Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL DIA DESPRÉS...CRÒNICA FESTERA, BALANÇ i adéu a les festes 2010

EL DIA DESPRÉS...CRÒNICA FESTERA, BALANÇ i adéu a les festes 2010

Les festes patronals 2010 s´han acabat. Hui diumenge el poble està de resaca festera. Del 30 de juliol al 7 d´agost s´han viscut intensament uns actes festius, que han servit per agermanar més al veïnat, per a eixir al carrer i gaudir de la festa. El bon temps ha acompanyat. I sols unes "xispetes" de pluja quasi inapreciables feren aparició el dia del Crist.

És hora de fer balanç, de veure allò que s´ha aconseguit i allò que no s´ha pogut portar a terme...Ha estat positiu, igual que altres anys o més fluix?. Sens dubte, la Comissió i la regidoria de Festes han treballat de valent en un any en plena crisi. Ara cal que revisen i vegen com han estat les festes d´enguany en quant a resultats.

De cara a l´any que ve, s´ha format, de moment, una minicomissió la del 2011, la qual farà la seua presència oficial -per dir-ho així- el proper dissabte 21 d´agost a la segona exhibició de cavalls que tindrà lloc al camp de futbol "Les Sorts".

Jo ja faig el meu propi balanç, que ho estenc a tots, en general, i més als que es pertoca reconduir la situació. Aquestes festes han tingut mancança d´una cosa molt important, que moltíssima gent ho ha trobat a faltar...el circuit intern de televisió. I no és perquè el Cronista de Gata narrara els actes, és pel què la gent ha dit i ha comentat i molt seriosament.

La crisi sabem que és la culpable. Però llevar i posar sempre estem a hora i a temps, per tal de poder aconseguir que les persones velles, impedides i malaltes del poble, hagueren pogut veure els tres actes principals dels dos dies grans de la festa: ofrena, concert de revetla i missa solemne. Llevar algunes despeses, que podien haver compensat la de la tasca tècnica de la televisió...Ja ho sabem per un altre any.

Cal fer balanç i estudiar la possibilitat de reprendre el què tants anys ha estat la "senyal" -valga la paraula- d´identitat del poble a les festes, la retransmissió interna per a Gata d´eixos actes que tant aprecia, estima i vol la gent.

Com diria aquell: "Rectificar és de savis" i jo afegiria "Reconduir la situació és fer més poble, si cal, en aquest cas".

(( PUBLICA AL SEU BLOG, EL CRONISTA DE GATA Miguel Vives ))

Fotografia: La processó de pujada cap a l´ermita enfilant el carrer Bisbe Servera. La imatge del Crist encara estava a la Plaça de l´Església.

1 comentario

UN ALTRE GATER -

Crec que vosté li ha pegat en el clau, Sr. Cronista. Amb diplomàcia, els ha dit als que corresponga que no deixen a ma huela sense retransmissió l´any que ve. És o no és?.