Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SANTS I REFRANYS: Hui dia 28 és Sants Prudenci, Pere Chanel i Lluís Griñón.

SANTORAL:

Tres sants recordem hui dijous 28 d’abril:

SANT PRUDENCI de Tarazona, nascut a Armentia (Álava) el 720 i mort a Tarazona el 861. Eremita i bisbe. És el patró d’Álava.

SANT PERE Chanel naix en 1803 a Cuet (França) i mor a l’illa de Futuna en 1841. Religiós Marista, prevere de la Societat de Maria i màrtir. Dedicà el seu ministeri a atendre a campesins i xiquets. Va ser enviat amb alguns companys a evangelitzar l’Oceania occidental. A l’illa de Futuna, on no hi havia encara cristians i amb moltes dificultats, amb molta paciència va convertir a alguns, entre els quals estava el fill del rei d’aquell lloc, que, molt cabrejat, manà matar-lo. Fou el primer màrtir d’Oceania.

SANT LLUÍS MARÍA Grignon de Monfort es digué així perquè naixqué a Monfort, vila de França, en 1673. Va morir a Saint-Laurent-sur-Sèvre en 1716 i va ser canonitzat en 1947. Marianista, missioner i prevere, evangelitzà les regions occidentals de França. Fundà dues congregacions. Va predicar i escriure sobre la Creu de Crist i la verdadera devoció cap a la Mare de Déu.
REFRANYER:
Us pose dos refranys del temps, les Pasqües:

PER NADAL CALOR I PER PASQUA FRED, FAN L’ANY BO I DRET.

PER PASQUA, CARN DE CORDER, I PER NADAL, DE GALLINER.

FONTS: www.santopedia.com i http://www.masrabassa.com.

0 comentarios