Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

HUI CELEBREM LA NIT DEL NADAL. LA LLUM DE BETLEM ES REPARTEIX A TOTA GATA // FELICITA EL NADAL... LA PARRÒQUIA

HUI CELEBREM LA NIT DEL NADAL. LA LLUM DE BETLEM ES REPARTEIX A TOTA GATA // FELICITA EL NADAL... LA PARRÒQUIA

Entre hui i demà, celebrant el Naixement del Nen Jesús, com diuen fa dos mil anys i 21 més a la Cova de Betlem, la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata, distribuirà a totes les famílies que assistixquen a les misses de 19 hores i la de mitja nit, la coneguda LLUM DE LA PAU DE BETLEM. A Gata va arribar fa uns dies des de la parròquia de la Puríssima Xiqueta de Benissa, mitjançant els educadors Juniors gaters que van anar per ella. 

La tradició es remunta fa 35 anys i está representada en una vetla que s’encén cada any en la cova en la que naixqué Jesús i que Scouts MSC i Juniors MD, entre altres moviments juvenils parroquials, porten per tota Espanya i el món. 

Cada any una xiqueta o xiquet austríac recull la Llum en la cova del Naixement de Jesús en Betlem, Cisjordània, hui en dia una de les zones més conflictives del planeta. D’ahí surt en avió a Viena, on al que acudeixen centenars de scouts europeus. Traslladen la Llum i el seu missatge pels respectius païssos. A Espanya la reben a Madrid i des d’allí va per parròquies, llars, hospitals, residències, pressons i associacions de pobles i ciutats.

A Gata, al final de cada missa, hui divendres Dia de la Nit de Nadal i demà dissabte Dia de Nadal (9 i 11:30 hores) els Juniors repartiran a qui vullga la Llum de Nadal, per a que siga el centre de les llars aquestes festes, la LLUM que naix en Betlem.

Per altra part, la parròquia també ha confeccionat la seua targeta nadalenca, que està centrada en una bonica imatge d’una pel·lícula i una frase de C.S. Lewis que ho diu tot amb la llegenda de "La Parròquia Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos Vos desitja bon Nadal !!".

FONTS: Targa de Nadal i cartell misses, Parròquia de Gata. 

0 comentarios