Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELECCIONS 2011, 22 de maig: COM VEUEN LES LLISTES DE GATA ? ( I )

Ahir dia 20 publicava el BOP i jo també ho feia al blog del Cronista, les llistes a candidatures de Gata. Ara és l’hora de conéixer a les persones, als llocs. Com veuen vostés les llistes de Gata?. Farien vostés un pronòstic seriós dels regidors de cada candidatura?. Obric la finestra dels comentaris per a que marquen -amb número- els regidors que creuen treurà cada partit presentat a Gata. Cal recordar que si hi ha alguna resposta absurda i fora de context, serà anul·lada automàticament.

Així des del blog del CRONISTA DE GATA podrem fer des de hui al 20 de maig, per allò del dia de reflexió -21 de maig- un sondeig de vot entre els gaters.

Ara toca estudiar les llistes. Hui estudiarem la primera de les quatre:

Tal com estan publicades al BOP, començarem pel Partit Popular (PP):

L’actual alcaldessa Ana María Soler Oliver torna a ser candidata. Recorden que va ser regidora abans i que en aquesta legislatura (2007-2011) és alcaldessa (formen equip de govern els sis regidors del PP i el regidor d’UV). La número 2 és Maite Signes Caselles, que també està aquesta legislatura a l’equip de govern com a Primera Tinent d’Alcalde i regidora d’Urbanisme (gestió), Benestar Social, Sanitat, Educació i Turisme.

És nou el número 3 José Guillermo Cholbi Sart. També ho és la número 4 María Rosa Simó Pedrós (dona del regidor actual segon tinent d’alcalde Antonio Pons García). El número 5 l’ocupa un jove candidat nou, Juan Bernardo Pedrós Taléns. El número 6 és Dora Caselles Pedro, també nova en política. Ocupa el lloc 7 l’actual regidor d’esports i festes, Jesús Ángel Palacios Torres.

A la llista del 8 al 12 també tots són nous en política. Al número 13 va Luis Crespo Font, actual regidor de Joventut i Residents Estrangers.

En resum, el PP presenta dos cares conegudes -la 1 i la 2- i la resta tots nous, excepte el 7 i el 13.

(Demà els parlaré d’un altre partit, el PSOE).

     

 

10 comentarios

des del costat -

Ja fa molt de temps que vaig prendre la decissió de pensar que ningú és més que ningú, i que la veritat, com diu algun pensador famós, té moltes perspectives. Estic d'acord en moltes de les coses que dius, en canvi no puc estar-ho amb el tó de poseidor de la veritat amb el que ho dius. Que hi ha molta brutesa en la politica es de veres, però això no lleva que, a no ser que trobes un sistema millor que la democràcia, es necessita gent que ho intente. Dius que no han fet res bé, sincerament no estic d'acord. Dius que ens han portat a la ruina, jo pense que no han segut els únics responsables. Seria llarg, i segurament molt entretingut, compartir i debatir els responsables de la ruina de molta gent, però si parlem dels polítics que han regit el nostre poble, crec que s'han equivocat en algunes coses i han acertat en altres. I precisament per com està la política a nivell nacional i estatal (i europeu), per a mí més és de destacar que al nostre poble no haja hagut escàndols de corrupció ni malversació de fons públics.
Per explicar-te el perque crec que utilitzes un to posseidor de la veritat es el mateix nom "el que toca" i qui decideix el que toca o no toca? el director de la banda? quí t'ha otorgat eixe títol?
Tú ho veus d'una manera i jo d'un altra, jo no dic que lo meu siga "el que toca", sino com ho veig jo. A Gata ens coneguem casi tots, i més enllà de les diferències ideològiques que tinguem, crec que els polítics que ens han regit fins ara, més acertats o menys, han segut honrats. I a tot açò, clar que tenim el dret d'expresar la nostra crítica, però crec que és més valent el criticar oferint una alternativa a lo que es critica. Es molt fàcil dir el que es fa mal, el que ja no és tan fàcil o còmode es dir com es deuria fer o, més encara, intentar fer-ho d'un altra manera. No dic que està mal criticar: Corder i Jaume Costa criticaven a Adolfo BOnifàcia. Aurelio i Jaume a Corder. Corder a Jaume i Gabriel, i així succesivament. Però cada un d'ells oferia una alternativa.
Pot ser estiga equivocat, pero pense que cada un d'ells es presenta perque pensa que pot ajudar al seu partit a governar a Gata, i pensa que lo millor per a Gata es que governe el seu partit. Si no és així, realment no entenc les motivacions que els porten a governar. Dius que s'enduen un sou, hauria que comparar a que han renunciat per això, i perque hi ha tanta gent que renuncia a presentar-se.
Mira-ho des del costat que vulgues o pugues, pero respecta que els altres ho mirem des del que vulguem.

Des del costat que toca mirar-ho -

A "des del costat".

Si n'hi ha poca gent al poble amb un compromís seriós per la política pot ser siga perquè tant a nivell estatal, comunitats autònomes o municipis, els que s'han dit polítics i volgut dedicar a la política, l'únic que ens han demostrat saber es portar-nos al precipici en el que la majoria de ciutadans ens trobem: la misèria.

Si creus que els ciutadans del poble només es situen en la línia de la crítica fàcil, ara a Ana Mari, abans a Pepe Diego, anteriorment a Gabriel, Vicent o altres, pot ser siga perquè com en totes les coses d'aquesta vida mai plou a gust de tots i que quan es tracta d'administrar els diners d'un poble que cada dia està més sumit en la misèria de la que et parle, diners que tenen que llevar-se del seu pa diari les families per a contribuir a la consecució d'un
"no res", d'un castell de paraules i promeses que s'esdevenen en una bassa de fang quan tenen la oportunitat d'assaborir el poder, es quan més ens toca la moral als ciutadans, simplement pel fet de que els diners són nostres i els trobem malgastats o mal administrats. I amb tot el pes de la raó pensem que tenim el dret de mostrar la nostra disconformitat i protesta, a la que tu anomenes critica.

Dius creure que han perdut un munt d'hores que li han llevat a les seues families per dedicar-les al poble, que ho hauran fet millor o pitjor, que al menys ho han intentat, que sols han guanyat disgusts i perdre alguna que altra amistat i no sé quants coses més. No crec que a ningú li hagin posat una pistola al cap per obligar-lo a presentar-se a les eleccions i, mira per on, sempre hi ha gent disposada a fer-ho. Ha sigut una elecció pròpia i triada per cadascun d'ells, en la que sempre es corre el risc de cagar-la, es a dir, de no saber fer les coses bé. I el que volem els ciutadans, JA AL SEGLE 21, no es que encara es passen la vida intentant fer les coses be, si no que EN FACEN AL MENYS ALGUNA I QUE LA FACEN BE.
Que jo sàpiga, el sous que tenen atribuïts no crec que "intenten" emportar-se'l cada mes a casa, si no que se'l emporten, en diners comptants i sonants i no en estat virtual.

Pel que respecta a no creure que puguen enriquir-se o beneficiar-se del seu càrrec, només puc contestar-te amb una pregunta: saps el que són els mitjans de comunicació i les bruticies que a sovint trauen a la llum sobre la classe política?. No caldrà que te les enumere, supose que eres intel·ligent i sabràs del que et parle. Doncs, així, quasi tot.

Per acabar vull dir-te que totes les opinions són completament respectables, però particularment pense que la teua no ha sonat ni mica convincent en els temps que ens està tocan travessar.

I, per favor, MIRA-HO DES DEL COSTAT QUE TOCA MIRAR-HO I HO VORAS MOLT MILLOR.

CRONISTA DE GATA -

Gràcies al comentarista de "des del costat" per la segona votació formal a les eleccions locals. Paraules sensates i plenes de reflexió. GRÀCIES. Vull recordar-vos a tots que aniré publicant com va el sondeig un poc més endavant. Pel que fa a les cares dels candidats, només les puga tindre us les donaré a conéixer.

des del costat -

dic des del costat perque veig les eleccions des d'un altra perspectiva. Realment sembla que hi ha poca gent al poble amb un comprom{is serio pel poble des de la politica. hi ha molta gent amb ganes de criticar, ara a Ana, abans a Pepe, abans a Vicent o a Gabriel. Pero jo no veig que ni L'estanquer, ni Corder,ni Feliu, ni Pepe Diego, ni Ana, ni Aurelio, ni Jaume Leida o Jaume Costa, ni Maties, per nomenar a tots els caps de llista s'hagen enriquit ni beneficiat dels seus carrecs, sino que han "perdut" un montó d'hores que li han llevat a les seues families per a dedicar-les al poble. Ho hauran fet milor o pitjor, pero ho han intentat des de les seues opcions i sols han guanyat disgustos i tal volta perdre algun amic.
JO els admire i anime.
Pel que respecta als resultats faig un primer pronostic sense coneixer la majoria de candidats de les llistes: pp 5,psoe 4, bloc 3, cv 1

CRONISTA DE GATA -

A "un jove del poble": Grácies pels teus comentaris, però et dic el mateix que al comentarista d'abans, si pots concretar en xifres els regidors que podrien eixir de cada formació política que es presenta a Gata...GRÀCIES.

un jove del poble -

La teoria del partit popular, és la de fer més lliberal l'estat, es a dir, menys impostos i menys despeses per part dels organismes publics.
En gata açò no ocorre. Es més quan va entrar el govern de Ana Mari es van augmentar els gastos, amb temes totalment trivials com pugueren ser la recuperació de les festes de Sant Miquèl i de Sant Antoni (que pot estar molt be en una època de bonança econòmica).

El mateix govern del partit popular ha demostrat la seua poca professionalitat en moments com la inversio del plan E, que va ser una "cagada". Aqueixos diners haveren servit per a crear un asilo o una nova casa-cuartel per a la Guardia Civil i ni una cosa ni l'altra, ben al contrari tenim altres coses totlament trivials i CARISSIMES que més que reduir el paro van servir per a burlar-se del poble ja que pel que tinc entés algunes reformes com la de la reforma de la plaça d'España va ser duta a terme per una empresa de fora de Gata, pel que el paro del poble no va disminuir, l'amo de la qual es bon amic del pp del poble, les palmeres que hi han són de la dona d'aquest constructor i els masseters que les sostenen (que de barats tenen poc) són de la empresa del concejal de urbanisme, o siga que la gestió a mes de nefasta es descarada.

Estic d'acord amb que en les passades eleccions no va guanyar el PP sinó que va perdre Pepe Diego, i açò va a pasar-li factura a Ana Mari aquestes eleccions.

CRONISTA DE GATA -

GRÀCIES PER LA PRIMERA VOTACIÓ per al sondeig de Gata de "Un gater amb el sobre...". Ara ja tenim números i comence les intencions de vot. El dia 20 les faré públiques, gràcies a les opinions dels gaters a través del blog del CRONISTA DE GATA.

Un gater amb el sobre preparat per anar a votar -

Calma, Cronista, calma, tot al seu temps.

Ací va el meu pronòstic, amb el raonament que correspon.

Com deia en el meu primer comentari, el PP no ha sabut portar l'economia del poble a bon port i ens ha deixat totalment endeutats. Només per això i si els veïns de Gata saben valorar aquesta circumstància, raonar com cal front a la situació tan caòtica en què ens han deixat, pensar que un poble no s'arregla sols pegant tronets a l'esquena dels veïns, ni sortint a primera fila a totes les fotos que facen falta, ni ocupant tres quarts parts del carrer quant hi ha processor, si els ciutadans de Gata són intel·ligents i saben aparcar a banda aquestos paripés tan floklòrics als que ens tenen acostumats, CALDRIA CASTIGAR-LOS I PER TANT PENSE QUE NOMÉS TRAURÀN 4 REGIDORS.

Després, CV, Pepe Buc. Ací hi ha poc que dir. Que cadascú diga el que pensa perquè si ho dic jo, este blog seria capaç a rebentar. Malgrat tot, com este home amb quatre duros ho arregla tot(i el que diu quatre diu quaranta),crec que, possiblement ENCARA EN TRAURÀ 1, es a dir, ell mateix, que això es el que preten.

El BLOC es mantindrà amb els seus 3 REGIDORS. Són massa legislatures amb el mateix cap de llista i això es fa cansino per a la gent. Aquest partit necessita renovar-se i, a pesar de que Maties seria un molt bon alcalde per a Gata, crec que ja se li ha passat l'arroç. De tota manera tenim un tercer en la llista jove i treballador que com tot en esta vida també tindrà els seus afins.

Per últim, el PSOE. Si hem anat sumant vorem com li'n corresponen 5 REGIDORS.
Vicent Font es una persona que ja te molta experiència a l'esquena. Ha sigut alcalde i també diputat. Si bé alguns l'han criticat molt, altres molts el valoren per demés.
------------------------------------

Tot açò és el meu parer. Jo no estic a favor de ningú, però pense que qui no ho haja fet bé,que s'aparte del camí i deixe la oportunitat als altres perquè, tal com està la situació econòmica de l'ajuntament de Gata, només per atrevir-se a presentar-se a les eleccions, es tenir d'una noblesa insuperable.



CRONISTA DE GATA -

Gràcies "gater amb el sobre preparat per anar a votar" per estrenar els comentaris d'aquesta entrada. Però amb tot el què dius -és la teua opinió personal, ho recalques- no has fet el "pronòstic seriós dels regidors de cada candidatura" que us demanava per a fer un sondeig.
Jo deia "Obric la finestra dels comentaris per a que marquen -amb número- els regidors que creuen treurà cada partit presentat a Gata".
Ara si vols pots aventurar-te i "pronosticar". GRÀCIES.

Un gater amb el sobre preparat per anar a votar -

Vaig a estrenar-me amb el primer comentari i no serà l'últim. Vixca la democracia i la llibertat d'espressió i opinió.

Pel que respecta a la gestió que ha fet aquest equip de govern,que hem tingut que sufrir quatre llargs anys, em sembla tan nefasta, que no han sabut trobar mai eixe nord que varen perdre des de que començaren el seu caminar.

Amb tantes hores que diuen haver dedicat a la seua comanda, no han sabut fer altra cosa que deixar al poble carregat de deutes (comenten les llengües enteses que 2.000.000 €, jo no ho sé). El més catxondo de tot es que després de cagar-la com l'han cagada, amb la incapacitat de treure el carro endavant, la majoria volen desapareixer del mapa polític i com si res hagués passat.

Ana Mari vol tornar a provar sort; uns tronets a l'esquena per a tothom, un cafenet, unes risses i un bon sou cada cap de més ho valen la pena. No té ni punyetera ideia de portar endavant un poble, però a la gent de Gata li va més el folklore i la interpretació, el Super Sálvame de Luxe. Per això tenim el que tenim. I ho tornarem a tindre, perquè... nosaltres som així, uns massoques compulssius.

Malgrat tot tinc una bona noticia per a tots vosaltres. A les passades eleccions no va guanyar Ana Mari, va perdre Pepe Diego. Ara la perspectiva es totalment diferent. Ja ha arribat l'hora de que l'experta en protocol (JA!!!!) vaja fent les maletes: EL XOLLO SE LI HA ACABAT.

Aquesta es la meua opinió personal.