Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FELICITEN EL NADAL...DES DE GATA, LA MEUA TARGETA PER A TOTES I TOTS VOSALTRES

FELICITEN EL NADAL...DES DE GATA, LA MEUA TARGETA PER A TOTES I TOTS VOSALTRES

A dos dies de la vespra del Nadal i quan sona la cantarina dels xiquets i xiquetes de Sant Ildefons, a la recerca de la sort a Gata i per tot arreu desitge a totes i tots, com els del poble, els nouvinguts, els que viviu i els que no podeu tornar a casa, els que esteu dins o prop i els que esteu lluny, BON NADAL...i sobre tot BONA SALUT, en els temps que ens toca viure. Que el Llum de Nadal, el Jesuset, vos il·lumine a tots.

Per a la meua targeta de Nadal he escollit per a la composició set fotografies significatives de Gata, així que unes frases que sempre vull fer meues. Verticals dalt, teniu el paratge de la Rana i un carrer del poble. Baix, a l’esquerra si mireu la targeta el Portal de Betlem del betlem monumental del carrer Signes, de la meua família; baix, un grup baixant de la nostra muntanya Serrillàs.

 En el centre, la il·luminació a la cèntrica plaça de l’església, que des del segle XVI obri les portes als cors dels gaters. A la dreta, dos imatges de la representació més característica de Gata, el MISTERI DE REIS DE GATA: dalt, un rei i el seu page; baix, visita dels reis al palau d’hivern d’Herodes.

I la llegenda: ESTIMEU SEMPRE EL VOSTRE POBLE I NO PERDAU MAI ELS ARRELS. Recalque que és l’any dels tres patets ja que tres dosos apareixen al calendari 2022. 

0 comentarios