Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 53 -

FOTOGRAFIES ANTIGUES (Gata en el record) - 53 -

Hui és la vespra del Corpus Christi, una solemnitat que es festeja a tota Espanya i resta del món. València és famosa per la processó que es fa tant pel matí com per la vesprada, per les Roques, pels personatges bíblics que ixen. Altres pobles del nostre voltant, com Ondara, que ho fa pel matí, Teulada i Xàbia, trauen els ballarins a fer danses davant dels xiquets i xiquetes de Primera Comunió que també van a la processó acompanyant al rector que porta la Sagrada Custòdia baix palis.

I com diuen que "Qui no fa la vesprada, no fa la festa", la fotografia antiga de hui que potser datada a finals del segle XIX o principis del segle XX és l´EIXIDA DE LA PROCESSÓ DEL CORPUS DE LA PLAÇA DE L´ESGLÉSIA.

Es poden veure els homes com es lleven els capells, les dones van amb mocador al cap, tots ells, agenollats. Els xiquets amb blusó s´empinen a la reixa de la Casa Abadia que està ornada amb cobertors i la música i autoritats esperant l´eixida, com es fa ara també. La Sagrada Custòdia e sportava pel rector baix palis.

0 comentarios