20110823223921-papajmj.jpg

Antonio Monfort, un jove gater...de 50 anys, compromés amb la parròquia

Gata també va estar representada a la JMJ a Madrid amb la visita del Papa Benedicte XVI com us vaig dir dies enrerre i es va demostrar amb alguna fotografia. Ara vaig més enllà i porte al blog un TESTIMONI revelador del que allà va passar. 

Antonio Monfort (un jove...de 50 anys com ell es qualifica) és una persona compromesa amb la parròquia gatera. A més de formar part del Consell Parroquial és Ministre de la Comunió, entre altres tasques parroquials.

Ell va acudir a Madrid a conviure amb el Papa la JMJ Una experiència que va compartir amb el matrimoni format per Pepe Juan Pons i Elena Salvador (pares del rector Juan Pons), també gaters.

Li agraïsc que vulga contar l’experiència al blog del CRONISTA DE GATA. Però deixem que parle Antonio Monfort i que ens conte les seues vivències d’aquesta setmana passada:

"L’experiència de la JORNADA MUNDIAL DE LA JOVENTUT (JMJ) ha estat algo increïble, viure-ho des de dins és reconéixer a l’Església del segle XXI.

L’experiència de la vigília del Papa amb un mil·lió i mig de joves, que van soportar a migdia un calor de 40 graus. Va ser sofocant, però també emocionant.

Havent-se acabat l’aigua fresca i esgotades totes les begudes fresques, amb un clamor que en cada bar del recinte hi hauria unes 2.000 persones esperant per a beure, i veure amb quina capacitat reacionava la gent, amb dolçor, educació, col·laborant.

Després van portar a les cinc de la vesprada més aigua i la van regalar al públic.

La gent aguardava l’arribada del Papa amb cants i balls, acampant i ocupant els seus llocs en les àrees corresponents amb sacs de dormir. L’arribada del Papa va ser espectacular.

Els joves sabien reconéixer en aquell semblant ancià a Benedicte XVI, al succesor
de Pere. El papa començà amb uns cinc joves que plantejaren unes preguntes al Papa i seguidament començà el vent que anunciava la pluja, la qual no pareixia la millor invitada de la nit.

Efectivament, la pluja es presentà al moment acompanyada d’un vent huracanat que presagià el pitjor, arrancant les lones de les carpes de les capelles. Començarem a posar-nos xubasquers llluitat contra el vent. El papa desaparegué de l’escenari, per raons de seguritat.

La pluja seguia i començarem a resar el rosari plens d’esperança en veu alta i als cinc o deu minuts vingué la calma.

La pantalla supergegant front a nosaltres s’havia quedat a fosques i la
informació per megafonia apenes deia alguna cosa.

Al final, el Papa aparegué per a continuar la vigília, omitint les respostes i l’homilia prevista, per raons d’horari.

Seguidament es va fer la consagració al Cor de Jesús. S’exposà el Santíssim i tota l’assemblea de un mil·lió i mig de joves es posà agenollats a resar.

El silenci va fer fixar totes les mirades en las pantalles on es podia contemplar
al Senyor exposat en la bella custodia toledana. Es respirava oració en tota la gran explanada de Quatre Vents. Pareixia que res tenia que veure la imatge de la joventut  perduda,  amb la imatge que es podia contemplar allí.

Al final el Papa donà les gràcies per la valentia de la joventut congregada per passar la nit i per saber afrontar amb tanta dignitat les adversitats ocorregudes.

Al matí seguent arribava a les 9 el Papa per a la missa. Al llarg de la Eucaristia i en la llitúrgia de la paraula el Papa invitava als joves a seguir al Senyor des de l’Església i citant l’evangeli de la crida de Pedro a edificar l’església i deia com el Senyor la pregunta: "I tu qui dius que sóc jo".

Les paraules del Papa eren una exhortació a estar units al Senyor des de l’església.
Els cants preparats per a l’ocasió resonaren amb l’esplendor i la bellesa de les
millors pontificals.

Després de la celebració, el Papa va beneir les creus dels pelegrins i seguidament anuncià el pròxim encontre a Rio de Janeiro (Brasil).

Una vegada més els joves del Papa van saber donar bon exemple de com afrontar i viure una jornada mundial de la juventut portant tot el missatge de l’evangeli als moments quotidians de cada dia en el entorn de la societat que hui ens toca viure."

Fins ací el testimoni d’Antoni Monfort, un gater que va conviure amb el Papa i la resta de gent jove i no tan jove la Jornada Mundial de la Joventut a Madrid. Quan dispose de fotografies d’ell o d’altres gaters ja us les donaré a conéixer.

A la composició fotogràfica, podeu veure el símbol de la JMJ de Madrid, la gent a Quatre Vents i elmoment d’acomiadar-se el Papa. FOTOS INTERNET.