20110109211252-muntatge1.jpg

AL MUNTATGE FOTOGRÀFIC, DIVERSOS MOMENTS DE LA VISITA DE L’ARQUEBISBE A GATA. PER A VEURE TOTES LES FOTOS AMPLIADES, PUNJEU A CADA NÚMERO QUE S'EXPLICA BAIX:

1.- Vertical esquerra, primera per dalt: Arribada i salutació a les autoritats. 2.- Vertical esquerra, segona: Membres del Consell de Pastoral i veïns saludant a l'Arquebisbe. 3.- Vertical esquerra, tercera: Passant pel cantó del carrer La Bassa i carrer Xaló. 4.- Vertical esquerra, quarta: La veïna Tonica Signes saludant a En Carlos Osoro. 5.- Vertical dreta, primera: A punt de començar la xerrada. 6.- Entrada del clero pel passillo central. 7.- En el moment de pujar a l'altar. 8.- Disposant-se a saludar a totes les persones, a les portes de l'església.

De la Plaça d’Espanya a la Missa Solemne

L’Arquebisbe de Valéncia, En Carlos Osoro, ha visitat hui el poble de Gata. Arribava a la Plaça d’Espanya al voltant de les 10 del matí i era rebut pel rector titular de la parròquia En Santiago Bohigues; l’arxiprest de la zona, i els rectors fills del poble, N’Alberto Caselles i En Juan José Monfort. També saludava a les autoritats locals, precedides per l’alcaldessa Ana María Soler Oliver, pels Júniors, pel Consell de Pastoral i per la resta de veïns que han volgut sumar-se a l’acte.

Després ha baixat a peu pel carrer La Bassa, que es trobava ornat amb plantes i cobertors. Ha saludat una a una a les persones que es trobava i inclús a les persones més majors impedides a les seues cases.

Després ha arribat a la Plaça de l’Església i ha entrat al temple parroquial. Allí, s’ha dirigit a la capella de la Comunió i ha resat uns moments.

A continuació, el rector En Santiago Bohigues li ha donat la benvinguda i ell ha començat una xerrada d’uns 40 minuts, en la qual les Benaventurances li han servit per traure la Benaventurança que precedix a totes, ser feliç en el Senyor. Després ha posat cinc exigències de tot cristià i parròquia que es deuen de plantejar al llarg del 2011.

A continuació ha començat un Acte eucarístic i ha estat exposat el Santíssim. 

La Misa solemne ha estat molt emotiva. La coral Serrillars ha cantat i l’Arquebisbe Osoro ha començat l’Homilia en valencià, saludant als rectors presens -el titular de la parròquia i els fills de Gata, Alberto Caselles i Vicente Espasa-. Les lectures, les ofrenes i la salutació final dels fidels han fet una eucaristia molt participativa.

(Continua a la segona part...)