Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ADÉU A L'ANY COVID 2021...QUE SIGA MÉS BO EL 2022: el més destacat de Gata l'any passat (1)

ADÉU A L'ANY COVID 2021...QUE SIGA MÉS BO EL 2022: el més destacat de Gata l'any passat (1)

Amb aquest titular encete hui, segon dia de l’any nou, tres articles que ens recordaran l’any passat i els titulars més importants. Un any, el que hem deixat enrere, dominat de cap a fi pel COVID19, que ja portavem des de març de 2020 i que pensavem tots que acabaríem guanyant en la batalla COVID19-món.

Al respecte del nostre poble, els que són nascuts ací, viviu perque escollireu este trosset de terra i poble, als que sou gaters i esteu fora, us desitge des d’aquesta finestreta un MILLOR ANY 2022. 

En els articles, com dic, repassarem el més destacat de l’any gater 2021. Com sempre sobrevolara per dalt la pandèmia mundial que ha desbaratat molts plans, els 365 dies que s’en van. Ara, en resum, gener, febrer, març i abril de 2021.

GENER 2021:

* El 2 publicava l’augment de població de Gata a l’1-1-2021. Erem 6.243 habitants, uns quants més perquè l’última xifra estava en 6.042. * La série "El guardià del Montgó (amb Antonio Monfort com a col·laborador especial) va començar el 2 de gener i va seguir molts dies més. Ara està un poc aparcada. * L’ingeni, la tecnologia i els canvis, van suplir a l’escenificació del Misteri de Reis a Gata: encara els Reis Mags van assistir a l’església i van repartir reglas, un 5 de gener diferent A CAUSA DE LA covid19. * Precisament, el primer còmput del COVID19 a Gata no era gens positiu, 26 actius es contaven. * Filomena, la tormenta, va deixar 115, 174, 156 litres a Gata, depenent dels llocs. * L’11 de gener publicava el bàndol de l’alcalde demanant el confinament voluntari. Els casos pujaven a 33. * Eixe mes ens deixava Anna Mulet Pedrós (Anita Mendoza o Anita Jaques), una gran artista i creadora de boniques poesies. * Un altre òbit, ens deixava Teresa Puig Costa (la Ferrera), de 101 anys, a quinze dies de fer els 102, la segona dona més vella de Gata.

FEBRER 2021: 

* Bona notícia: el Pla Resistir destinaria 197.513 euros per a Gata, per ajudar empreses i autònoms, castigats per la COVID19. * La dona més major del poble, Vicenta Signes Casanova, complia el primer dia de febrer 102 anys. * De nou, el COVID19, l’Ajuntament animava el veïnat a festejar els darrers dies virtualment (eren les treceres festes no-celebrades de 2021). * Acomiadavem al fundador de l’empresa Sombreros Signes Hats, José Signes Pedrós. Va fundar la fàbrica en 1968. ** El dia 18 arribava la bona notícia de les primeres vacunacions, començaven al centre metge per als majors de 90 anys. Un home, Andreu García Crespo i dos dones, Rosa Mulet Mulet i Josefa Pons Signes, tots tres de 98 anys, van ser els primers en posar-se la vacuna. El 25, ens deixava José Luis Caselles Signes (Pepe Moliner), gran aficionat als animals i membre de la penya "Amics del Cavall".

MARÇ 2021: 

* A mitat de març recordavem un any de la pandèmia. Dos articles publicava al blog el 14 de març de 2020 i els dos referents a la pandèmia que resultaria ser mundial i que també afectaria en un any a 291 veïns gaters. * Es donava un pas endavant, Gata signava el conveni per a rehabilitar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. * El dia de Sant Josep feien un repàs a les efemèrides josefines a Gata: les falles en 1898 i anys 50; les dels Juniors; la fundació del Cor Serrillàs (1978) i un succés, en 1987 va caure el badall d’una campana. * El 24 publicava que obria les portes l’Espai Gata Jove. * El Ple es posicionava en contra del parc eòlic al terme gater. * La Setmana Santa tornava a ser diferent: la bendició de rams era dins l’església i no es feien les processons amb els passos. * S’aprovava el pressupost general de Gata, que superava els 6 milions d’euros (entre el municipal i SòlGata).

ABRIL 2021:

* El dia 7 publicava que dos joves futbolistes gateres, Neus Espasa Monfort i Lídia Mulet Pedro, jugaven al F.B. Dénia cadet-infantil Valenta. * El mateix dia publicava que la gatera Pepa Leyda Salvá (1963) publicava el seu llibre de vivències. * El dia 10 s’acomplia l’11 aniversari del blog Cronista de Gata. * El BOP publicava el 9 i al blog el 10 la modificació del reglament de les Festes Patronals de Gata. * També el 10 era el 101 aniversari de la segona centenària en vida de Gata, María Monfort Costa. * El 14 recordavem amb la foto del moment els 90 anys de la proclamació de la II República. * El 16 publicava una notícia esperançadora: Conselleria incloïa el tan esperat Centre de Dia de Gata en el Pla Convivint (Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025). Tindrà capacitat per a 72 persones i s’ubicarà al costat del Centre de Salut. * El 17 publicava sobre un succés: incedi a una balconada del carrer Cirprer (Trossets); ràpida intervenció, sense danys personals. * Amb motiu del Dia del Llibre feia un repàs a tots els autors i autores amb llibres publicats. * El 27 donava compte que l’atleta xabier Ignasi Cardona (de mare gatera) es proclamava subcampió d’Espanya en M45 a Liencres /Cantàbria).

FONTS: Informació i fotos de la composició extretes de les publicacions al blog, gener a abril 2021.

 

 

0 comentarios