Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -286-

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) -286-

Arribem a la foto 286. La de hui ens porta altravegada prop de les festes patronals d’abans. La foto era propietat de Teresa Pedrós Pedro i va eixir a un programa de festes molt recent. Era el dia de l’arreplegada de la barxa. Es feia unes setmanes abans de les festes i quan la indústria de la barxa estava en alça. Els joves festers anaven pel poble, pels carrers, arreplegant barxes que els donaven les dones que en feien i així les venien i el que recollien de diners per a ells.

Amb el carro engalanat i els xics de carrer en carrer, podem veure que un d’ells era Francisco "el panader" ací a la miatge molt jove. És el que està més al fons, baix la coberta del carro.

3 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Efectivament, anònim: a mi em pareix també que és a Ca la Datilera, com estava abans la tenda, amb la porta estreta i una espècie d'aparador ("escaparate"). Però com no ho sabia ben cert, millor no posar-ho.
A més, com anaven per tot el poble és fàcil que ahí es pugueren fer la foto, a la plaça vella, que parava més ample.
Gràcies per els detalls que dones de la foto.

Anónimo -

Es possible que fora a Ca la Datilera?
El dibuix de pedra que contorneja la reixa de la dreta em sembla que es tracta d'esta ubicació. I la persiana amb l'entrada cap a una possible botiga, podria ser a Ca la Datilera, a la Plaça Vella.

Anónimo -

La façana del fons de la foto on sería?