i ens hem interessat per les famílies. També per els pares d’ells que coneixia i recorde que també m’estimaven molt alguns, inclós em convidaven a les seues cases".

Del reencontre, deia Antonio: "Jo destacaria l’ambient d’estima, ja que mai van tindre cap problema. Per altra banda, jo sóc quatre o cinc anys més major que ells i sempre m’han tingut un respecte que inclós avui l’he trovat de nou, però no de distància, més bé d’estima". Diu Monfort: "Hem coincidit tots que era una sort ser tots encara joves i estar tots bé".No s’acaben ací els sentiments dels reencontrats. Seguix dient Antonio: "Tambe hem quedat de veure’ns com a mínim una vegada a l’any per trovar-nos. Sembla que esta proposta meua, malgrat que tots són de Xàbia,  ha sigut una bona excusa per tal de que ells també es retrobaren, encara que alguns coincidixen a la banda".

Acaba dient Monfort: "Inclós, al final, m’han dit que volen muntar en ocasió d’algun event pròxim de l’any que ve, que tingam oprtunitat de fer alguna cosa junts, encara que siguen algunes peces i que jo puga cantar amb ells. Ha valgut la pena, perque aquests moments de la vida, al final, són els que més valen la pena".

Finalment, cal identificar-los, d’esquerre a dreta: Jaume "chispa", clarinet i saxo. Jose "cabut", la trompeta. Joan, trompeta. Miguelet, el baix. Manolo Berenguer, teclats. Vicent Codina, el saxo tenor. Faltava l’altre Miguel que no ha pogut estar al reencontre, que tocava la bateria. Antonio, que els feia la foto, era el cantant.

SABIEU AQUESTA FACETA DEL POLIFACÈTIC ANTONIO MONFORT...?

A la composició vegeu dalt els actuals components, menys Antonio que els feia la foto-; baix el cartell que els identificava com a orquestra "Dorada" (Antonio està al centre, amb bigotet).

FONT: Informació facilitada per Antonio Monfort, q ue va ser el cantant de l’orquestra "Dorada".

 

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Tranquil, Joan. Ara ho pose bé...

joan -

Hiá algún fallet...Jaume "chispa", clarinet i saxo. Jose "cabut", la trompeta. Joan, trompeta. Miguelet, el baix. Manolo Berenguer, teclats. Vicent Codina, el saxo tenor.