Admin

Se muestran los artículos pertenecientes al tema RECORDEM...UN ANY....

FA UN ANY A GATA...APLAUDIMENTS, CARRERS BUITS, SENSE MISSES I EL PATRÓ ALS BALCONS

20210315124419-carretera2-copia.jpg

Encara perduren les estampes del patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, a les balconades de les cases del poble. Les misses es mantenen amb l’aforament de 80 persones i amb les mesures sanitàries adients i els carrers estan més buits des de les 22 hores amb el "toque de queda". 

Fa just ara un any, publicava al blog el comunicat de l’arquebisbat en el qual anunciava que es suspenien les misses, el veïnat se sumava als coneguts aplaudiments i la cançoneta que es va fer de moda "¡Resistiré!" en agraïment als sanitaris i personal imprescindible.

També en un dels articles del dia 14, donava compte de carrers i carretera buits. Ha passat un any i esperem que la vacunació porte la solució a tanta incertesa, malaltia i "pors" per tot el que s’ha viscut. Eixien als balcons les imatges del Santíssim Crist del Calvari i encara estan en molts balcons conservant-se al llarg de tot un any.

EL RECORD DE FA UN ANY AL BLOG:

Dos articles publicava al blog el 14 de març de 2020 i els dos referents a la pandèmia que resultaria ser mundial i que també afectaria en un any a 291 veïns gaters i es comptabilitzarien al poble, segons les dades de Conselleria, dos morts.

El primer article feia referència a l’església: SENSE MISSES, FINS NOU AVÍS, PER EL CORONAVIRUS. Per a recordar-ho PUNXEU ACÍ.

El segon era sobre els aplaudiments, carrers i estampes: GATA: TAMBÉ APLAUDIMENTS PER ALS ESFORÇATS HEROIS DE LA SANITAT, CARRERS I CARRETERA BUIT I ESTAMPES DEL CRIST ALS BALCONS. PUNXEU ACÍ.

FONTS: articles arxiu dia 14-3-2020 blog. / Foto facebook María Signes Pedrós / Foto actual balcó.     RECORDANT...FA UN ANY A GATA: RIUADA PER L'EPISODI PLUJOS, QUE VA DEIXAR 116,40 LITRES (HUI FA UN SOL FORT I ESTÀ CLAR)

20200912102810-riuadaany.jpg

Hui, 12 de setembre de 2020, recordem el mateix dia de fa un any, quan aquell 12 de setembre de 2019 va passar per Gata una gran riuada al llit del riu Gorgos. L'episodi plujós de tres dies, del 10 al 12 de setembre, va deixar a Gata un total de 116,40 litres. 

Les dades de Inforatge AVAMET, Ajuntament de Gata, marcaven en tot l’episodi plujós eixos litres. Dimarts dia 10 van caure 9,8 litres; dimecres dia 11 16,6 i el 12, quan va caure la màxima pluja, un total de 90 litres.

El riu baixava amb força i va deixar estampes com la espectacular i gran foto que reproduïm a la portada de l'article i les que recordem al facebook.

A diferència de fa un any, hui dissabte dia 12, festa del Dolç Nom de María, a Gata lluïx el sol molt fort a les hores centrals del dia i el cel està completament ras. 

 FONT: Informació i fotos del blog i facebook de setembre 2019. RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 9 D’ABRIL DE 2013: ÚLTIM DIA DE LA PRESENT SÈRIE

Tot té un final. Ací arriba el final d’aquesta sèrie que al llarg d’un any (va començar el dia 10 d’abril del passat any 2013) he anat seguint dia a dia. A la sèrie, li substituirà una altra amb més informació, més records. Ja parle de l’article.

Acabe la sèrie recordant aquell 9 d’abril de l’any passat, en el qual publicava que el dia d’abans del tercer aniversari el blog superava les 212.000 visites. Es feia una projecció, col·loqui i exposició sobre el Sahara. La premsa parlava d’actes vandàlics a Gata. Avisava dels tres anys de blog. L’article important, socialment, era que aquell dia tornaven a parlar de Zaragosí i Salvá a la sèrie de Antena 3 TV "El secreto de Puente Viejo". El carrer Montgó era el que publicava a la sèrie de carrers i places.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 8 D’ABRIL DE 2013, A LES PORTES DE L’ANIVERSARI TERCER:

Era el dia de Sant Vicent, segon dilluns de Pasqua. Arribava el blog a 211.000 entrades. Donava algunes dades del blog a dos dies del tercer any. Dos bons articles: "Èxit a la gran festa del Berenar de Pasqua" i "Gata, hui, protagonista a la sèrie de Antena 3 TV". Era el capítol 539, part tercera, de "El secreto de Puente Viejo" que encara continua hui amb més de set-cents capítols. A "Imatges de festa" veíem les d’una nova discomòbil de la Comissió i quintos 2013". El BOP publicava un edicte sobre el projecte d’una antena per al gas natural. Recordant el concert de música sacra de la banda de Gata, sonava amb els vídeos d’enllaç.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 7 D’ABRIL DE 2013:

Restaven tan sols tres dies per a la sèrie que sempre comença la jornada, la de "Recordem...un any...de blog". El carrer 20 de la sèrie era el carrer Alcolaes. "Fent pinya dalt del Montgó" era la imatge curiosa de joves gaters.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 6 D'ABRIL DE 2013:

Més prop del tercer aniversari del blog estavem i començaven els especials. Ara més propet del quart aniversari. BON DIA A TOTS. El carrer que tocava publicar era el de Sant Josep (el 19). A la fotografia antiga, una del retrat de María Soler de 1937.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 5 D'ABRIL DE 2013:

A la secció li queden pocs dies. Estavem i estem a cinc dies de l'aniversari del blog. Si al 2013 eren tres anys, ara són ja quatre. Era el segon diumenge de Pasqua, el dia abans de Sant Vicent i plovia, enguany ni una cosa ni l'altra. Dilluns comença la setmana de passió i fa un sol que torra, això si amb ventet. Curiositat però el carrer de la sèrie era la Costera del Grup Escolar, on precisament adquirix hui protagonisme la festa de la Trobada. Un reportatge gràfic donava compte de l'aventura del Maroc Challenge 2013 de Jacobo i Juan Miguel. Gata celebrava el II Diumenge de Pasqua amb el Dinar Popular del Berenaret de Pasqua. Enguany també es farà i serà el sisé any. Dos de les tres fotografies antigues que posava eren de la carretera nevada al febrer de 1982.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 4 D’ABRIL DE 2013:

En sols sis dies contant el de hui acabarà aquesta sèrie, perquè aquell 10 d’abril de 2013, posava al blog: "Nova etapa per a la sèrie perquè des de hui dia 10 sols recordem un any de blog.". Però vegem què era notícia fa tan sols un any: El blog superava les 210.000 entrades, a tan sols sis dies de l’aniversari. La biblioteca de Gata celebrava el Dia Internacional del llibre infantil. La premsa parlava dels conters de l’alcaldessa i alguns regidors i de la tortuga. Anunciava que el dissabte 6 el "Museu del sombrero" celebrava el dia del capell ("sombrero"). També que el dia 6 hi hauria discomòbil al pati cobert de les escoles. El carrer de la sèrie era el Penyó, als dos costats. La foto antiga 1.081 mostrava el final del carrer Doctor Gómez Ferrer.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 3 D’ABRIL DE 2013:

Recordava que estavem a una setmana del tercer aniversari del blog. Hui és tmbé una setmana, però per al quart aniversari. La premsa parlava d’una tortuga perduda i la tasca de recollida de la Policia Local. A la série de "Els nostres carrers i places" li tocava el carrer Lepanto. Una cartilla d’escolaritat d’abans, un xiquet a un carret a la Plaça d’Espanya i una parella fent-se un retrat eren les tres fotografies antigues que publicava, de la 1.078 a la 1.080. *Cal recordar que resta també una setmana per acabar aquesta sèrie.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 2 D’ABRIL DE 2013:

Recordava que estavem a 8 dies del tercer aniversari del blog, com ara ho estem els mateixos dies del quart aniversari. Era el Tercer dia de Pasqua, abans es celebrava més, els xiquets van encara als llocs típics i tradicionals. La imatge curiosa mirava des de dalt de tot del Montgó cap a Gata. El carrer 13 de la série de carrers i places era el carrer Cuartel. Publicava també el carrer Serrillàs i carrer l’Era de Boronat. La fotografia antiga 1.077 anava de festes patronals.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 1 D’ABRIL DE 2013:

Començava amb la série "Recordem..." i advertia que acabava parcialment en nou dies, ja que al passar l’any tercer sols es recordaria de feia un any. "Abril: Pasqua i...mes actes" era l’article de resum dels actes. El blog superava les 209.000 visites, ara ja estem en 400.600. La imatge curiosa ens arribava des de dalt del Tossal.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 31 DE MARÇ DE 2013:

Aquell dia era Diumenge de Pasqua. Manaven els costums i les tradicions. Dia gran per a l’església. L’article era: "Hui és Diumenge de Pasqua: Tradició i costums. Encontre, mona i berenaret". Altre article parlava de l’Encontre Pasqual de la Verge María i el Crist Resucitat. Les imatges eren de la Plaça de l’Església.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 30 DE MARÇ DE 2013:

Publicava la segona i última part de la processó del Sant Soterrat, celebrada el dia d'abans. Ja tornaven a casa Juan Miguel i Jacobo, paarticipants gaters al ralli Maroc Challenge. I canviaven l'hora. Enguany un dia abans. El carrer que tocava a la sèrie, carrer Calvari.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 29 DE MARÇ DE 2013:

Era Divendres Sant. A Imatges curioses veíem records de la mort de Jesús. El carrer que publicava era el carrer Signes. El Via Crucis popular al Calvari comprenia dos articles. La processó del Sant Soterrar, un sols. La resta al dia següent. Dos fotos antigues, una de festes patronals i altra, com no, del 17 d’octubre de 1997, quan el Crist del Perdó va ser portat de l’església a l’ermita.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 28 DE MARÇ DE 2013:

El blog arribava a les 208.000 visites. Era el Dijous Sant. Com heus vist a l’entrada anterior ara ja són un poc més de 400.000. Estavem a 13 dies de l’aniversari del blog, igual que hui. A "Imatges curioses" posaven el Sant Sepulcre i la llegenda: "Tot preparat per al Sant Soterrar de demà". El carrer 10 era el Teulada. A "Sabieu...? descobríem que en 1826 Gata tenia una contribució de 15.974 reals.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 27 DE MARÇ DE 2013

Dos fotografies antigues, una escolar i l’altra d’esport -tir de colom- precedien les notícies del dia. Estavem a 14 dies dels tres anys de blog, com hui ho estem dels quatre anys. Començava la inscripció per al IX Ralli Fotogràfic, enguany va davant perquè se celebra aquest cap de setmana, del 28 al 30. Donava a conèixer els actes de Setmana Santa i Pasqua. Gata i Sant Vicent, eren protagonistes del programa de festes de Teulada 2013. Un extens article explicava com anava l’aventura de Juan Miguel i Jacobo al Maroc Challenge 2013. Actualitzava la sèrie dels nostres carrers i places posant-ne tres: carrer Sol, Lluna i Nou.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 26 DE MARÇ DE 2013

Recordava el 26 de març de 2011 i 2012. Publicava una imatge curiosa, el concert de l’església vist de dalt del cor. Sols eixos dos articulets configuravan el dia, no com hui que la notícia és tan important al poble, la renúncia de l’alcaldessa, que és necessari ampliar articles.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 25 DE MARÇ DE 2013

L’equip gater del Maroc Challenge 2013 informava del seu periple. La Policia Local de Gata tenia nou Cap, Pascual Alandes García. El blog compli 207.100 entrades. Estavem a 16 dies dels tres anys de blog...com hui ho estem dels quatre. Dels gaters a la Perimetral de Benissa destacava a Antonio Campos, que acabava al lloc tretze.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 24 DE MARÇ DE 2013

La premsa parlava el dia d’abans del PGOU de Gata. Començava el Raid del Maroc Challenge 2013 on participaven dos gaters. El carrer del Pare Mulet entrava a la sèrie de carrers i places del poble. Es sentien encara els acords del concert a l’església: Quin concert, el d’ahir!!. Guanyava el Gorgos gran a domicili (1-2) i perdia el juvenil a casa. Començava la Setmana gran de la parròquia amb el Diumenge Rams. Un altre carrer de la sèrie, el de la Constitució. La foto que posava, la 1.071 del dia 22, era del grup de teatre Paco Carrasco.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 23 DE MARÇ DE 2013:

Començavem per atletisme, hui també n'hi haurà i molt al blog. "Atletisme: Gaters a la perimetral de Benissa" era el reportatge. Se superaven les 206.000 visites al blog. Començava el curs escolar al Perú. Allà està el missioner Vicent Font...i ara també la seua cosina Rosa María. En dos capítols, resumia l'excepcional concert de música sacra de la banda de Gata a l'església.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 22 DE MARÇ DE 2013:

Feia el compte enrere cap als tres anys de blog. Anunciava, com a actes, que al dia següent dissabte era el concert de música sacra per la banda a l'església i que diumenge era Rams. Ja estava en marxa el Marroc Challenge amb els dos participants gaters, Jacobo i Juan Miguel. Dimarts 26 era el plenari ordinari. El carrer del Bisbe Cervera era el carrer de la sèrie.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 21 DE MARÇ DE 2013

Un xiquet fotografiat a l’escola era la fotografia antiga 1.070. Compte enrere, estavem -com hui- a 19 dies de l’aniversari del blog. Eren tres anys. La imatge curiosa ens portava al parc del Raval i el riu amb aigua, amb l’exclamació: "Hui si que no porta aigua". La Policia Local feia pública la Iª campanya de control de velocitat. La sèrie de carrers i places abordava hui el carrer La Bassa. Quatre fotografies antigues donaven compte del naixement d’una fàbrica de guitarres del poble, del Crist del Perdó, de futbol i d’una reunió d’amics.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 20 DE MARÇ DE 2013

Es superaven les 205.200 visites al blog. A les 12.02 entrava la primavera astronòmica, com ho farà hui a altra hora del dia. Anunciava -hui potser també ho faça- que estavem a 20 dies de complir-se el tercer aniversari del blog, ja que és el 10 d’abril l’onomàstica. Anunciava també que a la Setmana de Dolors el dia 23 seria el concert de la banda a l’església. La segona perimetral de Benissa passava pel terme de Gata, enguany també ho farà. El carrer Doctor Gómez Ferrer era el segon de la sèrie del poble, de carrers i places.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 19 DE MARÇ DE 2013, FESTA DE SANT JOSEP:

Començava la jornada com hui, assenyalant la jornada festera i felicitants als Peps, Pepites, Fines i demés compostos i recordant que també es celebra el Dia del Pare. El Grup de danses "La Llata, dolçainers i tabaleters, eren els músics de una de les falles de València. El succés venia amb la informació del robatori del cablejat del Parc del Raval. Començava la sèrie de carrers i places amb la Plaça de l'Església, fotos, documentació i història.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 18 DE MARÇ DE 2013

Era una imatge curiosa la Casa Blava il·luminada. Precisament publicava el que volia també traure demà, si el temps em deixa, publicar les audicions de les peces del Concert del Músic, els seus enllaços. El Gorgos C.F. guanyava al tercer classificat (2-0). Començava una nova sèrie "Els nostres carrers i places". Era la introducció.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 17 DE MARÇ DE 2013

El blog arribava a les 204.000 visites. "Actes i actes..." entravem al dia segúent a la Setmana de Dolors. Enguany es va retrassats. El reportatge esportiu era: "Conegueu el conjunt gater infantil de Gimnàstica rítmica?". Imatges curioses ens posava 103 ciriets de la centenària Tia Francisca. Enguany al bar de la celebració es van posar els tres dígits: 1,0,4. 2 reportatges de fotos ens portaven a l’estrena del Mig Any de Quintades.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 16 DE MARÇ DE 2013:

S'obria a CIRNE (Xàbia) una exposició (Vitrines III) dels alumnes de l'Escola Experimental de Plàstica de Gata. Feia un article sobre les protagonistes "les capelletes del calvari de Gata". L'article del dia era: "Adéu a la tenda de "Pons Mòvils" després de vint anys". Fotos de festa i amistat eren les fotografies antigues 1.064 i 1.065.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 15 DE MARÇ DE 2013:

Recordava que el diumenge següent es celebrava el mig any de quintades. A "Sabieu...?" es complia 73 anys (1940-2013) de la bendició de la imatge de la Verge dels Dolors, que va regalar don Alejo a la parròquia. Per tant hui fa 74 anys.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 14 DE MARÇ DE 2013

Seguia posant la sèrie: "De què parlen els gaters hui?". El blog arribava a 203.000 visites. Denegaven una subvenció per al control de l’aigua (BOP). Joves gaters anaven a València i es fotografiaven amb la fallera. El capítol de "Sabieu...?" parlava dels delegats gaters a Madrid al Congrés d’Unió Republicana en 1935. El reportatge era el suport que donava Gata a l’equip que anava al Maroc Challenge.RECORDEM UN ANY DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 13 DE MARÇ DE 2013

La premsa parlava de l’atur a Gata. Un nou article es publicava: "De què parlen els gaters hui?". Anunciava qui era el nou Papa, Franciscus. Ara fa un any just de ser elegit. 103 anys complia la centenària Francisca Costa Diego. Encara en salut, hui fa els 104. A "Sabieu...?" publicava que en 1908 la "Guia práctica de Alicante y provincia" parlava de Gata.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 12 DE MARÇ DE 2013

Seguia de quan en quan publicant l’article: "De què han aprlat hui els gaters". La premsa parlava del Pla General d’Ordenació Urbana de Gata. L’article del dia, com ho serà hui era: "Don Alberto Caselles, rector fill del poble, fa hui 85 anys" (hui són ja 86). La VII capella dels Dolors de la Verge era el Soterrament de Jesús i la soledat de María. Coneíxiem per mig de "Sabieu...? el pressupost del pont de les Alcolaies, que era de 39.966,55 pessetes. La foto antiga o, més bé, recent era de dos components del grup de teatre "Paco Carrasco" Antonio i Tòfol.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 11 DE MARÇ DE 2013

El blog arribava a les 202.000 visites. El CEMA (Consorci Esportiu de la Marina Alta) rebia el premi C.V. a la iniciativa en la gestió esportiva 2013. La VIª capelleta dels Dolors de la Verge era: La llança i rebre en braços a Jesús ja mort. Al capítol de "Sabieu...?" ens interessavem pel concurs que eixia en 1913 sobre el concurs de presentació de projectes per al tren Gata-Xàbia. Mai es va fer. La Regidoria d’Esports lliurava els trofeus de la Iª lliga de pàdel de Gata. La fotografia 1.060 era d’una excursió a les Coves o Gruta de Sant Josep de Vall d’Uxó, a Castelló.RECORDEM UN ANY DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 10 DE MARÇ DE 2013

Coneixíem el calendari gater, de l’11 al 17 de març. Al capítol de "Sabieu...?" ens assabentavem del ramal de tren que es volia fer de Gata a Xàbia en 1912. La cinquena estació de la Corona de la Verge era la Crufixió i agonia de Jesús. S’informava del final de la campanya del control de velocitat de la Policia Local. A esports, el Gorgos obtenia un valuós empat, 3-3, al Pla Carolinas d’Alacant. A "Imatges curioses" veíem el Casal de la Música de reforma. Finalment, la foto antiga 1.059 era festera.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 9 DE MARÇ DE 2013:

Començava amb la derrota dels cadets a casa per 0-2. La IV capelleta dels Dolors de la Verge era l'Encontre de Jesús amb la Creu, camí del Calvari. La fotografia antiga (1.058) mostrava a rectors dels anys 50 a Gata.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 8 DE MARÇ DE 2013:

El Dia de la Dona 2013 el blog arribava a les 201.000 visites. La premsa parlava de la plaqueta del Parpalló. El juvenil del Gorgos jugava a Pedreguer. Es publicava al BOP l'aprovació definitiva del pressupost municipal, xifrat en 4.822.810,74 €. A "Sabieu...?" parlava de Don Gabriel Moreno Campo, que presentava un projecte de tramvia a motor, que aniria de Dénia a Xàbia, passant per Ondara i Gata. A la série de fotografies rememoraven algunes fotografies antigues en les quals la dona era protagonista. A la fotografia que toca publicar hui també ho faré com a homenatge a elles, ja que hui és el Dia Internacional de la Dona.RECORDEM UN ANY DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 7 DE MARÇ DE 2013:

Publicava, també com aquests dies, els actes fins diumenge dia 10, dins i fora de Gata. El capítol de "Sabieu...?" era molt curiós. En 1881 se li va obrir expedient a l'Ajuntament de Gata i altres per no pagar el sou als mestres. Dissabte 9 era el lliurament dels trofeus de la Iª lliga de Pàdel de Gata. La notícia cultural i municipal era que la Plaqueta del Parpalló tornava a Gata restaurada. A "Imatges curioses" publicaven: "D'on ve el tren? ara de Teulada". "La perdua de Jesús altemple" era la tercera Corona de la Verge, capelleta del Calvari. Es reocrdava com havia anat el Ier Foro de productes locals al Celler de la Marina. La foto antiga era la 1.056 i mostrava a un jove Carles Mulet als anys 70.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 6 DE MARÇ DE 2014

Començava la jornada mb un reportatge sobre la visita de la cantant ja desapareguda Amy Winehouse que va estar a Gata amb son pare i va comprar una guitarra BROS. La fotografia antiga que li seguia era sobre un bateig amb l’antiga pila i a la imatge estava donya Pepita "la comadrona". El PGOU de Gata i el veïnat eren motiu de informació per a la premsa. Seguien les pluges que deixaven 137 litres a Gata...i enguany sense caure una gota. S’anunciava per a divendres una conferència sobre "Art i Natura". S’obria un període de participació ciutadana per a conèixer el PGOU. S’anunciava per al dia següent, el I Foro sobre productes locals. També, de la donació de sang el dia 7. Enguany just és hui dijous dia 6 i ja vaig publicar anit la necessitat que hi ha del vital element. Al capítol de "Sabieu...? parlada de l’alcalde de 1868 que era José Diego Diego. La IIª corona de la Verge, capelleta del Calvari, era la Fugida a Egipte amb Jesús i Josep.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 5 DE MARÇ DE 2014

Tornaven la vista enrere a dos mesos justos i a Imatges curioses veíem els preparatius per a la representació del Misteri dels Reis Mags. Seguia el mal temps i s’havien recollit en tots els dies de pluja de 130 a 140 litres, enguany ni gota...A la sèrie de Història Local de les capelletes del calvari començavem la Corona de Dolors de la Verge, amb la primera: La profecia de Simó a la presentació del Nen Jesús. El capítol de "Sabieu...? estava dedicat a la carretera cap a Xàbia i més en concret a l’embarcadero, que va concloure al juliol de 1863. Una xifra important: el blog arribava a 200.000 visites. Ara estem per quasi 383.000. Encara no les dobla. Finalment, la fotografia 1.054 mostrava dos joves que tenien en braços a dues criatures dalt del pont de les Alcolaes.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 4 DE MARÇ DE 2014

Es superaven les 199.000 entrades. Vora 70 persones participaven en la plantació d’arbres. Un nombrós grup participava en la caminata Font de la Mata-Serrillàs, la primera de les rutes del programa "Camina per la Marina Alta". Informava de la reunió del dijous 7 sobre el P.G.O.U. També va ploure, com feia dos anys. Enguany no te ànims ni de ploure...això si molt de vent, acomplint-se allò del refranyer: "Març, marcer, carasser". Una imatge curiosa ens mostrava la "destrossa" al Casal de la Música, perquè anaven a canviar les butaques. La XIV estació de les capelletes del Calvari tancava els articles. La foto antiga 1.053 era de les "viejas glorias" del futbol local.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 3 DE MARÇ DE 2014

Publicava les xerrades quaresmals del projecte "Missió en València". Eren del 4 al 7. Acabava la primera fase de la campanya de la Policia Local de Gata sobre velocitat. El Gorgos guanayava al Orba (1-0) i es posava cinqué. "Jesús mor a la Creu" era la XIIª estació de les capelletes del Calvari. També posava la XIIIª estació, "Jesús en braços de sa mare". La banda juvenil participava a la trobada, junt amb la d’Ondara. Finalment, dos fotografies antigues -una esportiva de futbol i altra d’un acte social- tancaven la jornada.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 2 DE MARÇ DE 2013:

L'equip dels gaters Joan Miquel i Jacobo preparava el cotxe que anava a participar al Maroc Challenge 2013. La premsa parlava de les Cases De Benitzaina, entre Xàbia i Dénia, de propietaris gaters. La imatge curiosa la teníem a la Plaça Nova, amb el ficus completament pelat. Tot un èxit, avançava el Concert del Músic. La capelleta del calvari presentava hui una nova estació: Jesús és clavat a la Creu. Era la XIa. El reportatge cultural era el primer Concert del Músic, tot un èxit.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 1 DE MARÇ DE 2013:

El primer dia del tercer mes de l'any passat ens deixava les següents notícies: el blog tenia més de 198.000 visites. Començament de març amb el calendari d'actes. Gata tindria una nova festa, el mig any de quintades. S'havien recollit 85 litres en dos dies i nevava al cim del Montgó.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 28 DE FEBRER DE 2013

L’últim dia de febrer de l’any passat es presentava amb pluja, llamps, trons i pedreta. Publicava dos articulets al respecte i deia que era insuficient, fixeu-se ara -un any-després. No plou bé des de fa ja mesos. A la sèrie nova "De què parlen els gaters?" parlaven del temps i del Papa. La X estació de les capelletes del Calvari ens mostra a Jesús quan era despullat de les seues vestidures. Coneixíem el cotxe oficial dels dos gaters que participaven a la Maroc Challenge 2013...i també la xerrada sobre consum de la llum. Dos fotografies antigues de joves del poble, anys 60 del segle XX, tancaven el més, l’última es veia no del tot bé, el famós piló, entre el carreret de Pepito i la plaça.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 27 DE FEBRER DE 2013

Superava el blog les 197.000 entrades, ara són més de 378, encara no és el doble. El temps era notícia, feia fred i pensavem en la neu. El reportatge era esportiu-solidari: dos joves de Gata, Juan Miguel Gavilá i Jacobo Pedrós feien el Maroc Challenge 2013. La IXª estació de les capelletes del Calvari era i és "Jesús cau per tercera vegada".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 26 DE FEBRER DE 2013

Recordava la xerrada informativa sobre el consum elèctric del dia següent. Informava la Policia Local com anava la campanya de velocitat al poble. "Jesús consola a les filles de Jerusalem" era la VIIIª estació de les capelletes del Calvari de Gata. La imatge curiosa ens portava com a fons el Montgó, dominant per dalt de terrasses i teulades. Una imatge pasqüera i altra escolar eren les dos fotografies antigues 1.046 i 1.047.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 25 DE FEBRER DE 2013

Diumenge 3 de març, anunciava que començava a Gata la cinquena edició de "Camina per la Marina Alta". També anunciava per al dia 27 una xerrada sobre el rebut de la llum i també per a diumenge 3 de març el Dia de l’Arbre a Gata. Com a imatge curiosa teníem la placeta del "Cuartel". La setena estació de les capelletes del Calvari era "Jesús cau, per segona vegada, amb la creu".

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 24 DE FEBRER DE 2013

El blog sobrepassava les 196.000 entrades, anit va arribar a 375.000, encara no és el doble. La Policia Local donava instruccions davant la campanya de velocitat que anava a enllestir. El reportatge parlava dels deu ministres de la Comunió, igual que enguany, que tenia la parròquia. La imatge morisca ens portava al carrer Tetuà, recordant el passat morisc de Gata. La VIª estació de les capelletes del Calvari era: "La Verònica esbandeix el rostre de Jesús". Un bateig i la quintà de 1981 eren les fotos antigues 1.044 i 1.045.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 23 DE FEBRER DE 2013:

Unes 250 persones participaven en el novedós Via crucis nocturn pels carrers de Gata. Al capítol de "Sabieu...?" parlava que al segle XVIII un dels Pavordes de Xàbia era José Signes de Gata. A les capelletes del calvari, la IV estació deia: "Jesús troba a la Verge". El reportatge fotogràfic era de la derrota del Gorgos infantil a casa (0-4) front el Pedreguer. Una altra capelleta, la V, del Calvari: "El Cirineu ajuda a portar la Creu al Senyor". Finalment, parlava del Gorgos gran que guanyava 6-1 al Playas d'Alacant, el Gorgos perdia fora. Com a fotografia antiga posava la 958, que tocava posar-se el passat 28/11/2013.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 22 DE FEBRER DE 2013:

Anunciava els actes de Quaresma i els musicals per a Gata. La premsa parlava de la campanya de velocitat. El capítol de "Sabieu...?" ens portava a 1766, quan l'escrivà del jutgat de Gata era xabier. A la imatge curiosa reconeixíem el riu amb aigua i el pont cap a les escoles. Anunciava els partits de la pedrera del futbol gater.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 21 DE FEBRER DE 2013

Publicava la segona part del reportatge: "Véne bons concerts de músics gaters". El capítol de "Sabieu...?" parlava de dos gaters que a Benicàssim van tindre un accident i s’en van eixir de la carretera. A la sèrie de Història Local, dels plafons ceràmics del Calvari, publicava la III estació, Jesús cau, per primera vegada, amb la creu". La fotografia antiga 1.043 era la de tot un aconteixement social, una boda de 1959.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 20 DE FEBRER DE 2013:

La premsa parlava de rutes i marató. L’apartat musical ens portava l’article: "Vénen bons concerts dels músics gaters". "Jesús carrgea amb la creu" era la segona estació de les capelletes del Calvari, de la sèrie de plafons ceràmics. La Policia Local començaria el dilluns 25 els controls de velocitat als accesos i per dins del poble. El blog tenia ja 195.000 entrades. Ara supera les 272.000. La fotografia antiga 1.042 ens portava al camp de futbol de les Alcolaes, als anys 60 del segle XX.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 19 DE FEBRER DE 2013:

Anunciava la reunió de les noves rutes del CEDMA -les mateixes que posava ahir per a enguany 2014-, les de l’any passat començaven per Gata. "Plou, però molt poquet" era l’article del temps, ara hui diríem "no plou gens ni mica". A "Sabieu...?" descobríem que en 1953 ja es va denegar la segregació de part del terme de Dénia per a Gata. A les capelletes començaven les del Calvari. La Iª estació era "Jesús, condemnat a mort". Una carrosa ens traslladava a la foto antiga.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 18 DE FEBRER DE 2013:

El blog arribava a les 194.000 visites fa un any. 2-2 era el resultat a Teulada del Gorgos. La imatge curiosa ens portava dalt les Coves Roges i passeig avall cap al poble. Sant Antoni de Pàdua era la capelleta 25 de 47 a la sèrie de plafons ceràmics. També la 26, l'Exaltació de l'Eucaristia a la Plaça de l'Església. Tres fotografies amb gent eren les imatges antigues, la nevada de 1956 l'última, la 1.040.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 17 DE FEBRER DE 2013:

Publicava eixe dia els resultats del futbol de la pedrera de Gata. El reportatge era sobre marta Gayá Coloma, una portera de futbol que estava a l'Elx C.F. femení, ara està a València, al Llevant. Anunciava que divendres 22 hi hauria un Via Crucis pels carrers de Gata. L'article següent era del soterrament de la sardina.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

Hui fa 51 anys de les obres d'elevació del campanar (1963-1964). Fa un any publicava la segona part del reportatge de mig segle. Aquest i el clàssic article de record d'un any i dos ans enrere, eren els dos únics articles del dia 16 de febrer.¡ de fa un any.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 15 DE FEBRER DE 2013:

La premsa parlava de la signatura digital a l'Ajuntament. Nou episodi "De què parlen hui els gaters?". A l'endemà era el soterrament de la sardina a Gata. Primer de dos reportatges sobre l'elevació del campanar, perquè el 16 feia 50 anys (1962-1963). El plafó ceràmic 24 era de la Verge dels Desemparats de l'Avinguda Marina Alta. parlava del futbol de la pedrera. El blog arribava a 193.000 visites. Es coneixien els guanyadors dels sis sopars de Sant Valentí.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 14 DE FEBRER DE 2013:

Començava per ordre de lloc, una fotografia de 1979 amb Juan Bautista Pons Leyda d’alcalde i Ana María Rodríguez de regina de festes. La premsa parlava de la gala CEDMA, empresaris de la Marina Alta. Nou espai de la sèrie "De què parlen hui els gaters?. El BOP anunciava millores en la carretera  a Llíber i Xaló. A "Imatges de festa" teníem una xaranga de Gata "Xarangata". A "Sabieu...?" publicava que l’edició 2013 de "Art al Vent" havia superat el nombre de inscripcions. La notícia municipal era la implantació de la signatura digital al Consistori. Com a "Imatges curioses" posava una fotografia en la que es veia cobrint els sants als altars durant la Quaresma. El plafó ceràmic 23 de la sèrie de Història Local estava dedicat a Sant Vicent Ferrer al carrer del mateix nom.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 13 DE FEBRER DE 2013:

Tornava a insistir en la nova secció del blog: De què parlen hui els gaters?. El blog superava les 192.000 visites. Un any més tard, no dobla encara i estem per 367.000. Coneixíem l’atur de gener, augmentava en 30 parats el poble de Gata. El BOP publicava la modificació de la RPT de l’Ajuntament de Gata. La "Imatge curiosa" ens portava a l’Ajuntament, que està dins d’una casa senyorial, però sense plaça. De la Història local, la secció de plafons ceràmics ens mostrava el nº 22, la Mare de Déu del Carme del carrer Nou. Una "Imatge de festa" eren les quintes, disfressades. La fotografia 1.035 de les antigues era bonica, veíem una vista de Gata abans dels anys 60 del segle XX.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 12 DE FEBRER DE 2013:

El BOP publicava l’exposició al públic del pressupost municipal 2013. Enguany ni s’ha aprovat, està prorrogat d’eixe mateix, del 2013. La premsa parlava dels pobles de la Marina Alta que s’adherien al Pla de modernització de la Diputació d’Alacant. Començava la secció: "De què parlen hui els gaters?. La vaig deixar per altres. Com a "Imnatges curioses" veïem el carrer Tetuán, un balcó cap al Centre Social. I com no...el reportatge del dia era: "Hui fa 30 anys de la gran nevada: 12 de febrer de 1983". Hui, a un any vista, dic el mateix, notant que cap mitjà de comunicació de la comarca publica hui res de l’efemèride. Anunciava també que dissabte 16 Gata soterrava la sardina. Eixe dia era el Darrer dimarts. La capelleta 21 de la sèrie de plafons ceràmics estava dedicada a la del Santíssim Crist del Calvari del carrer Duquessa d’Almodòvar. Altra fotografia antiga la 1.034, ens mostrava la Plaça Nova recent inaugurada, amb banderes i les palmeres noves.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 11 DE FEBRER DE 2013:

El DOCV publicava els dies festius i diumenges que podien estar oberts els comerços, interessava al Comerç de Gata. S’exposava al Casal de la Música una mostra de "House of Diogenes". La premsa parlava dels riuraus i la pansa. Veíem al Montgó iluminat, quasi igual al dia d’ahir, però en un núvol damunt. El temps estava "rarot", com ara. La capelleta del dia era Sant Cristòfol del carrer Moreres. La fotografia antiga era una continuació a la inauguració de la Plaza 18 de Julio, hui Plaça Nova.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 10 DE FEBRER DE 2013:

S’acomplien dos anys i deu mesos del començament del blog. Per tant hui fa tres anys i deu mesos, a dos mesos per als quatre anys. Coneixíem la notícia solidària: "Càritas Gata atén en 2012 a 65 persones". El Gorgos golejava al Relleu, 8-0, i els juveniles perdien. Darrer dissabte era nit de disfresses a Gata, ho recordavem. El blog tenia 191.000 visites. A la sèrie de plafons ceràmics, coneixíem el nº 19, l’Àngel de la Guarda del carrer Bisserot. La foto antiga 1.032 ens portava en el temps a 1967, quan s’inaugurava la Plaça Nova, abans dita Plaza 18 de Julio.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 9 DE FEBRER DE 2013:

La parròquia donava a conèixer el moviment sacramental de 2012. La desfilada infantil i la dels majors de la nit, protagonistes del Darrer dissabte de Carnestoltes. S'estrenava "Xarangata" a la cercavila de dissabte. La sèrie de Història Local dedicada als plafons ceràmics arribava al 18, al carrer Bisserot, a Sant Sebastià màrtir. Els soldats que en 1962 van baixar i pujar al Crist eren els protagonistes de la sèrie "Fotografies antigues".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 8 DE FEBRER DE 2013:

Recordem que aquell dia era Darrer Divendres, dia de disfresses dels escolars i que al dia següent era el Darrer Dissabte, dia dels majors i també passacarrer dels menuts. Jugaven els dos primers equips del Gorgos C.F. dissabte. Eixe dia era divendres. Nova capelleta de la història local, la Mare de Déu dels Desemparats de la Plaça d'Espanya. 3.223 euros es recollien a la parròquia per a Mans Unides. La fotografia antiga 1.030 mostrava gent jove amb caretes i disfresses.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 7 DE FEBRER DE 2013:

El blog arribava a una xifra considerable, 190.000 visites. La premsa s’ocupava o parlava del cementeri de Gata, de la ruta dels riuraus i del misteri del secuestrador de xiquets. Complix ara un any, ens deixava l’empresari jubilat Paco Salvador. De la sèrie de plafons, la nº 16 era la Puríssima Xiqueta del carrer la Bassa. La foto antiga era una família del segle XIX, al voltant de 1880.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 6 DE FEBRER DE 2013:

La imatge 15 de la sèrie d’Història local era el plafó ceràmic de Sant Sebastià i Sant Roc, del carrer La Bassa. La informació municipal la donava la notícia que el cementeri tenia una càmera de fred a la sala vetlatori. Passat un any encara cap família l’ha utilitzada per algun difunt. "Ja estem a les festes populars dels darrers dies" era la notícia festera i social. A "Imatges curioses" les protagonistes eren les cases del carrer La Bassa. Per a eixe divendres es programava l’exposició de Quico Buigues, "House+Diógenes". A "Sabieu...?" descobríem el naixement de "Xarangata".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 5 DE FEBRER DE 2013:

La imatge 14 dels plafons ceràmics estava dedicada a Santa Maria Magdalena del carrer Doctor Gómez Ferrer. La imatge curiosa ens porava a la Casa dels Catxo, altre temps bar Hogar del Camarada. La fotografia antiga 1.027, que facilitava Emilio Signes, era realment antiga i d’època.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 4 DE FEBRER DE 2013:

Superava el blog les 189.100 visites, ara en té més de 360.000. La capelleta de la sèrie de plafons ceràmics (47 als carrers i places de Gata) tractava la nº 13, la del carrer Doctor Gómez Ferrer dedicada al Santíssim Crist del Calvari. El reportatge de la quinzena: "Farà 30 anys, aquella nevada tan gran (12-2-1983). Enguany també faré el mateix, amb ja 31 anys de record.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 3 DE FEBRER DE 2013:

Recordavem que era el dia de Sant Blai, amb rotllos i xiquets a Gata. El reportatge era l’èxit a les paelles solidàries pro-Mans Unides, vora 250 persones participaven. El Gorgos C.F., empatava 2-2 front a la S. Obrera. Una altra fotografia del record de la nevada del 12-2-1983 apropava més la data. Com a imatge curiosa veíem la centenària estació del tren de Gata. La capelleta a la sèrie d’Història Local era la del carrer Constitució, dedicada al Sagrat Cor de Jesús.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 2 DE FEBRER DE 2013:

El dia de la Candelera es va caracteritzar l'any passat per vent i aigua. Com era avançat el temps, es presentava ja el cartell i els actes de Carnestoltes 2013. La festa de la Candelera era la dels llumeros. A la sèrie d'història local sobre plafons ceràmics, posava la Mare de Déu Auxiliadora, a la casa xaflanera entre el carrer Teulada i el carrer Bisbe Servera. També posava l'onzena "capelleta" la de l'Àngel de la Guarda del carrer Teulada. Començavem a recordar la nevada del 12 de febrer de 1983.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 1 DE FEBRER DE 2013:

El primer dia del segon mes de l’any passat arribava el blog a les 188.000 visites. La premsa parlava del trenet i l’alcaldessa de Gata. Febrer, com a més de costums i celebracions, feia un repàs.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 31 DE GENER DE 2013:

Al BOP es publicava una altra subvenció, aquesta de Joventut, per a Gata. A la sèrie d'Història Local dels plafons ceràmics coneixíem el de Sant Josep del carrer Nou. Anunciava per al primer dia de febrer una actuació de guitarra a l'Escola de Plàstica Experimental. L'últim article del dia i del mes era que la premsa parlava del pressupost de Gata i dels bous.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 30 DE GENER DE 2013:

Recordavem la mort de Mariano Landete Oltra, un gran aficionat als cavalls. El BOP i el DOCV publicaven dues subvencions per a Gata, una d’abastiment d’aigua i altra de serveis. La premsa parlava del pròxim centenari del repartiment de joguets a Gata, que deuria haver-se celebrat fa uns setmanes en 2014, però res. També parlava la premsa dels avanços per a declarar l’escaldà Bé Immaterial Cultural. Per Sant Valentí s’anunciava una nova campanya del Comerç de Gata. Explicava amb més detalls el pressupost aprovat al ple per 4 milions d’euros. A la sèrie de capelletes, un nou plafó ceràmic de Sant Antoni, el del carrer Nou.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 29 DE GENER DE 2013:

El blog arribava a 187.000 visites o entrades. La setena capelleta de la sèrie estava dedicada a la Mare de Déu del Carme del carrer Teulada. Amb un informe d’urgència anunciava l’aprovació del pressupost municipal per a 2013 (cosa que no podem dir enguany, perquè encara no s’ha aprovat i continua prorrogat el de 2013). Les xifres eren: 4.170.757,89 euros per a l’Ajuntament i 836.784,41 euros per a SòlGata). Del mateix plenari, també anunciava que no havia prosperat la moció per a que els bous foren Patrimoni Cultural Immaterial.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 28 DE GENER DE 2013:

El gata bàsquet benjamí guanyà a Pedreguer (38-47). Santa Llúcia al carrer Teulada era la capelleta de la sèrie de història local que tocava aquell dia. Es constituïa a Gata Compromís Marina Alta. El pressupost i els bous eren els temes estrela del ple que anava a fer-se al dia següent.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 27 DE GENER DE 2013:

La imatge del dia era el penyassegat de les Coves Roges "molt estimat pels gaters". El blog superava les 186.000 visites. Ara passa de 356.000. El Gorgos golejava al penúltim de la llia, 7-2. La cinquena capelleta de la sèrie a Història Local era el plafó ceràmic de Sant Isidre llaurador al carrer Teulada. Les fotografies 1.016 a 1.018 mostraven el retrato d’un home llaurador i dos quintes ja llicenciats a la capella amb el Crist.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 26 DE GENER DE 2013:

Publicava eixe dia l'exposició de l'Escola de Plàstica sobre art tridimensional. Actuava la rondalla de Gata a Benissa. Al capítol de "Sabieu..." donava compte de la col·laboració en 1961 del cinema de Gata amb el Gorgos C.F. Les imatges curioses, com casualment també hui, anaven sobre el Montgó, como no, i sobre el pont. L'assemblea de Compromís a Gata tenia el seu lloc també al blog. S'anunciava per a eixe dia i el següent el festival pro-fi de curs de 4rt d'ESO. La capelleta de la història local era la quarta, el Sant Joan Baptista del carrer Hostal (per cert, la casa on es troba està en obres, i després d'haver llevat les manissetes per a construir la façana s'ha tornat a posar el plafó ceràmic, la qual cosa aplaudim molt). La fotografia antiga mostrava als recordats veterinari Sr. D. José Montilla i la seua dona.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 25 DE GENER DE 2013:

Al BOP es publicaven els guals ("Vados") que hi havia, la taxa i la recolida total de diners. Anunciava el Congrés de Compromís que es va fer a Gata. A futbol, el juvenil viatjava a Villalonga i els grans a "Les Corteres" diumenge. La capelleta tercera de la sèrie era un altre plafó de Sant Antoni, la del carrer Teulada -prop de l'Era de Boronat-. La gent de Gata es veia reflectida a les fotografies antigues.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 24 DE GENER DE 2013:

El blog arribava a les 185.100 visites. Anunciava per al dia 25 el primer Club de Lectura de l’any de la biblioteca. La capelleta que "tocava" posar, la segona, era un altre Sant Antonio, aquest de plafó ceràmic, el de Sant Antoni del Porquet del principi del carrer Teulada.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 23 DE GENER DE 2013:

El betlem de la parròquia obtenia un diploma de mèrit de l’Associació de Belenistes d´Alacant. Per altra part, agents de la Policia Local de Gata assistien al curs de Policia de proximitat a Xàbia. Es publociava la classificació completa de la VI edició de Posa Vi, Cata Vi. A la Història Local i a la sèrie de plafons i capelletes, publicava la primera, la de Sant Antoni però el de la Placeta.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 22 DE GENER DE 2013:

Sols publicava una informació, el començament d’una nova sèrie de història local de Gata: la dels plafons ceràmics, santets de carrers i de calvari. Feia una introducció amb la fotografia de una de les capelletes més antigues, la del carrer Duquessa d’Almodóvar, sobre el Santíssim Crist del Calvari.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 21 DE GENER DE 2013:

El blog superava les 184.200, hui són 352.000. La Corporació de Gata agraïa la tasca de la Guàrdia Civil, aclarint els robatoris que van causar l’alarma social al veïnat.AQUELL 20 DE GENER DE 2013:

Recordant també que hui és la festa de Sant Sebastià, molt venerat al poble veí de Xàbia, comence el resum de l'any passat tal dia com hui. Una imatge de festa era la que començava la jornada festera. "El vent desagradable" era el protagonista de la Festa de la bendició. Mascotes gracioses, passacarrers, la benedicció dels animals, els pans a l’altar major, tot feia referència a la festa de Sant Antoni 2013.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 19 DE GENER DE 2013:

El blog superava les 183.000 visites. El Gorgos juvenil jugava a casa i perdia. A les imatges curioses eixien els ametlers que ja estaven en flor. Els germans Botella i Miguel Leyda repetien premi al "Posa Vi, Cata Vi". Curiosa l'estampa del santet de la placeta passant per ca el Tio Pepe Lluís, deixador de la festa. De les festes del Raval de Sant Antoni 2013 posava l'ofrena i la processó, un dia menys que enguany.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 18 DE GENER DE 2013: 

Començava la jornada amb aquesta mateixa secció, però recordant els anys 2011 i 2012, tal dia com hui. L'article del dia era que la seu de la MACMA s'acomiadava de Gata.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 17 DE GENER DE 2013:

La primera notícia era que Creama Gata ja tenia un caixer autoservef. L’article de història local relacionat amb el dia era: "Abans es feia un festot tal dia com hui, dia de Sant Antoni del Porquet". A "Imatges curioses" veíem una vista parcial de Gata "un tardet ventós de gener".

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 16 DE GENER DE 2013:

S’anunciava la VI edició de "Posa Vi, Cata Vi" de la placeta de Sant Antoni. Acabava els resums de l’any 2012, amb el mes de desembre, que ens deixava temes socials -com el premi cinqué de la Loteria de Nadal-, culturals -com la Setmana de la Música i festius -com la vinguda dels pages reials de la campanya Reis 2013-.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 15 DE GENER DE 2013:

El mes de novembre de 2012 era recordat als resums de l’any. La notícia social i benèfica la posava la donació de Pons Químicas al Centre de Dia de Teulada. Es feia públic el programa de festes de Sant Antoni 2013. Al capítol de succesos, es declarava un xicotet incendi a una zona del Montgó, prompte el controlarien. El blog arribava a les 180.000 visites, ara va camí de les 350.000. Les dues fotografies antigues anaven de festes, una de Sant Antoni i altra del Crist.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 14 DE GENER DE 2013:

Sols publicava el resum del mes d’octubre de 2012, on destacava la fira "Gata al carrer", el premi a Vicente Berenguer Llopis i els acomiadaments a Francisco Zaragosí i Antonio Diego (Toni Porra).

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 13 DE GENER DE 2013:

El blog superava les 181.000 visites. Ara en té 348.000. Publicava la notícia del gater que viu a Oliva, Vicent Caselles Pedro, que guanyà la modalitat de betlems. El Gorgos C.F. caïa a Alacant front al líder Alacant. Al resum de l’any corresponia el mes de setembre. Una tercera imatge curiosa del Tossalet donava pas a dos fotografies antigues, una del Cor Serrillàs i l’altra de carrosses.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 12 DE GENER DE 2013:

La premsa escrita publicava la detenció dels lladres, dels quals es parlava el dia anterior. Els equips juvenil i major havien jugat en dissabte. No hi havia més informació publicada.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 11 DE GENER DE 2013:

La premsa parlava d'una notícia important a nivell de seguretat del poble de Gata, la detenció d'una banda que robava a cases de la Marina Alta. La Policia Local de Gata ho explicava al seu facebook. La premsa parlava dels dies festius de Gata i de tota la CV. El resum de 2012 s'ocupava d'agost. ENGUANY PER RAÓ DE TEMPS, HEM DEIXAT LA SÈRIE A MITJAN. Com a imatge curiosa coneixíem la grua centenària de l'estació.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 10 DE GENER DE 2013:

Resumia el mes de juliol de 2012 amb molta festa. El blog arribava a les 180.200 visites. Com a imatge curiosa posava una altra part del Tossalet. S’anunciaven -com ahir este any- nous cursos de la FPA de Gata. La fotografia antiga (1.001) era dels anys 1956 ó 1957.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 9 DE GENER DE 2013:

Seguia posant articles sobre els Reis Mags de Gata. El títol era: "Encara ressonen els reis 2013. L’Ajuntament i la comissió organitzadora fan balanç". Descobríem un nou vídeo del Misteri, concretament de la Cova de Betlem. Sortia la notícia de la baixada de l’atur a Gata a desembre, 21 persones menys i eren 569 aturats.

Feia el resum de juny de 2012. La secció de fotografies arribava a 1.000, feia una composició especial on posava la 1, cada centena (100, 200,...) i la 1.000. A continuació publicava la fotografia nº 1.000.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 8 DE GENER DE 2013:

Pocs articles amb resaca dels Reis Mags, publicava al blog. Com a "Imatge curiosa" el primer carrer del Tossalet. Com a fotografia antiga, la 999, un retratet de matrimoni de 1945.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 7 DE GENER DE 2013:

Encara posava algun article sobre els reis i feia la mateixa reflexió que faré hui, a dos dies del gran event cultural de Gata: la premsa no parlava del Misteri dels Reis. El blog arribava a 179.000 visites, ara són 346.000.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELLS 5 I 6 DE GENER DE 2013:

Començava la informació del dia 5 recordant que estavem a dos hores de l'arribada dels reis a Gata. La premsa havia parlat de la cavalcada i la loteria. La imatge curiosa la posava una foto de la Cova ja preparada. Com enguany publicada la posta en escena del Palau d'Herodes, amb dos articles, de la Cova de Betlem i del repartiment.

El dia 6 començava amb l'àlbum de l'escenificació del Misteri dels Reis Mags a Gata. El blog tenia 178.200 visites, ara arriba a les 345.000. Una imatge curiosa del dia era la de l'escriva i el xiquet. Tres de les cinc fotografies antigues eren dels reis d'altres anys, les altres dos de festes patronals.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 4 DE GENER DE 2013:

La premsa parlava d'un rabosot mort a la carretera de Xàbia a Gata. La informació era que ja anaven els pages pels carrers de Gata. om a imatge curiosa posava al Palau d'Herodes silenciós, amb tot preparat per a demà. L'extinguida Canal9 TVV tornava a Gata buscant la loteria. De la història local recuperava "Retalls de la Història dels Reis a Gata, 1914-2013". La fotografia antiga era d'un betlem vivent a l'església.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 3 DE GENER DE 2013:

La premsa parlava del Misteri dels Reis de Gata. Posava el muntatge del palco del Rei Herodes, per a rebre els Reis. feia el resum fotogràfic de maig de 2012.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 2 DE GENER DE 2013:

El resum de l'any 2012 tocava el mes d'abril. Anunciava que ja estaven obertes les oficines reials de Ses Magestats, per als reis 2013. Ja estava muntat el "palco": "Silenci, esperem als xiquets..." era la imatge curiosa.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELLS 31 DE DESEMBRE DE 2012 I 1 DE GENER DE 2013:

Ja dins de l'any 2014, amb les quinze primeres hores del primer dia de l'any, cal recordar que publicava l'any passat per ara.

El 31 de desembre de 2012, dia de la Nit Vella, posava al blog que estava quasi acabada la capella del Santíssim Crist allà al Perú. El resum de febrer de 2012 donava pas a la felicitació d'any nou de la Quintà 82 (la Mildiuà) com també ho han fet enguany amb la Casa Blava. Tres de les quatre fotografies antigues eren referents als Reis Mags. La Quintà 2013 també felicitava l'any.

L'1 de gener de 2013, dia de Cap d'Any de ja l'any passat, recordavem el primer dia de l'any i que el 2013 era ja tota una realitat...com ho és hui el 2014. Just a l'entrada d'any el blog tenia 176.000 visites. Seguien els resums de 2012, ara era de març. Resumia les festes de la Comunitat i al poble al llarg de 2013. El tema municipal eren les millores de trànsit entre el carrer Moreres i Roquetes.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 30 DE DESEMBRE DE 2012:

Començaven els resums de l'any 2012, amb el mes de gener. Estavem i gual que hui al penúltim dia de l'any. El reportatge era referit a les bodes d'or i de plata matrimonials.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 29 DE DESEMBRE DE 2012:

El muntatge del palco i la visita dels visirs reials per a recollir les cartes als xiquets de Gata eren tema al blog. Informava del sopar de Nadal de les catequistes de la parròquia. Els quintos aprofitaven el tardet de les cartes i venien xocolate. sobrapassava el blog les 175.000 visites. La Comissió de festes 2013 venia el seu llibre a la paradeta del dia de les cartes. La premsa parlava de les farmàcies de Pedreguer i Gata. La imatge curiosa la trobavem a la Plaça Vella i les llumetes de Nadal.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 28 DE DESEMBRE DE 2012:

El dia dels sants Inocents de l'any passat començava els articles amb els quintos 2013, que preparaven xocolate calentet per a la recollida de cartes. Una fotografia antiga era l'escusa per anunciar que al dia següent els pages recollien les cartes. A nivell esportiu: "Treballada victòria del Gorgos (5-4) a l'últim partit de l'any". Una altra fotografia antiga era sobre el Misteri dels Reis d'abans.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 27 DE DESEMBRE DE 2012:

El blog superava les 174.000 entrades, ara amb més de 338.000 encara no dobla, però falta poc. El BOP informava de l'arpovació de la instal·lació electromecànica del Pou Comes. El reportatge era sobre la Comissió de festes 2013, que editava el llibre de receptes i grups "Gata menjars i festa". Les tres fotografies antigues eren nadalenques, sobre la cova de betlem, el betlem de Pepe el Sastre i el betlem vivent que es feia abans a l'església.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELLS 25 i 26 DE DESEMBRE DE 2012:

El dia de Nadal publicava: "És Nadal, l'església s'engalana". També estava nuvolat com ho va estar ahir i a una imatge curiosa del temps posava: "la boira ompli tots els buits el dia de Nadal". Seguien felicitant el Nadal: la parròquia, Manel Arcos,  Quico Buigues i MeteoXàbia. "Ja vénen els Reis: el Misteri dels Reis de Gata, únic en la comarca" era l'últim reportatge abans de la foto antiga, del dia de nadal de l'any passat.

Del segon dia de Nadal cal destacar que publicava el lliurament de les targes de Nadal, per mig de l'AMPA. Els costums ens portavem a festejar Sant Esteve, segon dia de Nadal. La premsa parlava del Calendari dels Brillants 2013 i una possible pressa als Ramblars. Com a imatge curiosa, una caseta al costat de la via. L'article de història ens portava a 1958, quan a Gata sols hi havia 58 telèfons.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 24 DE DESEMBRE DE 2012, vespra de Nadal:

Estem a la vespra del dia de Nadal. Proliferen aquesta nit els sopars familiars. Recordant el que vaig publicar l’any passat tal dia com hui, recordem que posava les 173.000 entrades del blog. Un article ens recordava que arribava la vesprada de Nadal, que el Nen Jesús venia al món i a la crisi. Altre article era: "Papa Noël ja passeja per Gata". També publicava que "Canal9 TVV tornà a Gata per la celebració de la loteria". I com ja publicava l’any passat:

Recordem ara el començament d’aquella famosa Nadala:

"LA NIT DE NADAL ÉS NIT D’ALEGRIA..."

Les Nadales ("villancicos") recorden la Nit més bonica -diuen- de l’any. No la deixeu passar sense notar-la.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 23 DE DESEMBRE DE 2012:

Una imatge curiosa era com lluïa el Montgó a dos dies de Nadal. El reportatge cultural era l'espectacular concert de Nadal tancant la Setmana de la Música. A temps de betlems posava el de la Parròquia de Pedreguer. Tancava les portes el Poblat de Nadal 2012. Seguia la premsa parlant del premi de Gata i la penya Amics del Cavall el celebrava. Felicitaven els Nadals, la banda (com ho posaré hui), Pepa i Jaume i Maritas i Vicente. El Gorgos obtenia una gran victòria a domicili (0-3). Les fotos antigues feien referència, la majoria d'elles, als preparatius d'abans de la cova de betlem per als reis.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 22 DE DESEMBRE DE 2012:

El primer article era -encara sense saber que teníem un cinqué premi a Gata: "Tots els premis del sorteig". El blog arribava a 172.000 visites. Encara no està ara al doble. "A Gata li ha tocat més...però a la pedrea i les terminacions" era un altre article referit a loteria, però encara sense saber...L'altre article ja si, la premsa parlava del premi de Gata, a les seues edicions de vesprada. La notícia esportiva era per al Bàsquet femení que triomfava als Poblets. I seguint amb la loteria: "També Canal9 TVV ha cobert la notícia del 5é premi", hui -si això haguera passat- no haguerem pogut dir el mateix. També vaig posar al moment la loteria al blog, com hui. De la loteria també publicava: "El 76.058 (4 milions d'euros) la grossa de Nadal, cau a Benidorm, Manises i Alaquàs". Des de Teulada i Gata felicitaven els Nadals. I arribava la notícia a posar-la a les 11.32 minuts, el premi de la penya Amics del Caval, un cinqué premi. Quatre articles donaven compte de la notícia del dia, el número 49.257 tocava a Gata, un total de 5.100.000 euros, 85 sèries.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 21 DE DESEMBRE DE 2012:

La premsa parlava de la reparació del Camí del Pou del Cementeri. Felicitava els Nadals i amb vídeo Pere Vicalet, músic i compositor. També els alumnes del TAPIS de Gata. El Poblat de Nadal i Papa Noël arribaven ja a Gata. Recordava que el 25-5-1987 va tocar la grossa a Gata, i si tornara a tocar demà?.RECORDEM, UN ANY....DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 20 DE DESEMBRE DE 2012:

La premsa parlava dels dos comerços gaters excel·lents. Asfaltaven el camí Pou del cementeri i el blog arribava a les 171.000 visites. Hi havia molts actes de nadals programats: Poblat de Nadal, música, betlems,..."Clave Dénia" felicitava amb un vídeo les festes de Nadal. A les "Imatges curioses" veíem una altra fotografia de vies, arbres, carretera, cel...Finalment al capítol de "Sabieu...?" es parlava dels homes agafats per a treballar la carretera de Gata a Jesús Pobre en 1934.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 19 DE DESEMBRE DE 2012:
La Carnisseria Silvestra i Tien21 (tenda de Teulada) eren nomenats Comerços excel·lents. A "Temps de betlems" oferia la foto d’un antic que muntava la família Leyda. Es presentava el llibre de cuina de la Comissió de Festes 2013. Felicita els nadals la Real Academia de Cultura Valenciana.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 18 DE DESEMBRE DE 2012:
Publicava la meua targeta de felicitació, casualment un any després hui la tornaré a publicar la de 2013. La Policia Local de Gata felicita al veïnat amb un bon vídeo. El blog superava les 170.000 entrades, ara són 333.000, encara no és el doble. Conseguia per al blog la foto de família de la Tia Antonia (Antonia Diego Costa) que va fer el 13 el centenari, enguany els 101 anys. Les policies locals de tretze pobles editaven un fullet de consells de protecció. La premsa començava a parlar del Misteri dels Reis Mags 2013. A "Temps de betlems" en posava un fotografiat dins d’una carabassa. L’alcaldessa, des de l’Ajuntament, felicitava els Nadals. També la comunitat del Perú, amiga de Gata.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 17 DE DESEMBRE DE 2012:
Enviava José Manuel Montilla les felicitacions des de Córdoba. El "Temps de betlems" era per al Betlem de l’Ajuntament. La notícia cultural la portava Pere Vicent Caselles Mulet, que obtenia el Premi Final de Carrera de Composició. La foto la posava el Jurat del concurs d’aparadors de Gata adornant els nadals. Coneixíem els cinc aparadors, premis finalistes del concurs de "Comerç de Gata". La "Imatge Curiosa" era la banda i la qüestió -ara ja un poc resolta amb el renovat escenari-: "On els posem?. Ja no caben...".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 16 DE DESEMBRE DE 2012:
Era el Dia de la Coca, se superaven els tres mil euros i es voltejaven les campanes. El grup de Danses festejava el Nadal. A nivell esportiu, el Gorgos juvenil caia a Gandia (4-0), el gran jugava a casa. La imatge curiosa la teníem vegent un carrer per dins d’un aparador. Seguia la Setmana de la Música, amb el cor, la banda juvenil, la rondalla i l’Escola. Enguany no hi ha Setmana de la Música. A "Sabieu...? coneixíem que en 1934 ja era Gata famosa pels mobles de jonc.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 15 DE DESEMBRE DE 2012:

El blog superava les 169.000 entrades, hui quasi arriba a 331.000. Es feia el recital de poesies a la biblioteca homenatge a Lorca. En "Temps de betlems" publicava més escenes del parroquial.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 14 DE DESEMBRE DE 2012:

El primer article era de política. Antonio Pons García era elegit nou president local del PP. Els arranjaments de Ca Leyda mostraven el Nadal. De la història local, descobríem carrers relacionats amb Gata i gaters. Un altre tema polític: Vicent Font, portaveu del PSOE, parlava de la proposta de baixar la taxa de fem i de la situació de l'Ajuntament. El resum social era sobre la Tia Antonia, la visita de les autoritats i complir 100 anys amb els seus. Ahir va complir 101 anys. Finalment, a "Sabieu...?" coneixíem que el Bisbe Cervera tenia des de març un bust al carrer Bisbe Codina de Les Palmes.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

 

AQUELL 13 DE DESEMBRE DE 2012:
El blog alcançava les 168.000 entrades, hui quasi 330.000, no arriba al doble, però quasi. La notícia forta era la centenària del poble la Tia Antonia, Antonia Pedro Costa, que també hui és més centenària amb 101 anys; posaré dos articles al respecte. Es preparava el Dia de la coca per al dissabte a la parròquia. Anunciava el curs de prevenció de riscos laborals organitzat per Creama Gata. Analorios felicitava els Nadals molt originalment.
Hi havia més informació del dia: el "Comerç de Gata" alegrava els Nadals del poble. Les "Imatges curioses" ens portaven a observar el sonriure del Nadal...de nit i de dia. 

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 12 DE DESEMBRE DE 2012

Recordavem la data curiosa del dia 12, mes 12 i any 12, igual que ahir recordava l'altra curiosa. La imatge curiosa la portava l'aigua del riu a les Coves Roges. El BOP del dia anterior publicava el ROM per a Gata. A temps de betlem coneixíem el betlem de Benissa, fet pel rector que va estar a Gata, Don José Tomás. La fotografia antiga es composava de dos vídeos antics.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

 

AQUELL 11 DE DESEMBRE DE 2012:
Començava la jornada informativa amb la notícia de l’atur ("paro"), que baixava a Gata a novembre en 18 persones. Hi havia al poble 590 persones aturades. Es publicaven al BOP el Reglament de Règim Interior de les Festes Patronals de Gata i també el Reglament de Règim Orgànic Municipal de l’Ajuntament (l’article era molt extens, però interessant). A "Imatges curioses" coneixíem a les quatre trompes de la banda de Gata. El capítol de "Sabieu...?" ens deia que en 1934 van intentar robar a l’Ajuntament de Gata. La fotografia antiga era d’un sequer amb el raïm recent escaldat.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 10 DE DESEMBRE DE 2012:

Arribava als 167.000 usuaris del blog, quan es complien dos anys i vuit mesos. Per tant, hui -un any després- fa el blog tres anys i vuit mesos i té quasi el doble d'entrades. Altra informació era que venien dies bons de música: la banda juvenmil i el Cor Serrillàs actuaven dissabte 15. Recordava que divendres 14 es feia un recital de poesia a la biblioteca dedicata a Federico García Lorca. A "Temps de betlems" posava més escenes del betlem de l'església de Gata. A hores d'ara encara no s'ha fet el d'enguany. La Policia Local de Gata aclaria quins eren els seus telèfons.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 9 DE DESEMBRE DE 2013:

Recordavem que el Gorgos golejava a domicili (0-9) al Joventut Teulada-Moraira. Acomiadavem a un home popular, Jaime Caselles. A "Temps de betlems" apareixia un betlem familiar. El Bloc de Gata assistia al 25é Aplec de la Marina Alta. Les imatges curioses ens portaven per dalt de Gata "a vista d'avioneta".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 8 DE DESEMBRE DE 2012:

"Hui és la festa de la Puríssima. L'església té una monumental imatge". Eixa era la primera informació, que val igual també per a hui. Era també notícia que "Els quintos 2013" ja tenien el seu calendari. L'impressionant betlem de l'església anava rematant-se. Enguany no està i, de moment, no hi ha res. Una llàstima!!.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 7 DE DESEMBRE DE 2012:

El blog superava les 166.000, ara hui supera les 327.500. La imatge curiosa era de la neu al Montgó de feia sis anys, al gener de 2006. El capítol de "Sabieu...?" ens situava a Vistahermosa i 1934, tres gaters i un pedreguero bolcaven amb un camió.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 6 DE DESEMBRE DE 2012:

A "Teps de betlems" coneixíem, un any més, els diorames de la Casa del Cable a Xàbia. La premsa parlava de la visita a la Catxupa diumenge. La campanya del kilo de Càritas Parroquial tenia una gran resposta. A "Sabieu...? coneixíem que tots els anys pel dia de la Constitució els veïns del carrer feien festa. Dos fotos antigues donaven pas a la imatge curiosa, des del Tossal del Moro.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 5 DE DESEMBRE DE 2012:
La biblioteca de Gata feia una exposició pòstuma homenatge al dibuixant i artista "El persa". S’anunciava una ruta moto-turística de Gata a Vall d’Ebo. La primera felicitació nadalenca venia de la mà de "Negre i Fum".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 4 DE DESEMBRE DE 2012:
El blog arribava a les 165.000 visites. Hui supera les 326.000. Encara no és el doble, però quasi. Creama Gata informava de la creació d’una borsa de locals per a utilitzar. La notícia oficial era el lliurament de l’emissora de la xarxa Codes a Protecció Civil de Gata. La imatge curiosa es recollia al riu, al passeig cap a les Coves Roges, de quan va vindre el riu a novembre. A "Sabieu...? es parlava de l’estudi per a fer un pont sobre el riu Gorgos en 1934, estudi que va costar 4.000 pessetes.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 3 DE DESEMBRE DE 2012:
Com sempre l’article "Recordem..." encapçalava la breu jornada informativa. La biblioteca preparava el poemari en record de Federico García Lorca, era el segon i últim article.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 2 DE DESEMBRE DE 2012:
"Ve el temps de targetes i betlems: està prop el Nadal" era el primer article del dia. L’esport (futbol) ens contava que el Gorgos empatava a casa 2-2. El reportatge de la sèrie "Gaters fora" era sobre "José Pons Ausina: un ingenyier hidràulic a Alemanya". La fotografia antiga 962 mostrava a les xiquetes a escola amb Donya Rosa.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 1 DE DESEMBRE DE 2012:

El blog tenia 164.000 entrades, quasi el doble que hui que resten menys de cent per a 324.000. Feia el resum de desembre de 2012, resumint la cultura, solidaritat, comerç i demés. La premsa parlava dels desnonaments i les mocions de Bloc-Compromís a la comarca. El Gorgos juvenil caia 2-1 a Rafelcòfer. Començava l'Advent -com aquest cap de setmana-, estavem i estem a 24 dies de Nadal. També va ploure i gual que hui i caïen 61 litres.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 30 DE NOVEMBRE DE 2012:

L’últim dia del mes de novembre de l’any passat començava amb una xerrada sobre la vida dels egipcis. La premsa parlava de l’alcaldessa, de porcs senglars, d’empresaris i d’atletisme. La biblioteca i l’AMPA preparaven els dies especials dels nadals. A "Sabiue...?" descobria el dia de la inauguració del Ideal Cinema de Gata, el 18 de febrer de 1933. L’última fotografia antiga del penúltim mes de l’any era la ja tan coneguda de l’arribada del tren a Gata (11 de juliol de 1915). De la sèrie era la nº 958.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 29 DE NOVEMBRE DE 2012:
Sols una notícia acompanyava al ja clàssic de "Recordem..." eixe dia penúltim del mes de novembre l'any passat. Es tractava de que la premsa parlava d’una de riuraus.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 28 DE NOVEMBRE DE 2012:

El capítol de "Sabieu...?" estava dedicat a un succés curiós de 1932: l'arandela d'un neumàtic va ferir tres persones. Els benjamins de bàsquet eren cinqués a la lliga comarcal. La fotografia antiga 957 era escolar, amb els xiquets i el mestre Borrell.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 27 DE NOVEMBRE DE 2012:

Es feia el ple ordinari. Enguany, s’ha avançat un dia. Es va fer ahir. El temps ens donava en poc temps aigua, granissada i Arc de Sant Martí. Dia de Sant Vicent i dia del Crist eren les festes locals 2013. El blog arribava a més de 163.000 visites, ara més de 321.000, quasi, quasi el doble.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 26 DE NOVEMBRE DE 2012:

Anunciava per al 27, dimarts, l’últim plenari de l’any. Enguany és hui mateix. El reportatge polític: Joanvi Vallés era nomenat el nou secretari del Bloc de Gata. Una imatge curiosa era la del dia després de la festa de Santa Cecília, ben mudats els músics pel sopar de gala. A "Sabieu...? es parlava de l’acte radical socialista important de Gata, el 18 d’octubre de 1932.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 25 DE NOVEMBRE DE 2012:

El blog del "Cronista de Gata" superava les 162.000 visites. Ara està per les 320.000, quasi el doble. Començava al poble i al blog el compte enrere per a la campanya de Reis 2013 i s’anunciava que el 29 de desembre seria la recollida de cartes. Tres articles donaven compte de la festa de Santa Cecília 2012. A nivell esportiu, el Gorgos empatava a l’Alfàs (2-2). Com enguany, també el Cor Serrillàs havia festejat a Santa Cecília. RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 24 DE NOVEMBRE DE 2012:

Publicava la segona part de "La banda de Gata i la premsa" que vaig fer per al llibret de les festes cecilianes. Seguia la vaga de les farmàcies. La banda es feia la foto oficial 2012 de santa Cecília a l'ermita, aprofitant que era el 250 aniversari de la mateixa. Tot un detall. A nivell esportiu, el Gorgos juvenil guanyava a casa, 3-2. la banda feia la vespra...i la festa. La imatge curiosa també era de la banda, amb música, partitura i llum. Un reportatge musical ens adonava de que la guitarrista gatera Rosario Caselles i la soprano catalana Marta Arbonés tenien una pàgina web. La foto antiga era de 1993 i apareixia allí la quintà del Bocoi i també el Cronista de Gata, ja fent la seua tasca informativa i gràfica.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 23 DE NOVEMBRE DE 2012:

La informació municipal era que tornava a poder-se aparcar dissabtes i diumenges a la Plaça de l'Església. La publicació al DOCV incloïa tres arbres monumentals de Gata catalogats. Començava la primera part del meu article del llibret de les festes de Santa Cecília 2012: "La banda de Gata i la premsa".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 22 DE NOVEMBRE DE 2012:

El blog del "Cronista de Gata" superava les 161.000 visites. Ara està per les 318.500, quasi el doble. Santa Cecília era la protagonista, com hui, del reportatge, donat que el dia 22 es festeja a la Santa patrona dels músics. El reportatge comercial era de l’empresa Vigar i el seu augment de les exportacions. Un reportatge a Canal9TVV, dels que en queden pocs, ho deia. De nou, a "Sabieu...? tornavem a saber d’un succés molt dolent ocorregut el 2 d’octubre de 1932 a Gata.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 21 DE NOVEMBRE DE 2012:

Al DOCV es publicaven els períodes de cremes al camp i la concesió d’una emissora per a Protecció Civil de Gata. Les farmàcies seguien en vaga i en guàrdia. La premsa parlava de l’intent de robar les porteries del vell camp de futbol. Pons Químicas recolzava la donació de sang a Gata.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 20 DE NOVEMBRE DE 2012:

La notícia era el quasi robatori de les porteries del vell camp de futbol "Les Sorts". Posava el nou horari de l’Ajuntament per als ciutadans. El record del riu encara amb aigua el donava les Imatges curioses. La conferèncial radical socialista d’agost de 1932 es coneixia per mig de "Sabieu...?.

* També recordem en el dia de hui que fa 77 (1936) anys va morir fusilat José Antonio Primo de Rivera a la pressó d’Alacant. També, que fa 38 anys (1975) tal dia com hui va morir el dictador Francisco Franco Bahamonde.

* Finalment, a nivell local, recordem que just hui fa 33 anys va ser soterrat l’industrial i alcalde de Gata (del 19 d’abril de 1979 al 19 de novembre de 1980), Juan Bautista Pons Leyda, conegut més per "Juanito l’Estanquer". RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 19 DE NOVEMBRE DE 2012:

Començava la jornada amb una informació musical, Pere Vicalet participava en la composició d’un CD per a un festival. Quaranta-cinc feligresos participaven a Setaigües als exercicis espirituals organitzats per la parròquia. Enguany també i d’això us posaré la informació i foto més endavant.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 18 DE NOVEMBRE DE 2012:

Començava la jornada informativa amb un article i foto de la penya "Al Garbó" que anaven de festa culinària, com altres, per al llibre de la comissió. Les disfresses venecianes de la banda Unió Musical per les festes de Santa Cecília 2012 eren el següent article. A nivell esportiu, tornava a caure el Gorgos dins de casa, 1-4. Dos succesos molt curiosos ocupaven l’article de "Sabieu...?". El blog alcançava 160.000 visites, ara en té quasi 316.000, quasi el doble.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 17 DE NOVEMBRE DE 2012:

La festa de Santa Cecília acaparava la informació. L'Aurora era protagonista del primer reportatge; l'arreplegà dels músics del segon. Els barrancs i l'aigua ploguda tenien la seua notícia al Pontet del Ros. El Gorgos C.F. jugava al dia següent a les Costeres contra el Ciudad de Asís. La Comissió 2012 feia discomòbil Woe Audiovisual. El lloc del nou pont, la Caseta de la Lepra i el Limón Express eren les tres fotografies antigues publicades.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 16 DE NOVEMBRE DE 2013:

Comence la mini-jornada de hui per raons de feina, recordant quines notícies vaig publicar l'any passat al blog. El blog arribava a les 159.000 visites. Era el primer cap de setmana de festa ceciliana per a la banda. Continuava la vaga de les farmàcies. A la imatge curiosa veíem l'aigua del riu, que es resistia a desaparéixer. A "Sabieu...?" es parlava dels lladres de 1932 que total van robar 113,25 pessetes.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 15 DE NOVEMBRE DE 2012:

La imatge curiosa la donava el riu al que tots havíem mirat perquè al ploure havia baixat l’aigua pel seu llit. Al capítol de "Sabieu...?" coneixíem que Alacant va defendre Gata per mig de la banda, en 1932.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 14 DE NOVEMBRE DE 2012:

Seguisc parlant de pluges de l’any passat. Hui pareix que ha fet un intent, però encara està lluny de semblar aquell dia: va fer bona riuada, era la segona avinguda en tres dies, es mesuraven a Gata 271 litres. Veíem el riu en tres capítols, no sols a Gata nucli sinó a la presa de Planisses i a Gorgos. El tema administratiu era: "Pla de participació ciutadana per al PGOU de Gata". "Sabieu...?" ens portava a 1932, al primer dia de març i al incendi declarat al camp.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 13 DE NOVEMBRE DE 2012:

Ja superava el blog les 158.200 visites, ara són més de 313.000. Era tot un èxit per a Gata la Setmana de poble sostenible. Seguia la forta pluja i tornava a vindre el riu. Comparem amb enguany i res de res, de moment. La Policia Local de Gata es feia ressó del blog del Cronista, arrel de les imatges del riu amb aigua.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 12 DE NOVEMBRE DE 2012:

Començava la jornada per uan Exposició de pintura a la sala del Casal de la Música. El reportatge d’actualitat era que havia vingut el riu, com diguem els gaters, s’havien acumulat 92 litres. Les imatges curioses les dedicava. La protagonista era la penya La Seranda que cuinava menjars exquisits per al llibre de la Comissió que tant èxit va tindre després.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 11 DE NOVEMBRE DE 2012:

Començava l’article de "Sabieu...?" i la informació de que un home va morir de fred a Gata, pel febrer de 1932. El blog arribava a les 157.000 visites, hui supera les 312.000, quasi el doble. L’article curiós era: "Hui és 11 del mes 11 i més curiositats". La pluja feia acte de presència, amb arruixats forts. Enguany si que no en té gens de gana. La última hora era que el riu pareixia que portara aigua, però podia ser sols dels carrers. La imatge curiosa l’oferia la vista de Eivissa des de les Comes. Les festes de Santa Cecília 2012 de la banda parlava de que ja estaven ahí els llibrets, igual que ho faré hui. A Sant Joan d’Alacant perdia el Gorgos, 2-0. Finalment, es parlava del Dia de la Bicicleta, que s’havia salvat l’aigua per la vesprada.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 10 DE NOVEMBRE DE 2012:

Seguias la vaga de les farmàcies. El blog tenia dos anys i set mesos, això vol dir que hui fa tres anys i set mesos. Més de 156.000 visites hi havia. La imatge curiosa ens portava, un dia més, a la Plaça de l'Església. A "Imatges de festa" començava Santa Cecília 2012. Enguany va començar ahir dia 9. A "Sabieu...?" coneixíem que la Corporació de Gata tenia en 1931 deu regidors republicans de dotze que tocava. Segona part del Calendario de Pastoral de la parròquia 2012-2013. Precisament, hui posaré el d'aquest any que s'ha donat a conéixer aquest cap de setmana. Recordava el dia de la bicicleta.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 9 DE NOVEMBRE DE 2012:

A "Imatges curioses" trobavem "Una penya per a un menjar". El robatori de bitllets de loteria i de gallines a Gata ocupava la secció de "Sabieu...?". Anunciava per al dia següent la marxa al Serrillàs. Enguany s'ha fet hui dissabte -a l'entrada següent veureu alguna fotografia al respecte-.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 8 DE NOVEMBRE DE 2012:

La premsa parlava de la troballa de restes romanes per les obres del gasoducte. També sobre la serrada d’energia i del CREAMA. La informació municipal era la decisió de deixar la Plaça d’Església neta sense cotxes, allò va durar molt poc. Joventut lliurava els diplomes del curs de foment de l’ocupació a Gata. Les dades de l’INEM ens deien que seguia augmentant l’atur ("paro") a Gata, eren del mes d’octubre.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 7 DE NOVEMBRE DE 2012:

Fa un any, a dia d’ahir sols vaig publicar el "Recordem". Al dia següent, tal dia com hui de fa un any, ja van ser més cosetes les publicades: Com a "Imatge curiosa" posava el campanar i la bandeta, perquè estavem al mes més musical. La notícia era una "Xerrada sobre estalvi d’energia a les cases". Continuava el tancament de les farmàcies de guàrdia. La premsa parlava de la troballa de Pedreguer i que hi havia un arqueòleg gater. A "Sabieu...?" coneixíem que en setembre de 1930 va morir un obrer a la Gargant a l’explosionar uns barrens.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 5 DE NOVEMBRE DE 2012:

La desfilada de moda dels quintos i la Comissió eren notícia. Les farmàcies de Gata es posaven en vaga, hi havia serveis mínims. Publicava la primera part del calendari de Gata, amb dates i prioritat per al curs. Començava la setmana sostenible a Gata.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 4 DE NOVEMBRE DE 2012:

Començava la jornada parlant dels deu nous integrants de la banda i del nou director que entrava al mes de la música. En l’aspecte esportiu, parlava del Gorgos C.F. que obtenia un valuós empat (1-1) front al Pla. La mort d’un veí de Gata en 1930 al Montgó es tractava a "Sabieu...?". El juvenil del Gorgos C.F. de 1997-1998 el podíem veure a la fotografia antiga, més bé recent.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

* Abans de començar la jornada, cal ressenyar que hui dia 3 és SANT MARTÍ DE PORRES, aquell sant de color -com es diu- que es representa sempre amb la granera. A l’església de Gata està la seua imatge al costat de la fornícula de Sant Antoní Abat.

AQUELL 3 DE NOVEMBRE DE 2012:

El Gorgos jugava al dia següent contra el Pla Carolinas. La imatge curiosa era del carrer Signes i l'ermita de Gata. La cinquena part dels cementeris era sobre el segon municipal. L'article de "Sabieu...?" tractava sobre 1930 i el casino on es reunïen els republicans gaters.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

* Abans que res, recordeu que hui és el dia dedicat a la memòria dels Fidels Difunts, això vol dir que hui 2 de novembre es commemora el record dels nostres avantpassats, familiars i amics.

AQUELL 2 DE NOVEMBRE DE 2012:

Quatre fotografies antigues donaven pas a la quarta part dels nostres cementeris, amb la història del primer cementeri municipal. La Comissió de Festes 2013 anunciava la desfilada de roba infantil i juvenil per al diumenge. La premsa parlava dels Jocs Esportius de la C.V. on Gata estava representada. També parlaven els diaris de l’Ecoparc i els problemes per al seu manteniment. Les penyes barcelonista i madridista de Gata viatjaven als partits dels seus equips. Un incendi i un accident d’auto en 1930 era la notícia de "Sabieu...?".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

* Abans que res, cal recordar que hui és el primer dia del mes de novembre, tardor per excel·lència, encara que a migdia feia calor encara, i és el dia de TOTS SANTS. Tots o quasi tots hem visitat el cementeri, allí descansen els nostres éssers volguts, familiars i amics. Demà dissabte dia 2 serà el dia de la Commemoració dels Fidels Difunts. UN GRAN RECORD PER A TOTS ELS GATERS QUE JA NO ESTAN ENTRE NOSALTRES *

AQUELL 1 DE NOVEMBRE DE 2012:

Començava la jornada amb l'estadística: 154.000 visites tenia el blog. La visita al cementeri el dia de Tots Sants omplia la fulla. Tercera part dels cementeris al llarg de la història de Gata, parlava del parroquial. A "Sabieu...?" era protagonista un carrer: els republicans li havien posat en 1930 al carrer Primo de Rivera carrer Blaco Ibáñez.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 31 D’OCTUBRE DE 2012:

"Els cementeris gaters" publicava la segona part, referent al "Fossar de l’església". La imatge curiosa era de la Comissió de festes 2013 "vestida" de Halloween. El capítol de "Sabieu...?" parlava d’unaposada fonda, que es va incendiar dins un camió en 1928. Eixe era l’últim article del dia i del mes d’octubre.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 30 D’OCTUBRE DE 2012:

Anunciava la Setmana del Poble Sostenible, que es faria del 5 a l’11 de novembre. El temps el teníem com hui: "Plou poc, però per lo poc que plou, plou prou". El tema esportiu era de la comarca: "El pedreguero José Luis Gayá, canterà debutant del València en Copa hui". La notícia de "Sabieu...? ens portava a 1928 i la creació d’una escola provisional de xiquets. La "Imatge curiosa" ens mostrava a Pere Vicalet amb tota la seua intensitat.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 29 D'OCTUBRE DE 2012:

Les xifres ens donaven 153.000 visitants al blog. La notícia cultural estava en els nous lectors de "Benvinguts a la lectura". S'anunciava que dijous era Tots Sants i començava un resum dels cementeris, per la necropòlis musulmana. El capítol de "Sabieu...?" es dedicava a l'atropell de dos xiquets en 1928, la xiqueta va morir.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 28 D'OCTUBRE DE 2012:

A les "Imatges curioses" posava "la Penya", que anava en augment, es fotografiaven al voltant de la font de la Plaça de l'Església. Les derrotes del Gorgos gran (2-0) front a l'Orba i els juveniles (1-6) eren la notícia esportiva. "Ja ve tots sants i comença a fer fred" publicava. A veure si és aixina enguany que fins ahir feia molta calor, sobre tot al migdia.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

* RECORDEU QUE AQUESTA MATINADA PASSADA HEM RETRASSAT UNA HORA ELS RELLOTGES I QUE A LES TRES POSAVEN LES DUES * Ara quan matinem ja fa claror, prompte es fa de nit al tardet.

AQUELL 27 D'OCTUBRE DE 2012:

La premsa parlava de la taxa del fem i de Jovempa. El Gorgos jugava al dia següent a Orba, hui diumenge juga a Teulada front al Moraira. La campanya de tràfic nova de la Policia Local de Gata era notícia. L'article reportatge era la visita del metge pediatra Luis Santos i la seua dona que visitaven Perú, la missió de Vicent Font. Les mirades urbanes es fixaven en les disfresses infantils de Halloween. Com a Història local es tractaven "Algunes dades sobre tots sants i els fidels difunts a la parròquia els anys 1925 i 1926. El retràs d'una hora -com va ser anit- era tema a "Sabieu...?" perquè parlava de 1981, quan es va decidir el retràs i l'avanç horari a Espanya.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 26 D'OCTUBRE DE 2012:

Es publicaven al BOP, perquè era divendres, quatre llicències mediambientals de Gata. Un article ens qüestionava: "Halloween o carabassada?" Importem fins els costums...". L'article polític era: "La  taxa del fem pot tornar a pujar i gravar més les butxaques dels gaters". A "Imatges curioses" mostraven "Alcolaies que no ho pareixen". Al capítol de "Sabieu...? parlava del jugador de pilota dit Batistet en 1927.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 25 D’OCTUBRE DE 2012:

La premsa parlava del congrés del riurau i de la donació de Pons Químicas. Del comerç era el següent article: "Foment i desenvolupament local comença un diagnòstic de punt de venda". Un article costumista: "Els riuraus sempre perduraran en la memòria". El blog tenia 152.000 visitantes, ara són 305.000. 1927 era l’any de "Sabieu...?", el tema l’apedrejament d’un cotxe per part d’uns xicons.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 24 D’OCTUBRE DE 2012:

En el record dues exposicions a la biblioteca, una de cal·ligrames i altra de fotomuntatges avantguardistes i també que hui era el dia de la biblioteca per tot arreu del món. L’empresa Pons Químicas donava productes al Centre de dia Betània de Xàbia. "Sabieu...?" s’interessava per un veí de Gata que en 1927 va ser condemnat a dos mesos i un dia per quatre robatoris. La foto antiga estava presa al Mascarat, eren gaters que passaven ja fa uns quants anyets.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 23 D’OCTUBRE DE 2012:

El recordatori de "Recordem..." en dos anys enrere ens portava al 2010 amb la segona part dels habitants de Gata en 1852 i al 2011 amb la notícia de que el senyor rector D. Francisco Murillo compartiria les parròquies de Benidoleig i Gata. La nova forma de caçar de 1927 era objecte de notícia a "Sabieu...?".

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 22 D'OCTUBRE DE 2012:

S'anunciava cursos de foment de l'ocupació per als més joves i un projecte per augmentar la rendabilitat dels comerços. Es parlava dels I Congrés nacional del Riurau a Benissa on estarien cinc ponents gaters. A "Sabieu...?" era protagonista l'enllaç matrimonial Vila-Monfort del dia 27 de setembre de 1926.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 21 D'OCTUBRE DE 2012:

Informava que el Cronista d'Oriola, Antonio Luis Galiano Pérez, havia estat nomenat president dels cronistes espanyols. Dia del Domund i publicava que Gata té un missioner al Perú, Vicent Font Pedro. Les "Imatges curioses" ens portaven cap al Montgó, perquè "entre nuvols i solet...el Montgó". El blog arribava a 151.000 visites, ara ja passa de 303.000. En el planol esportiu, el Gorgos empatava a un gol amb el Alacant. Una notícia de 1926 eixia a "Sabieu...?". El tema un robatori i van pillar al "ratero en su ratonera".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 20 D'OCTUBRE DE 2012:

Per fi, anunciava que va ploure, però poc, uns quants litrets. El Gorgos juvenil jugava a Teulada, era dissabte, a Alacant diumenge jugava el primer equip. La premsa parlava de tos temes que ens afectaven: manifestació per al tren a Dénia i la visita a la Cova de la Catxupa, que al final no es va fer per pluja. L'olivera mil·lenària era objecte de "Imatges curioses". La mort del metge Luís Vidal a finals de febrer de 1926 la coneixíem a "Sabieu...?".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 19 D'OCTUBRE DE 2012:

"La associació "La Mirada del Perú", enllaç entre els gaters i aquelles terres" era el primer article. Les "Imatges curioses" ens portaven, de nou, a Perú. Vicent Font, el missioner gater, portava el Senyor dels Miracles. A "Sabieu...? el tema era el tren i la circulació des de 1925 del tren Alacant-Dénia, anada i tornada.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 18 D'OCTUBRE DE 2012:

Era dijous i havia donació de sang a Gata i el blog arribava a les 150.000 visites. El capítol de "Sabieu?" parlava de dos forts succesos de 1924 al poble. La foto antiga 917 era un estampa rural, de poble, molt bona.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L’ANY PASSAT

AQUELL 17 D’OCTUBRE DE 2012:

El BOP publicava l’ajuda a AMADEM amb seu a Gata. Publicava al blog el curs de formació per a l’ocupació dels joves. La col·laboració del GEG a la 14ena edició de la Volta Senderista a la Vall de Laguar també era notícia. Tornava a recordar que el blog del Cronista de Gata també eixia al facebook. L’atropell d’un carro a Gata pel tren en 1924 era notícia. La foto antiga (916) era del Ti Jaume "Concepció" i un dels néts.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L’ANY PASSAT

AQUELL 16 D’OCTUBRE DE 2012:

La premsa parlava del balanç de la fira 2012. Enguany ja s’ha fet també. S’aprovava inicialment el reglament orgànic municipal i el de festes de Gata. El gater Antonio Monfort assistia al Congrés de Pastoral de Turisme. Una imatge curiosa és la que ens donava Francisco "el panader": la realitat i la fotografia. A "Sabieu...?" es parlava de la tormenta de febrer de 1924. Les fotografies antigues eren de la Rondalla del Tercer Món i d’un partit xistós i anecdòtic. Alguns personatges del poble estaven retratats a la segona imatge.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 15 D'OCTUBRE DE 2012:

El primer balanç de la fira era "molta gent i satisfacció general". El blog ja superava les 149.000 visites. Una imatge curiosa era la "del nou vial cap al poble".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 14 D'OCTUBRE DE 2012:

Els dos articles de la fira ho deien tot: "Bon temps...bona fira...". Era el segon dia de Gata al Carrer 2012. Enguany anava un dia per davant. A esports el Gorgos i la golejada al Moraira (4-0) era notícia. Segona part de l'obertura dels museus de la randa i del barret. La fotografia antiga (913) era de la propietària de la casa del museu de la randa, María, vestida de majoralessa.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

*Abans de començar dir que hui és el SEGON DIA DE FIRA GATA AL CARRER 2013 i el dia de la beatificació d'un gater a Tarragona, Juan Crisóstomo de Gata. Seran dos cites informatives importants. Ara recordem el que vaig publicar fa un any al blog:

AQUELL 13 D’OCTUBRE DE 2012:

Començava la jornada informativa amb la secció de "Sabieu?" i la informació històrica de les màquines que tenien majúscules i minúscules. Era el seté dia de l’enquesta d’on es visitava el blog. Dos fotografies antigues d’indústria local i de comerç donaven pas al temps, amb pluja i mig nuvolat. Havia un lloguet per al Gorgos, de menuts a gran, perquè tornava el futbol a Gata. La premsa parlava de la fira i posava quatre articles de la FIRA: inauguració i anem de visita. Obrïen les portes els museus privats del barret i de la randa a Gata.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 12 D’OCTUBRE DE 2012, FESTA DE LA VERGE DEL PILAR:

* Abans de començar la jornada informativa des del "CRONISTA DE GATA" dir que ara mateix fa sis anys, un lustre i un any més ( ¡¡com passa el temps!! ) que va ocórrer aquell fort temporal que va omplir el Gorgos fins el parc i va caure el pont de Beniarbeig. Ho recordeu ?. Si tinc temps, bé hui o bé demà recordarem aquella data amb alguna fotografia espectacular.

Pel que fa a la informació que posava al blog l’any passat, el dia de la festa, recordava que havia fet un arruixat i al dia següent era la fira, miraven els comerciants al cel. Un bon article per les fotos espectaculars era la del record de feia cinc anys de la gran riuada de 2007. A "Mirades urbanes" veiem l’antiga caserna de la Guàrdia Civil en blanc i negre. Seguia l’enquesta: "Des d’on visites el blog, a més de Gata?". La premsa parlava del tren i de pilota. El blog arribava a 148.000 visites. És a dir que si contem que hui arribarà a 300.000, en un any s’han fet 152.000 visites. Una "Imatge curiosa" era l’aljub prop de la Font de la Mata. A "Sabieu...? coneixíem que un jove va anar a Argèlia i quan tornà en 1920 estafà a tots.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 11 D'OCTUBRE DE 2012:

Continuava el "Seguiment: des d'on visites el blog?". Els treballadors de la FGV portaven les signatures a l'alcaldessa en pro de la línia del TRAM i la seua continuació. La fira tornava a ser la notícia: "Ja arriba, ja està ací: dissabte i diumenge, fira". El mateix podem dir enguany, amb la X edició que es celebra demà i despusdemà. A "Sabieu...?" coneixïem la mort de dos joves a cauda d'un raig en 1919. I del camp anaven les fotos antigues publicades eixe dia i amb dones (909 i 910).RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 10 D’OCTUBRE DE 2012:

El blog arribava a les 147.000 visites i anunciava que complien dos anys i mig, hui per tant tres anys i mig, com després narrarem a l’entrada següent. Un article important era que "El Pare Vicent Berenguer Llopis "Vicentín" va recollir de mans del President de la Generalitat l’Alta distinció". La premsa parlava dels premiats Vicent Font, a Xàbia, i Vicent Berenguer, a València. A més també de la Policia Local. Continuava: "Des d’on visites el blog del Cronista de Gata?".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 9 D'OCTUBRE DE 2012:

A més de festejar la data històrica del 9 d'octubre de 1238, també festeja el "Cronista de Gata" que el blog es va mostrar per primera vegada fa ara un any a la xarxa social FACEBOOK. Des d'aleshores més de sis-cents amics coneixen el que s'escriu al blog gater.

Fa un any publicavem: "Des d'on visites el blog del Cronista de Gata?". El reportatge era el premi a la solidaridat concedit per l'Ajuntament de Xàbia al missioner gater Vicent Font. "Comerç, veïns i associacions, preparats per a la IX Fira Gata al carrer" era l'altre article important. I com no, la premsa parlava de la fira a quatre dies de l'event. A "Imatges curioses" miraven "el treball que té la banda". A "Sabieu" la data del 26 d'abril de  1916 i un incendi a Gata. Una pesseta en paper emesa en temps de república era la fotografia antiga 908.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 8 D’OCTUBRE DE 2012:

"Des d’on visites el blog?" continuava l’aventura. Amics del Tercer Món lliurava 1.300 euros al centre d’acoliida dels Germans Franciscans. El blog superava les 146.000 visites. Les monedes i bitllets emesos a Gata en 1937 eren notícia a "Sabieu...?". S’incorporaven deu nous músics a la banda, el blog ho anunciava també. Dos òbits sentits al poble: morien Francisco Zaragosí Signes i el "Ti Toni Porra" Antonio Diego Llopis. La foto antiga seguia amb el tema dels municipals d’abans.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 7 D’OCTUBRE DE 2012:

"El Gorgos gran obté una valuosa victòria a Relleu" era la informació esportiva. "Des d’on visites el blog del Cronista de Gata?" començava l’aventura d’anar a la recerca de la gent que s’afegix al blog o el visiona. A "Imatges curioses" veíem al riu, un pulmó natural de Gata.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 6 D'OCTUBRE DE 2012:

La notícia esportiva era que "el futbol gater s'en va fora hui dissabte". Es posaven en marxa els reclams de la Fira Gata al carrer 2012. La celebració de la festa dels Sants Àngels Custodis, patrons de la Policia Local, ocupava dos parts. La premsa parlava de l'escaldà a la Marina Alta. A "Sabieu...?" posava la data exacta de la inauguració del tram del trenet, 11 de juliol de 1915. La foto antiga (915) era el cap de la Policia Local sempre recordat, Pepe Pedrós "Nela".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 5 D'OCTUBRE DE 2012:

Era divendres i es va fer un ple extraordinari, pel inagotable tema de Gata Residencial. La imatge curiosa la veïem des del Tossal de Llisinta. La premsa parlava de la Fira Gata al Carrer i el trenet. Anunciava que dilluns 8 es presentava la fira. Enguany serà el 10, dijous, del 10. El reportatge era per al Pare Vicent Berenguer Llopis, que se li concedia la Alta Distinció de la Generalitat. A "Sabieu...?" una anècdota, un gater que pretenia anar en vagoneta de Benissa a Altea. Era l'any 1915.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 4 D’OCTUBRE DE 2012:

"La fira també serà estalviadora" era l’article a nou dies de la mateixa. El blog arribava a les 145.000 visites. A "Sabieu...? descobríem a el Roig, un jugador de pilota gater de 1914.es del parc del vial cap al poble i una mirada urbana era cap al cartell de la fira. Interessant fotografia antiga (902) que mostrava una pesseta de Gata antiga de 1937. Una imatge curiosa era el llavador de la Rana, ara parc. La fotografia antiga 903 més bé era un document, la capçalera de la fonda San Miguel, any 1922.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 3 D’OCTUBRE DE 2012:

Aquell dia la premsa parla de sanitat i pressupostos de la comarca. També comentava la part solidària de la pròxima fira dels dies 13 i 14 d’octubre. Una imatge curiosa la trobavem mirant des del parc del vial cap al poble i una mirada urbana era cap al cartell de la fira. Interessant fotografia antiga (902) que mostrava una pesseta de Gata antiga de 1937.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 2 D’OCTUBRE DE 2012:

Anunciava que estavem a onze dies de la fira Gata al carrer i es programaven activitats per a tots. La fotografia antiga -901- ens mostrava als benjamins futbolistes de la temporada 2001-2002.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 1 D'OCTUBRE DE 2012:

El Bloc de Gata participava al Congrés Nacional de València. S'anunciava per al 6 la festa de la Policia Local i els seus patrons. El Consell aprobava el calendari laboral de la Comunitat Valenciana per al 2013 i el publicava per als usuaris del blog. El Gorgos gran era sisé a la tercera jornada, amb un partit menys.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELLS 29 I 30 DE SETEMBRE DE 2012:

L'any passat el dia de Sant Miquel vaig publicar els següents articles destacats:

- "Hui és Sant Miquel, festa al poble". - "La premsa parla...de la manifestació contra el tancament d'urgències nocturnes". -"Sopar i connexió directe amb Vicent Font". -"Festa de Sant Miquel (I): Missa solemne a migdia". -Festa de Sant Miquel (i II): Processó amb perill de pluja". -"Imatges curioses: hui, dia de la Parròquia".

Tal dia com hui, dia 30 -últim dia del mes de setembre-, vaig publicar:

- "Supera el blog les 144.000 visites". -"Temps nuvolat, imatge canviant". -"Torna el Gorgos C.F. a l'escenari esportiu de Les Costeres". -"Remuntada i golejada: Gorgos, 6; S.D. Obrera, 3".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 28 DE SETEMBRE DE 2012:

El temps era protagonista, estava nuvolat però no plovia massa, massa. A la nit era el sopar pro-escoles de Perú a benefici, per mig de Cáritas Gata. El temps enrere ens portava a quinze dies de la fira "Gata al carrer". Enguany també igual, estem a tretze dies. Una foto ens mostrava els preparatius per al sopar benéfic pro-escoles del Perú. Començava la història de l'origen d'una parròquia, la de Sant Miquel Arcàngel de Gata. Com a imatge curiosa vegetació al parc del Raval. Els refranys de Sant Miquel també els posava, com "l'estiuet de Sant Miquel" o "Per Sant Miquel, tot va a repèl".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 26 DE SETEMBRE DE 2012:

La premsa parlava de Sanitat i del trenet. A les "imatges curioses" veïem "Quanta falta fa que ploga". S'anunciava el programa de festes de Sant Miquel 2012. A les "Imatges de festa" començava el compte enrere per a la Fira Gata al carrer 2012.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L’ANY PASSAT

AQUELL 25 DE SETEMBRE DE 2012:

Obria la informació del dia una fotografia del molí i del Montgó obra de Miguel Serra Galdón. Dos parts tenia el reportatge de la "Visita etnogràfica i cultural a "La Seranda". Serien festes escolars -així ho decidia el plenari- el 2 de novembre de 2012 i els dies 11 i 12 de febrer de 2013.

 RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 24 DE SETEMBRE DE 2012:

Començava la jornada anunciant al blog el plenari del dia següent. L'ordinari de setembre enguany es fa hui dimarts, precisament. També anunciava que la Policial Local celebraria la festa dels sants Àngels Custodis. "El circ regala un dia més als xiquets" era una altra notícia. La notícia del comerç era que "Comerciants gaters" visitarien Eivissa i Formentera. Al final es va ajornar per mal temps la visita i van anar una altra temporada de l'any. El Gorgos guanyava el seu primer partit (1-3). A la fotografia 892 recordaven reis antics i a la 893 un bateig d'abans.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 23 DE SETEMBRE DE 2012:

Sols dos articles composaven la jornada del blog l'any passat tal dia com hui: el clàssic "Recordem..." i una imatge curiosa, que mostrava als estrangers visitant l'artesania, i la foto estava presa des d'un carro de passeig.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 22 DE SETEMBRE DE 2012:

Tres fotografies antigues donaven pas al "Recordem..." d'aquell dia. La "imatge curiosa" ens mostrava l'altra banda del pont. La conferència d'APEGA era tot un èxit a les revistes especialitzades. La premsa parlava de la sanitat comarcal. Començava al dia següent la competició oficial per al Gorgos C.F. (enguany ja juga hui el segon partit, a les 16.30 hores). "Esta vesprada comença la tardor" era un altre article. Enguany també entrarà esta nit. El cir Jamaica feia gaudir als més menuts.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 21 DE SETEMBRE DE 2012:

Posava una endevinalla del "Meu Poble" al Racó Literari gater. Va ser del quart concurs literari, de l'any 2005. A "Sabieu...? parlava de la via del trenet pel 1914. El diumenge 30 era cultural, a benefici de les escoles de Perú del pare Vicent Font.DIPUTACIÓ ADJUDICA L'OBRA D'INSTAL·LACIÓ ELECTROMECÀNICA DEL POU DE COMES

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) d’Alacant publicava ahir l’edicte de l’adjudicació de les obres d’instal·lació electromecànica del pou "Les Comes" a Gata de Gorgos. El valor estimat del contracte era de 102.387,60 euros, amb un pressupost total de 123.889,00 euros. El passat 17 de juliol es va adjudicar a la contratista AFOROS Y MANTENIMIENTOS HIDRAHULICOS, S.A., per un import total de 89.200,07 euros. Les característiques i ventajes que determinen la propostad’adjudicació del contracte a favor de l’adjudicatària es concreten en l’oferta tècnica, ja que la electrobomba ofertada s’ajusta perfectament a les necessitats del pou a equipar.

FONT: BOP d’ahir dia 19-9-2013.RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 20 DE SETEMBRE DE 2012:

La "Imatge curiosa" ens portava a fer el següent: "Un dia com hui, mirant el cel de Gata". Una campanya de la Policia Local de Gata recordava la necessitat de passar la ITV els ciclomotors i motocicletes. El retorn del Club de Lectura de la Biblioteca i l’èxit de la conferència de APEGA eren dues notícies més. El sopar a benefici de les escoles de la parròquia de Vicent Font al Perú s’anunciava per al 28. La tenda (fàbrica) de barrets "Signes" era protagonista a Canal 9 TVV al programa "En connexió".RECORDEM...UN ANY...DE BLOG, L'ANY PASSAT

AQUELL 19 DE SETEMBRE DE 2012:

La premsa parlava del Camí de l’Alba, de Xàbia cap a Santiago. També estava Gata. El circ feia acte de presència a Gata, de divendres a disssabte a l’antic camp de futbol. Les "Imatges curioses" ens mostraven el riu sec i el riu ple. El blog superava les 142.000 visites. Ara són més del blog, més de 288.800 visites.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris