Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ARTICLES DESTACATS: POESIES A LA FONT DE LA BÓTA, A CASTELL DE CASTELLS i PER QUÈ NO UNA NIT POÈTICA AL SANTÍSSIM CRIST (Publicats els dies 25 i 26 - juliol - 2010)

ARTICLES DESTACATS: POESIES A LA FONT DE LA BÓTA, A CASTELL DE CASTELLS i PER QUÈ NO UNA NIT POÈTICA AL SANTÍSSIM CRIST (Publicats els dies 25 i 26 - juliol - 2010)

I la segona pregunta, segon article, ja és una realitat. L'any 2010, aquell dia vespra de Sant Jaume vaig anar a recitar a Castell de Castells i més en concret a la vetlada de la Font de la Bóta, invitat pel regidor de Cultura Joan Francesc Verdú. Al dia següent plantejava una qüestió que es va fer realitat dos anys després, per què no es podia fer un recital de poesia al Crist i hui és realitat. D'ací vint dies serà el segon recital poètic al Crist.

Ací teniu els dos textos:

"Anit, 24 de juliol de 2010, vaig ser el poeta i recitador invitat a la "Nit Poètica" de la Font de la Bóta, al pobla de Castell de Castells, a l´interior de la Marina Alta. Per mig del seu regidor, Joan Francesc Verdú Verdú, vaig portar un trocet de la meua veu a aquell lloc tan encisador.

Primer van recitar els invitats d´altres anys i l´amic teuladí Vicent Ramón Vallés. Després les persones que vulgueren. Per cert, dos xiquetes van tocar el cor dels presents amb dos senzilles però precioses poesies sobre la situació al Païssos Subdessarrollats i sobre la huela de la recitadora. Finalment, vaig recitar jo quatre cosetes.

Una era interpretada "Moro de la Morería..."; altra era sobre dos miracles de Sant Vicent a Teulada, que ja faig composar per a la Nit Poètica de la Font Santa de Teulada aquest mateix estiu; altra es deia: "Castell entre Castells" i l´altra era dedicada a la Font de la Bóta i als castellans (que així es diuen els habitants de Castell de Castells.

A l´acabar la meua interpretació i recitació, l´alcadessa María Rosa Pérez Gadea, en va lliurar un record de la meua estança com a poeta invitat a l´acte. Era una rajola en la qual estava dibuixada una figura de l´art rupestre del Pla de Petracos, que ells tenen l´orgull i la gran satisfacció de tindre al seu terme i ser damunt Patrimoni de la Humanitat.

A l´alcaldessa, al regidor de Cultura i a tots els castellans, gràcies...

En definitiva, va ser una nit molt deliciosa, per als amants de la cultura i per escoltar poemes."

SEGON TEXT:

"Tenim precedents per tota la comarca i és una idea que llance i he comentat ja amb alguns membres de la confraria, comissió o com vulgau dir-li del Santíssim Crist. No el ha paregut descabellada. 

S´acosta el 250 aniversari de l´edificació de l´ermita i de la devoció al patró. Serà l´any que ve l´altre, 2012. Hi ha que anar calfant motors, com es sol dir. Abans, bé a finals de l´estiu aquest, o l´any que ve a la primavera o estiu podria fer-se.

Jo he participat recentment, com a Cronista de Gata, poeta i recitador, a la Nit Poètica de la Font de la Bóta al poble de Castell de Castells. També participe a la Nit poètica vicentina a la Font Santa i a la Nit poètica de la Font de l´Hortsa, aquestes dues a Teulada, el poble on treballe. Per això, ho dic amb certa experiència.

A la replaceta de davant del Calvari, als bancs que ja estan on es diu la santa missa a l´estiu i a la novena, que ara està fent-se precisament, allí és un lloc quasi perfecte per fer-se una nit poètica i oberta a tots a recitar poesies, poemes, frases i demés, dedicades al Crist.

Hi ha que pensar-ho, estudiar-ho. La idea està ahí..."

La foto que il·lustra el present article compost, la va fer la meua filla Vero Vives a Castell de Castells, que sempre m'acompanya en els periples literaris de la meua vida, a la qual li ho agraïsc i molt.


0 comentarios