Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU…? que a març de 1883, fa ara 129 anys, van capturar al “criminal” Francisco Signes “Farnes” veí de Gata

El diari alcoià "El Serpis…" ho va publicar el dia 4 d’abril de 1883. Havia estat "capturado" el veí de Gata Francisco Signes "Farnes", així posava el segon cognom literalment, s’entén "Fornés?" i posava també "(a) Polito". Cap la possibilitat que la "a" volguera dir "apodo". Narrava el motiu de la captura: "autor de heridas graves á un guarda de campo llamado Diego Mulet". També "había hecho armas el año próximo pasado" contrala autoritat local i judicial "de la villa antes citada" o sia Gata. El més greu que narra és que "dicho sujeto era autor ademas de las muertes de tres vecinos de los pueblos de la Ribera del Júcar" i això diu que va ocórrer entre els anys 1860 al 67, vint anys enrere.

El diari ho calificava de "importante captura" i la van fer "el cabo de la Guardia Civil Pascual Jover Sastre y el guardia segundo Francisco Perelló Riera, del puesto de Pedreguer".

FONTS: diari d’Alcoi “El Serpis: periódico de la mañana”. Any VI, Nº 1.546 del 4 d’abril de 1883.  /  http://prensahistorica.mcu.es.

0 comentarios