20110803114522-dscf2713.jpg

Ho podeu veure a la fotografia. Anit quan era al voltant de la una de la matinada vaig captar aquesta fotografia. Cal fer-se aquesta reflexió sobre les actuacions musicals, l’ambient i el moviment festiu a la Plaça Nova: "Açò té solució?. La confrontació d’actes d’anit (concert de rock a la 1 i a l’esplanada del Grup Escolar; bous al Passeig d’Alacant a la 1.30) feia que l’orquestra estiguera més sola que la una a eixa hora, valga el joc de paraules.

I direm: "Té les barraques rodant". Bé, està clar que salvant l’ambient de les barraques que en fan i molt, l’altra gent no va a la plaça. No els atrau?. I la resposta és: Tindran la culpa la proliferació de tants casals, tantes penyes i quadrilles al carrer o al bar sopant, que s’allunyen cada any a festes més de la Plaça?.

I l’última reflexió: Què fem?. S’enrecordeu de "La Xàbega" i les seues actuacions espectaculars a la Plaça Nova, amb les mogudes, disfresses i sorteigs de cada nit i més enrerre, de les festes dels fadrins dels anys 50 com diuen i conten. I pel dia, aquells fadrins amb les carreres de cintes a les gymkanes humorístiques...Què fem?. Caldrà tornar a aquests actes per a que la Plaça sure de veres a festes?.