Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que a Gata es van emetre tres tipus de bitllets i monedes en 1937

He trobat un bon company de tasques històriques amant del col·leccionisme de bitllets i monedes del temps de la República i la Guerra Civil ací mateix, a un gater. L'amic José Fran Mulet Rodríguez ens explica allò que possiblement no conegueu. Tot ix arrel del bitllet facsímil que vaig publicar fa uns dies de Gata i que era d'una col·lecció que ho posava a "tocoleccion".
Ell ens aporta llum de les tres emissions que es van fer a Gata en 1937:
"Una primera de l'1 de Març del 1937, billets casi impossibles de conseguir, i que es van fer amb dos valors, d'1 i 2 pessetes, amb 5.000 exemplars de cadascún, és a dir, un total de 15.000 pesetes. Eren d'un tamany prou gran (83 x 124 mm.), rar en aquest tipus de billets locals. Aquests van ser impresos per l'imprenta local Bernardo Mulet.
La segona emisió la va emetre el Consell Municipal de Gata de Gorgos (no tinc la data d'emissió) va ser de 3 valors: 1 pesseta, 50 i 25 cèntims, per un import total de 17.500 pessetes. Aquesta segona emissió es va fer per substituir per deteriorament a la primera.
La tercera emissió que van fer va conviure amb la segona, i eren vales emesos per la "Sección de Trabajadores del Comercio y Oficinas de Gata" el 20 de Maig del 1937, i que a día de hui també son molt difícils de trobar, amb valors de 2 i 1 pesseta i 50 i 25 cèntims, amb un total de 5.000 exemplars de cadascún.
Concluint, els més fàcils de trobar i que així i tot són díficils de trobar, son els de la 2a emissió. De l'imprenta Bernardo Mulet sols diu que van imprimir els de la 1a emissió, però no se si les altres dos emissions també van ser impreses allí".
A que resulta interessant?. És part de la història de Gata d'eixa època.

0 comentarios