20131014002505-cristisoldatsdfs11-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA I OBSERVAR ELS DETALLS, PUNXANT ACÍ)

Arribe a actualitzar la sèrie i us pose la millor fotografia del dia, per la valua històrica, religiosa, festera, que té. La foto me la facilita David Feliu Salvá, al qual li agraïsc este detall. És una foto de portada del llibre de festes, perquè representa tot un record històric per al poble. No estem ja a les festes patronals, però sempre es bo recordar-les.

Anem a parar-nos davant la foto i observar-la. Seria a finals dels anys 50 del segle XX, ja que presidix el clero darrere la imatge del Santíssim Crist, el capellà Vicente Llopis, que va estar a Gata de 1954 a 1969. Mireu per on entrava a la Plaça de l’Església el Crist, al contrari d’ara. Mireu també com s’amuntonaven els xiquets a la font. Observeu la coneguda casa del senyoret Feliu, hui convertida amb bloc de pissos. Mireu els cobertors que adornen la façana. El fil que corre per dalt la plaça també fa pensar més en els anys 50 que els 60 del segle XX. A la dreta de la imatge podeu observar el carret del Tramusser darrere tota la gent.

Anem acotant el temps, a mesura que anem reconeguent personatges. Sembla que l'alcalde era Matías Salvá, que ho va ser de 1958 a 1963, per tant entre eixes dues dates està feta la foto.

El que més impressiona és la gran quantitat de gaters vestits de soldats i la serenitat i silenci com pareix que es porte al patró. Podeu veure el ròtul, hui inexistent, de la Plaça de l’Església. David, que ha cedit la foto, és el nét de Matías i per tant tot encaixa.

Com la foto és molt bonica històricament, pregue als usuaris del blog, que comenten si veuen algun altre detall o coneixen a algú més, que jo haja omés. Gràcies.

FONT: Foto propietat de David Feliu Salvá.