Facebook Twitter Google +1     Admin

¿SABIEU...? que el guàrdia rural de Gata en 1905 va trobar una xiqueta a la reixa de l’ermita de Teulada

Era una xiqueta expòsita. La va trobar el guàrdia rural de Gata que estava a Teulada, no diu per a què. Ho narraven els dos diaris alacantins "El Graduador..." i "La Correspondencia..." el mateix dia, 13 de febrer de 1905. Al segon titulava "Mala madre" l’article i completava més detalls del succés. L’alcalde de Teulada ho va comunicar al Governador civil. El dia 8 se la va trobar "metida en una espuerta de palma" a la reixa de l’ermita de Teulada, que diu estava "extramuros de aquella población". El guàrdia rural gater era José Monserrat Signes. Era una xiqueta "envuelta en unos trapos, recién nacida". La va recollir i la va presentar al jutgat, la van batejar a l’església, encara que no especifica si a la de Teulada o a la de Gata i li van posar el nom de Josefa Salvador de San Luis. Lo la van lliurar a la nodrissa María Signes Sesé.

¡A què és un succés curiós!.

FONTS: diaris: ’’La Correspondencia de Alicante: diario noticiero. Eco imparcial de la opinión y de la prensa" -Any XXII Nº 7.307, Pàgina 3 i ’’El Graduador: periódico político y de intereses materiales" - Any XXX, Nº 8.671, Pàgina 4, els dos del dia 13 de febrer de 1905.

26/04/2012 23:17 cronistadegata #. ¿SABIEU...?

Comentarios » Ir a formulario

No hay comentarios

Añadir un comentarioNo será mostrado.Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris