Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HISTÒRIA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES A GATA ( i VIII )

HISTÒRIA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES A GATA ( i VIII )

Arribem a l’últim article o última entrada de la història de les eleccions municipals democràtiques del poble de Gata. Vaig començar amb les de 1979, seguint cada quatre anys fins a aquesta les de 2007, ja que les pròximes seran el 22 de maig de 2011, d’ací 25 dies.

APROFITE EL MOMENT PER DIR-LOS I RECORDAR-LOS QUE CONTINUA OBERTA L’OPORTUNITAR D’EMETRE LA SEUA/VOSTRA INTENCIÓ DE VOT PER AL 22-5, PER A FINALMENT PUBLICAR UN SONDEIG AL BLOG. FINS ARA HI HA SIS VOTACIONS I LA COSA SEGUEIX PROU IGUALADA. Poden/podeu votar en qualsevol entrada del blog, als comentaris, i amb número dien els regidors que posarieu en aquesta legislatura de cada candidatura que es presenta...

2007:

Va guanyar el PP amb sis regidors i fou proclamat alcaldessa ANA MARÍA SOLER OLIVER.

El vot de CV -sols 1- fou decisiu per a ser la clau de la Corporació Municipal i formar govern municipal amb els sis regidors del PP.

 Més recent en el temps estan les últimes eleccions municipals, que es van celebrar el 27 de maig de 2007.

Van ser ser un total de 3.327 votants, quasi un 80% del total de votants. Hi hagué el 20,67 % d’abstenció, 58 vots en blanc i 34 nul·ls. Al PP el van votar 1.494 persones (44,91%) i obtingué 6 regidors. Al PSOE 757 persones (22,75%) i tingué 3 regidors; al Bloc 654 persones (19,66%) també amb 3 regidors, i CV va tindre 330 vots (9,92%) amb 1 regidor. 

La Corporació es va formar per 6 regidors del PP: Ana María Soler Oliver -primera alcaldesa de la història de Gata-, María Teresa Signes Caselles, Antonio Pons García, Jesús Ángel Palacios Torres, Carolina Calles Gómez i María Jesús Salvá Monfort;  3 regidors del PSOE: José Diego Mulet, Vicente Signes Monfort i Linda Patricia Redford; 3 regidors del Bloc, Maties Monfort Monfort, Vicent Torres Monfort i Magdalena Eugenia Mengual Morata, i 1 de CV: José Signes FerrerSet regidors (6-PP i 1-CV) van formar la coalició del govern municipal front als 6 del PSOE i Bloc.

A la fotografia de Pons, l’alcaldessa de 2007 a 2011, Ana María Soler Oliver.

FONT: www.laverdad.es. Arxiu Municipal, Ajuntament Gata.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Gràcies a "Una veïna del poble" per la votació setena del sondeig. En breu, aniré posant resultats. Resten sols 20 dies de sondeig.

Una veïna del poble -

PP - 4, ESTEM FARTS D'ESTES PERSONETES, L'UNIC QUE HAN FET ES PUJAR-NOS ELS IMPOSTOS.
PSOE - 4. LA IMATGE DE VICENT FONT JA ESTÀ MOLT CREMADA.
BLOC - 4. LA GENT QUE VOTAVA A PEPE DIEGO, NO VOTARÀ A CORDER, VOTARÀ AL BLOC.
CV - 1. QUIN REMEI!!!