Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

UNA GATERA I UN ONDARENC, A EIVISSA. Sebastià Roig Sirerol és director de la banda de Sant Josep de sa Talaia

UNA GATERA I UN ONDARENC, A EIVISSA. Sebastià Roig Sirerol és director de la banda de Sant Josep de sa Talaia

Fa set anys que viuen a l’illa balear, concretament a la capital Eivissa, la "Vila" com diuen per allà. S’en van anar "amb la música a una altra part". Per mig de la xarxa facebook vaig contactar amb Rosa Pedrós Pedrós, que viu a Eivissa fa set anys. Aquesta gatera es va casar un dia de 2005 amb un músic d’Ondara Sebastià Roig Sirerol.

Com diria el dit popular "s’en van anar amb la música a una altra part". Van creuar el clot i de Gata i Ondara van passar a Eivissa. Allí fan la seua vida relacionada, clar està amb la música –d’ahí el dit popular- i des de "la Vila" segueixen al “Cronista de Gata”. És un exemple que hui, al tercer any del blog porte. Altra gent gatera també està pel món, però hui els toca a ells.

Comentava Sebastià: "la meua dona en la vida s’hagués pensat que viuria a un poble que no fos Gata, es gatera  al cent per cent. Tenim dos xiquetes Laura de 6 anys i Júlia de 2". Continua dient Sebastià: "Ara viatgem menys, ja que amb fills fer un viatge de cap de setmana és una locura. Però quan anem ho gaudim amb molta intensitat. En Nadal amb família i amics, a Pasqua amb els amics i amb les tradicions i a l’estiu de festa en festa. Rosa ens ha trasmés a tota la família el voler el poble de Gata i les seves costums".

Aquesta és la seua història vivida contada per ell mateix en primera persona:

“Sóc Sebastià Roig Sirerol. Us detalle un poc de la meua vida. Vaix nèixerf a Ondara però des del 2005 que estic casat amb una gatera (Rosa Pedrós) i gràcies a ella, a la seua família i als amics de Gata han fet que hem senta un gater més. Vaig realitzar els meus estudis musicals en el Conservatori Superior d’Alacant. Vaig ser membre fundador del Quartet de saxos “Saxo móbile” i vaig treballar com a professor de saxofó a les escoles de música d’Ondara, Xaló i la Vall d’Ebo.

Vaig arribar a Eivissa l’any 2003 per a treballar com a professor de la Conselleria d’Educació de les Illes Balears. L’any 2006 vaig presentar un projecte, junt amb Santiago Roig i Marola Pina, per tal de crear una escola de música en el municipi de Sant Josep de sa Talaia. Després de molta feina l’escola de música obrí les seues portes en febrer de 2006, amb el nom d’Escola de Música de Can Blau.. En juny de 2009 forme la Banda Municipal de Sant Josep de sa Talaia de la que sóc el seu director.

La banda està formada per un total de 43 músics tots ells membres de l’escola  de música de Can Blau. L’any 2010 vaig estrenar amb la banda l’Obra “Es Vedrà” del compositor José Alberto Pina, composada expresament per la meua banda.. Durant l’any realitzem diferents concerts pels municipis de l’Illa. L’any 2012 viatjarem a Ondara, el meu poble, on realitzarem un intercanvi de bandes i el proper any 2014 viatjarem a la ciutat de Munich per realitzar un intercanvi cultural. Estic molt content a nivell professional de la meua feina i malgrat a estar lluny de la nostra terra la gent de Sant Josep ens fan sentir com en casa".

Cal dir que Sebastià també a l’estiu ha preparat i ha tocat en saxofó amb la banda de Gata, al concert de revetla, a les festes del Crist de Gata.

A la composició fotogràfica vegeu a tota la família, a Sebastià amb la banda quan van actuar a Ondara (ell és el primer a l’esquerra mirant la foto) i a ell quan va actuar al concert de la revetla de Gata del cinc d’agost de 2011.

En pròxims dies aniré a la recerca de més gent gatera que està fora del poble, per a conéixer les seues impressions.

FONTS: Sebastià Roig i Rosa Pedrós / foto del blog: http://partituraspina.wordpress.com.

0 comentarios