Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COMERÇ DE GATA PRESENTA EL MERCAT. La Fira de Gata al Carrer s'adapta a la legalitat vigent

COMERÇ DE GATA PRESENTA EL MERCAT. La Fira de Gata al Carrer s'adapta a la legalitat vigent

Com ja és conegut els comerciants de Gata son especialistes en eixir al carrer i fer d’un dia de festa un dia divertit. En esta ocasió, el Comerç de Gata, celebra un format adaptat de la tradicional Fira Gata al Carrer. Una fórmula que combina el millor de la fira amb la legalitat vigent.

La primera novetat és que enguany només tenim un dia per acudir a Gata, el 9 d’octubre, dissabte, així que els visitants han de reservar en les seues agendes eixe dia per pasar-lo a Gata com de costum.

El que es trobaran quan vinguen es un poble amb tendes obertes i productes al carrer, amb un recorregut marcat i a més una zona de Mercat, en la que alguns comerciants del poble posaran a la venda els seus productes i s’aproparan cap al circuit dels visitants.

RUTES PER ALS VISITANTS I GATERS

Pels visitants més actius tenim preparades varies rutes, com ara les que farà Tu Anfitriona, una a les 10 del matí i l’altra a les 16,30 de la vesprada, en les que es visitaran les Coves Rojes, l’Església, algun riu rau i altres punts destacables de la localitat. Cal dir que estes dos rutes acabaran amb un vinet i un taller de ciris a Penoukos Staging.

Una altra ruta amb molt d’interès és la que jo personalment faré, amb eixida de l’Ajuntament a les 16:30 hores. Visitarem les fornícules i Capelletes urbanes que hi ha pels distints carrers del poble, a més de conéixer curiositats d'aquests i monuments com l'església, la font i altres detalls pel poble. PODEU apuntar-se bé al correu de Turisme: gata@touristinfo.net o comunicar-m'ho a mi bé via facebook (missatge) o al meu correu: mivisig@gmail.com.

FÀBRICA DE CERVESA

Un altra cosa que no es poden perdre els visitants és una visita obligada a la fàbrica de cervesa de Cerveseros Gateros, i si a més vols participar en un dels seus tasts amb maridatge, has de reservar amb antelació al correu cerveserosgateros@gmail.com. En tenen previstes 3 de moment, a les 9.30, a les 12 i a les 18.30 hores. Molt aconsellable és la de les 9.30 del matí perque el maridatge es fa amb coques de Blat de la Marina de La Cosa Nostra.

Per suposat el 9 d’octubre també comptarem amb una cercavila de dolçaina i tabalet cap a les 11 del matí que recorrerà els carrers del circuit, i a les 12 una cercavila a càrrec de la banda de l’Associació Musical CODA, dos motius per vindre prompte a Gata el dissabte.

DINAR PREPARAT PER LA COMISSIÓ 2022 (antic camp de futbol)

Continuant amb la música la comissió de festes 2022 ens ofereix un concert de “Abierto 24 horas” a l’antic Camp de Futbol a les 13 h, i en acabar el DJ Gari amenitzarà el dinar. Si no has aconseguit reserva a cap dels magnífics restaurants de l’associació no dubtes de quedar-te a Gata, allí tindràs dinar.

Parlant de restaurants i de menjar, el restaurant Arrels Racó Gastronòmic ens ha preparat unes tapes per l’hora del vermut, de 11 a 14 hores, consistents en coca escaldá de costella al forn amb la seua salsa i cruixent de verduretes, Arroz melós de  rovellons, Coca de botifarra de Gata amb poma confità, Escombros, Braves i per supossat totes les tapes i menús de la Carta també per dinar.  Sense dubte un lloc al que apropar-se amb temps.

El  restaurant La Cosa Nostra ens ha preparat un menú especial amb les coques de blat de la marina com a protagonistes, només al migdia. Un menú que segur et deixa bocabadat.  A Ca Corder pots gaudir al migdia i a la nit de peix fresc de la llotja i de les típiques picaetes de Gata, com el bull amb ceba, molt recomanable. També a Ca Martí  pots esmorzar, dinar i sopar a base de tapes i llesques, una proposta tradicional al cor del poble. El Bar España també ha preparat esmorzar popular a 6€ i canya més picadeta de la casa a 2€ per anar passant el dia. I el Sabor Pizzeria Kebab ens ofereix un menú de fira per 6€, l’opció més exòtica i jove.

CA EL TRAMUSSER

Parlant de gastronomia i pensant en els postres, la Gelateria Ca el Tramusser ens presenta el nou sabor de temporada, un gelat de carabassa amb xocolate, elaborat amb carabassa torrada al foc de llenya. Un sabor espectacular i novedos que voldràs assaborir.

Per relaxar-se en acabar esta vorágine festiva, el Kiros ens ofereix una gran terrassa al carrer per prendre cocteleria i combinats a partir de les 15 hores.

Ofertes i descomptes també en trobarem un bon grapat, com ara el 20% de descompte en cadenes de plata que fa Joieria Sarita, o les rebaixes fins el 70% que fa Ana Moda i el 10% en nova temporada. També Ca Bernat ens ofereix un 10% en productes de la nova temporada. Seguint amb productes de moda Tonia ens fa un regal per cada bolso que li comprem, pot ser un mocador, una barra de llavis, o algun altra coseta. Optica i Audiòfons Signes te uns preus especials de fira en els que podrem trobar ulleres de sol de 10, 20 i 30 euros, és el moment d’aprofitar.

Tornant a la gastronomia, no hi ha res més gater que un embotit caser, i això ho trobarem al mateix Mercat de la Fira, a la parà de Carnisseria Ca Polaca on trobem embotit artesà amb receptes centenàries que no trobareu a cap altre lloc. També comptarem al Mercat amb l’Associació Apicultors Montgó, que ens durà mel artesana dels productors locals a més de presentar-nos curiositats al voltant de l’apicultura. 

LA FIRA PROP DE LA PLAÇA D’ARTESANIA

Si alguna cosa ha distingit Gata sempre ha segut la decoració amb materials naturals, per això us presentem els socis que participen d’este Mercat de la Fira del 9 d’octubre, com ara Artículos Maruja, Decoració Monserrat, Muebles Signes o Reciclaje Decoración, tots ells a la plaça d’Espanya, llocs on trobar l’autèntica decoració amb espart, vimet, palma, canya... i també a la mateixa plaça El Jardí de Maria amb flor natural i articles decoratius amb un 30% de descompte o El Celler de la Marina, especialitzat amb vins i productes artesans, on per cert els barrets tenen un 20% de descompte.

Renault Ginestar aprofitarà la fira per presentar el NOU RENAULT ARKANA Híbrid, una ocasió única per coneixer-lo de primera mà i en el millor ambient. Seguint amb novetats tecnològiques, ECO3MAS presenta un aparell del futur, que ens estalviarà sabó a la llavadora i al llavaplats, i a més també estavia aigua i llum, tota una joia en exclusiva al Mercat del 9 d’octubre. Ibérica de Redes, l’operador que tenim a l’associació, ens ofereix grats la segona línea de mòbil amb les dades que tries.

En un altra secció LaBassa herbodietetica i decoració ens ofereix el 50% en LIPOLIFE i CHITOSAN i del 30% en ADraDol, a més de decomptes amb regals. Dona’m ens ofereix un 10% en perfumeria i cosmètica seleccionada, i Detycel ens presentarà al Mercat els seus productes i ens regala un esprai hidroalcohòlic per una compra de 10€.

PARADETES SOLIDÀRIES

En clau solidària l’associació Comerç de Gata sempre impulsa la participació de les ong’s locals i enguany comptem amb la tómbola de Altair Cooperació Internacional, i amb el TAPIS, que ens portaran els productes artesans que han fabricat ells mateixos.

PASSAPORT DE LA FIRA

Un altra novetat d’enguany és el Passaport de la Fira, un document adjunt al fullet on es valoraran les visites i compres realitzades als comerços locals, i es farà de la següent manera. Per 10 visites a 10 comerços diferents que estiguen segellades, el visitant obtindrà una bossa sorpresa. Si sumem a eixes 10 visites 10 visites amb compra a 10 comerços diferents, amb una despesa mínima de 10 € per comerç, el visitant entrarà al sorteig d’una nit d’hotel i SPA per a dos persones. I si el visitant completa les 30 casilles, amb al menys 20 establiments diferents a les casilles de la compra mínima de 10€ obtindrà un bono de 50€ per a gastar als comerços participants.

FONT: Plànol, cartell ruta i informació "Factoria d’Idees per a Comerç de Gata.

0 comentarios