Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA VÉNEN LES FESTES: estem a 9 dies: Llibre de festes ( II ). Hui les quintades que fan anys

JA VÉNEN LES FESTES: estem a 9 dies: Llibre de festes ( II ). Hui les quintades que fan anys

A la fotografia feta per J.M. Gavilá que es publica al llibre de festes editat per la Comissió 2011 podeu veure a tota la quintà major 2011 "Al forcat" fotografiats al parc del Raval, al racó de l’eixida del Barranquet. Per veure-la més gran i amb més detall, punxeu ací.

El temps va passant a la carrera. Les festes s’esdeven cada dia més a prop. Ja estem sols a nou dies de començar la festa. Ja s’han posat les bombetes de llum artístiques a la Costera del Grup Escolar. En forma de corona i al remat, com ja és costum, "Festival 2011". Després vindrà la resta de carrers. El cap de setmana aquest serà "motero" perquè alguna cosa que altra tenim de motos. I la gent prepara casals i prompte barraques.

Com deiem ahir, el llibre del programa de festes ja està al carrer. Si ahir pegaven un repassó a tot, ara us parlaré de les quintades que s’anuncien al llibre, com a reresentants de la resta, són les que fan anys. Però els representants són la quintà d’enguany. Ells igual que dos més van voler fotografiar-se al "racó del Barranquet", baix de l’Ajuntament, un lloc fins ara oblidat i que enguany ha estat descobert per a bé de la societat gatera.

La quintà "Al Forcat" són els quintos 2011 però com sempre hi ha un final i posen: "Al Forcat...anar de festa estàs obligat".

El llibre de festes marca sempre les quintades més sonades perquè fan anys. Enguany li toca als que "Aquest any en fem 60". "La quintà del 71, més festers que ningú". A la següent entrada us posaré aquella foto que va marcar història i que es publica al blog de la quintà del 71.

Els que fa "Trenta anys de quintos...la Quintà El Jònec, quintos de 1981 estan fotografiats a la Rana. La quintà del 91 "Açò s’ascla" que van tots de lila estan fotografiats com els d’enguany al parc del racó del Barranquet. El mateix lloc han escollit els de la quintà 2001 "La xiruga" que tornen a eixir "Després de 10 anys".

No oblide la quintà infantil 2011. Ells són 57 i formen parelletes o trios. Ells seran els que comanden la festa infantil.

Hui us he parlat de quintades...Demà de les associacions i grups que ixen al llibre de festes.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

A "quinto 2011": Gràcies per la rapidesa en contestar. Ja ho he posat i està millor.

quinto 2011 -

La va fer Gavilà