Facebook Twitter Google +1     Admin

SABIEU...? que en 1826 Gata tenia una contribució de 15.974 reals

Torna aquesta sèrie històrica, en la qual anem descobrim part de la nostra història com a poble. Hui mirem a l’any 1826 i ho fem per mig del "Diccionario geográfico estadístico de España y Prtugal" que va escriure Sebastián de Miñano y Bedoya en 1826. En eixe temps el poble de Gata contribuïa en 15.974 reals. Tenia 341 veïns i 1.457 habitants. Hi havia un pòsit i una parròquia. Nomenava que cap a l’est el terreny era montuós ja que estava el Montgó. El palmito i la seua criança era el que més els importava als observadors del terme, perque tant per a Cavanilles com per a Miñano de la planta es beneficiaven els veïns.
Miñano relacionava la producció que tenia aleshores Gata, com eren seda, ametles, pansa, figues, oli, garrofes, blat, vi i altres grans com dacsa i llegums. La indústria es caracteritzava per fer estoretes i altres utensilios de la fulla del palmito.
 
FONT: Diccionario geogràfico-estadístico de España y Portugal. Sebastián de Miñano y Bedoya, 1826.
28/03/2013 23:21 cronistadegata #. ¿SABIEU...?

Comentarios » Ir a formulario

No hay comentarios

Añadir un comentarioNo será mostrado.Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris