Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LLIBRE DELS ALCALDES I HOMENATGE ( i III ): El llibre.

LLIBRE DELS ALCALDES I HOMENATGE ( i III ): El llibre.

Si ahir vaig presentar en dues parts l’acte d’homenatge i presentació del "llibre" dels alcaldes hui us parlaré del llibre, us desgranaré les seues parts i com està fet. Per cert, el que no en tinga pot recollir-lo bé a l’Ajuntament bé a l’Oficina de Turisme (la carretera).

El llibre es titula "Gata de Gorgos i els seus alcaldes 1900-2011. A la portada té una fotografia de una vista de l’antiga zona de l’església, l’Ajuntament per darrere, el Penyó i el riu. Està confeccionat amb paper lliure de clor i blanquejants òptics, sent cent per cent reciclat. La redacció, el·laboració i recerca d’informació i documentació està a càrrec de Sílvia Leyda Fornés, Arxivera Municipal. La correcció és de Josep V. Signes i Alberola. Edita: Ajuntament de Gata, Diputació d’Alacant, sent la regidora de Cultura María Jesús Salvá Monfort. La impressió es va fer a la Imprempta de la Diputació d’Alacant.

Per això a la pàgina 3 veureu la salutació del President de la Diputació d’Alacant, En Joaquín Ripoll Serrano. A la pàgina 5 la salutació la fa l’Alcaldessa de Gata, Ana María Soler Oliver i a la pàgina 7 Sílvia Leyda Fornés escriu unes paraules des de l’Arxiu Municipal. A continuació hi figura la relació dels 36 alcaldes que s’estudien de 1900 a 2011, inclús els vuit alcaldes en funcions.

Comença a la pàgina 11 a detallar-se alcalde per alcalde. El primer és José Signes Diego. Tots porten la mateixa distribució: estan relacionats els períodes legislatius en els quals va governar, quins regidors formaren part dels seus períodes i quines obres, fets, moments, més destacats, van formar part de les seues legislatures. Pel mig, algunes fotografies bé extretes de l’Arxiu Municipal, del BIM de Gata, bé, inclús, d’aquest mateix blog, com la de la pàgina 21 de l’escola dels anys 20 al Carrer La Bassa.

En definitiva, dates i dades, curiositats, documentació històrica i política, tot això ho podeu trobar al "llibre dels alcaldes".

(A la fotografia del Gabinet de premsa de l’Ajuntament, la taula presidencial, a l’acte de presentació del llibre i de l’homenatge). 

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Sí o al menys el distribuïen gratuit al saló de plens a tots els assistents a l'acte.

pepa -

El llibre es gratuit, no?