Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RECORDANT EL DIA 2, GATA VA SER EL POBLE PROTAGONISTA, AMB 2 HORES, AL PROGRAMA DE À PUNT

RECORDANT EL DIA 2, GATA VA SER EL POBLE PROTAGONISTA, AMB 2 HORES, AL PROGRAMA DE À PUNT

((( PER ALS QUE NO HEU POGUT VEURE’L, US POSE L’ENLLAÇ DE BONA VESPRADA, PRIMERA PART, DEL 2-12-2021, QUE TÉ COM A PROTAGONISTA EL POBLE DE GATA. GAUDIU D’ELL PUNXANT ACÍ ))

Recordem i si algú encara no ha tingut l’oportunitat de veure el programa, l’anime a que’l mire. GATA DE GORGOS, com deien ells a tot hora, va estar present al magazín de À Punt BONA VESPRADA, el programa que presenta Màxim Huerta, Joan Espinosa i Maria Fuster al plató i al poble compta amb els presentadors Berta i Alfons. 

A l’anunci del programa diu que "té com a eix central l’actualitat contada pels seus protagonistes" i aixina va ser, sempre faltant alguna coseta perquè tot no pot eixir. "Comptarem amb la participació dels telespectadors i convertirem la Comunitat Valenciana en una extensió del nostre plató on conversar amb els ciutadans i ciutadanes. Mostrarem la Comunitat poble a poble a través de les històries personals més interessants", segueix dient la publicitat del programa. I aixina es va fer amb Gata.

Per a detallar tot el que es va poder veure dir-vos que a la primera part de les tres que dura el programa, Gata va tindre les següents parts:

- Del minut 2,23 al minut  de programa , i al fons el ròtul de "Hui estem a Gata de Gorgos", van anar passant els protagonistes.

* Jo vaig tindre el plaer de fer el primer altaveu, el de presentació i invitació al poble des del mirador de les Coves Roges. Això ho podeu veure fins el minut 3,46.

* Després el presentador Alfons es presenta l’artesania local, la plaça de les canastes, la llata, fins el minut 5,30.

* El barri del Raval el presenta la presentadora Berta i torne a estar jo a la placeta del carrer Tetuà. Això és fins el minut 7,36.

* Anuncien des del plató el poble, l’artesania, les coques, art rupestre de les Coves Roges.

* Paquita i Tonica raoen sobre la llata dins d’una de lestendes artesanies, Tenda Maruja, fins el minut 18,55.

* El torn del plató i la gastronomia va córrer a càrrec de Teresa Signes i Teresa Salvá, que van cuinar el típic i tradicional "berenaret de Pasqua" i els "bunyols de carabassa". A la primera part, cuinant el berenaret i cantant la cançoneta comencen al minut 19,30 i acaben al 25,30.

* La passejada que la presentadora Berta fa amb el que vos escriu des de la Plaça de l’Església fins l’Hostal de Baix, arriba fins el minut 33, aprox.

* Torna fins el minut 35 al plató amb les dos Tereses cuinant.

* El segon altaveu que és el del Forn de Xaro apareix al minut 35,42.

* Toni Arabí (Carnesseria Ca Curro) ix al tercer altaveu al minut 36 del programa.

* Paqui Signes, la presidenta de Comerç de Gata apareix a continuació al quart altaveu (minut 36,23).

* Nomene després a Guitarres Bross i la seua compradora més coneguda al món artístic.

* Tornen al plató i segueixen cuinant les dos Tereses fins el minut 41,11.

* Tornen al directe al poble i a la terrassa del Centre Social apareixen les xicones del Grup de Danses La llata que ofereixen uns balls en directe fins el minut 49,40.

PRODUCTES LOCALS

* Tornen al plató amb les cuineres amb els bunyols i després presenten els productes locals des de les cinc carnesseries i les panaderies: Forn de Xaro, Forn de Vives, Panaderia Dulcipan, carnesseries Polaca, Peixet, Curro, Fani (Silvestra) i Jaume Bolufer. Pastisets, tortà, panses, ronyoses i altres condiments van estar presents al plató parlant de la gastronomia tradicional de Gata. Aixina fins a l’hora i 2 minuts de programa.

* La genuïna artista pintora Pepa Caselles i els demés artistes de l’Escola Experimental de Plàstica "Antoni Vives" ocupen el protagonisme fins l’hora i el minut 14 amb 44 segons.

* Pep Signes fa el següent altaveu des del vèrtix geodèsic d’una de les cimes importants de Gata, el Serrillars. Això fins l’hora, 16 minuts i 15 segons.

* Un altre altaveu el fa l’estudiant de l’IES Vicent Caselles, Emy, i parla del "Racó Lila". Arribant aixina a l’hora, 17 minuts i 34 segons.

* De l’hora i minut 18 ocupa el protagonisme la banda juvenil de Gata amb el seu director Felipe Fuertes amb l’assaig al Centre Social i parlen no sols de la "bandeta" sinó també de la banda centenària de 150 anys del poble la Unió Musical de Gata. Arribem aixina a l’hora, 28 minuts i 10 segons.

* De l’hora, 30 minuts, un altre altaveu, el de Elena, ens mostra un monument religiós i emblemàtic del poble, l’ermita del Santíssim Crist del Calvari.

RESTAURANT CADIRES

* Des de l’hora, 32 minuts i 40 segons apareix el protagonisme de la restauració de cadires, encordar-les i fent demostracions al plató a càrrec de Miguel Monfort. Per a Miguel "tot una distracció". Aixina arribem a l’hora, 46 minuts i 15 segons.

* Altre altaveu el protagonitza des de la biblioteca de Gata "Carme Miquel" la bibliotecària Vicen Mulet. Ens porta el temps a l’hora, 47 minuts i 30 segons.

* De l’hora, 55 minuts i 3 segons fins les 2 hores i 2 minuts, la Rondalla Municipal de Gata, un assaig i una tocata ocupen el lloc.    

*Finalment, de les 2 hores, 4 minuts i 20 segons fins les 2 hores, 10 minuts i 55 segons, el Ballet municipal que prepara la coreografia del Misteri de Reis amb la seua professora Laura, un ball, i el director de tota la representació Antonio Monfort amb la corona dels Reis Mags de l’any passat, parlant de la nit del 5 de gener, clouen la part de Bona Vesprada dedicat a Gata de Gorgos.

FONT: Programa Bona Vesprada (à punt) del 2-12-2021. // Fotos, muntatge de captures de pantalla del mateix.

0 comentarios