Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ADÉU 2021...QUE VINGA MILLOR EL 2022: el més destacat de Gata l'any passat (2)

ADÉU 2021...QUE VINGA MILLOR EL 2022: el més destacat de Gata l'any passat (2)

El quart dia de l’any nou ens serveix per a recordar els titulars més importants dels mesos de maig a agost de l’any passat, que com deia dilluns va estar dominat de cap a fi pel COVID19. En resum: maig, juny, juliol i agost de 2021.

MAIG 2021:

* El 4 publicava que els ajuntaments de Gata i Pedreguer feien front comú per desbloquejar el polígon industrial Oquins-Plans. * El dia 8, les proves del Campionat de Trial de la C.V. al llit del riu Gorgos. * El 15 parlava dels Giró, pare i fill, dos gaters campions del billar. Ferran Giró Monfort, campió júnior de la C.V. * Un tema religiós i piadós: dia 17, la Verge dels Desemparats "peregrina" passejava pels carrers de Gata dins del "Maremòbil". * Era notícia, la fabricació artesanal de sombreros Signes de Gata. Eixien al programa de A3TV "El Hormiguero". * Parlava el 24 de la vacunació massiva al pavelló cobert i les noves mesures front al COVID19.

JUNY 2021:

* El 6 anunciava la celebració de les festes de manera resposable i amb les mesures i aforament pertinents pel COVID19. * El Corpus atípic, per segon any, es feia la processó claustral per dins l’església amb els infants de Primera Comunió. * El TAPIS tenia el seu reportatge el dia 9. * De nou, l’artesania protagonista a la televisió. Era a España directo de la 1 TVE. * El 12 parlava d’una nova festeta del veïnat de la Plaça Nova a Sant Onofre. * Important notícia del futbol gater el dia 12: EL GORGOS CADET ES PROCLAMAVA CAMPIÓ DE LLIGA 2020-2021, al grup 1 de 1ª Regional d’Alacant. Es feia recepció per les autoritats al balcó de l’ajuntament. * 24 i 26, Festes de Sant Joan. Es va poder fer missa i processoneta. * El 29 publicava: "El gimnasta gater Sergio Buigues Vives, medalla de bornza nacional en cinta.

JULIOL 2021:

* El dia 5 publicava que la gimnasta infantil gatera Elia Mengual Ferrer feia 1ª provincial i 2ª autonòmica en "aro" competint amb el club calpí. * El 6 ja es donava el primer contratemps per a festes patronals: sense casals, ni penyes, ni sopars al carrer. *Dia 9: Reportatge de la instal·lació de la rèlica del Piló al costat de la font. * Dia 11: El gater Sergi Buigues Vives, 3r d’Espanya en Gimnàstica Rítmica feia 2n en maces (mazas), 3rt en xercol (aro) i 4rten cinta. * Dia 15: El conseller d’Educació Vicent Marzà visitava Gata i les seues instal·lacions educatives. * Dia 18: s’anunciava la suspensió pel COVID19 de les processos de baixada i pujada del patró el Crist del Calvari. * Més resultats esportius bons, dia 18: l’atleta gatera Rosa Lara Feliu es proclamava campiona absoluta de la lliga de carreres per muntanya de la C.V. 2021.  * També la secció de muntanya del Grup Espeleològic Gatense (GEG) es classificava 2n equip de la Lliga de carreres per muntanya de la FEMECV 2021. * El 27 publicava que la portera de futbol gatera Marta Gayá Coloma tornava a jugar a les Illes Balears, fitxant pel C.C.E. Sant Lluís de Primera Nacional. * Coneixíem els sis joves matemàtics guardonats amb els premis d’investigació matemàtica del prestigiós gater Vicent Caselles (edició 2021). * L’Ajuntament cedia el quadre de l’arbre blanc (José Costa, 1960) a la parròquia. Llueix en la capella del sagrari a l’església.

AGOST 2021:

* Començavem el mes fester amb la informació del segon dia de festes, on Ruth i Hugo, Elsa i Josep, i Joel i Alba eren els representants infantils 2021. Actuava a l’acte la cantant Gisela. * Dins de festes, se li feia un sentit i emotiu homenatge al Fill Adoptiu de Gata Vicente Berenguer Llopis. * De manera extraordinària per la pandemia, els vellets i més malaltets del poble podien rebre al Santíssim Crist del Calvari a les seues cases. * El conseller Rafa Climent visitava Gata i el seu comerç de proximitat i centenari. * El dia 7, després de la festa recordavem el dia de la festa major, el comiat al Crist a la plaça i el trasllat particular a l’ermita. * També, l’espectacular castell de focs artificials de la pirotecnia Borredá. * El 13 anunciava el començament de la XVIII edició de Art al Vent a Gata. Dia a dia publicava imatges de les obres que estaven exposades fins el 5 de setembre amb un homenatge a la pintora gatera Pepa Caselles. * El 14, vesprada de la Verge, Gata recuperava l’antiquíssima peça musico-religiosa del Cant de la Paloma. Alumnes de CODA interpretaven el cant melodiós després de la missa vespertina.

FONT: Composició feta de les imatges de notícies de maig a agost, blog Cronista de Gata.

 

0 comentarios