Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que a març de 1925 va començar a circular el tren Alacant-Dénia, d'anada i tornada

Hui precisament s’ha fet la manifestació a les set de la vesprada, per a què es conserven tots els trens de la línia del TRAM 9, la que ens afecta als gaters, de camí cap a Dénia o Teulada. S’ha fet a Dénia i per això cal seguir reivindicant aquest centenari servei, amb les millores d’infraestructures que precise, però mai eliminant trens.

Aquesta notícia de hui, també explicava el sentir de la gent del quart del segle passat (1925). Deu anys abans, al juliol de 1915, va ser inaugurat l’últim tram de la línia del "trenet". Però el tren que anava d’Alacant a Dénia i tornava va començar a funcionar pel març de 1925. Ho recollia el diari alacantí "El luchador..." sota el títol: "La linea de Denia. Una mejora deseada". Comentava el diari que els alacantins no podien fins eixa data anar a Dénia i tornar el mateix dia. També els veïns tan pròxims com Gata i Benissa, no podien anar "a solventar sus asuntos a la bella ciudad dianense sin tener que pernoctar allí".

El nou tren resolvia totes eixes inexplicables dificultats. Aleshores eixia d’Alacant a les sis del matí i arribava a Dénia a les 10,46 i tornava a les quatre de la vesprada per a entrar a Alacant a les 9,07. Però això sols passava els dilluns i els divendres. El diari ho tenia clar: "Para ser completa la mejora habría de circular diariamente". També requeria publicitat per a coneixement del públic la millora...

FONT: "El luchador: diario republicano. Any XIII, Nº 4052, 13 de març de 1925. // http://prensahistorica.mcu.es.

0 comentarios