Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que la Plaça Nova té el seu origen com a Plaça de Mercat en 1905

¿SABIEU...? que la Plaça Nova té el seu origen com a Plaça de Mercat en 1905

Trobem als dos diaris de la capital alacantina "La Correspondencia..." i "El Graduador..." del dia 28 de juny de 1905 la notícia en els mateixos termes molt reduïda: "En Gata se proyecta por aquel Ayuntamiento construir una plaza de Mercado". Era l’origen de la Plaça Nova, abans Plaça del Mercat, després Plaza Durruti (1936), Plaza 18 de Julio (1954) i ara Plaça Nova (1989).

Dos dies abans publicava el diari: "La Correspondencia..." un article breu en el qual deia que el Governador Civil li havia concedit a l'Alcaldia de Gata una providència i autorització "para proceder previo los estudios preliminares, a construir una plaza mercado en dicha localidad"

Als plens de Gata hi ha referència en 1904 i es vol fer una "Plaça d’Abastos", que així es diria. Fins a 1931 que es va expropiar una casa a l’actual carrer Signes (abans dit també Calvario i Calvo Sotelo) per a donar entrada cap als patis que conformaven la plaça no s’urbanitzaria.

Us pose la fotografia de quan era Plaça d’Abastos i del Mercat, amb els llocs per a vendre al mig la plaça. La foto va eixir a l’article de festes de "Historia viva de nuestras calles..." (juliol de 1992).

FONTS: diaris ’’La Correspondencia de Alicante: diario noticiero. Eco imparcial de la opinión y de la prensa" - Any XXII Nº 7.412 del 26 de juny i Nº 7.414 del 28 de juny de 1905. // Plens municipals.

0 comentarios