Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTES GATA 2021: EL DIA DESPRÉS. RECORDEM EL DIA DE LA FESTA MAJOR. 2.- COMIAT AL CRIST A LA PLAÇA I TRASLLAT PARTICULAR A L'ERMITA

FESTES GATA 2021: EL DIA DESPRÉS. RECORDEM EL DIA DE LA FESTA MAJOR. 2.- COMIAT AL CRIST A LA PLAÇA I TRASLLAT PARTICULAR A L'ERMITA

(( PER A SEGUIR TOT L’ACTE GRAVAT PER LA PARRÒQUIA, PUNXEU ACÍ 1, PUNXEU ACÍ 2 I PUNXEU ACÍ 3 ))

Les festes en temps de pandèmia van propiciar l’estranya i a la vegada bonica situació viscuda ahir per la vesprada. després de l’última missa del dia de la festa major, el patró de Gata Santíssim Crist del Calvari va eixir a la plaça on l’esperaven les autoritats, quintets i quintetes 2021, comissió de festes, comissió del Crist, banda Unió Musical, cor Serrillàs i el veïnat que volien sumar-se al comiat.

El senyor rector de la parròquia Don Juan Antonio Navarro li va dedicar unes paraules molt sentides, emotives i comprenedores que la gent va respondre amb aplaudiments. La banda li va posar música i el Cor Serrillàs i veïns i veïnes van cantar els goigs. El poble s’acomiadava del Crist abans d’emprendre un trasllat únic en la història, sense processó, ni ciris.

Sota palis portaven la imatge del Crist, sense el conjunt processonal, sols la imatge del patró, el rector i els sacerdots i diaca fills del poble. Els portadors del palis i els de les atxes acompanyaven al Crist.

Quan van arribar a la placeta de davant l’ermita, el senyor rector va beneir tot el terme i poble fent la senyal de la creu amb la mateixa creu que és la imatge del patró. La poca gent que allí hi havia i els rector i diaca van cantar els goigs mentre la campaneta seguia revoltant.

FONTS: Vídeos pujats al facebook: parròquia. Fotos JM., V. Vives, Paco Coloma i Cronista.     

0 comentarios