Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

L'AJUNTAMENT CEDEIX EL QUADRE DE L'ARBRE BLANC (JOSÉ COSTA, 1960) A LA PARRÒQUIA. LLUEIX EN LA CAPELLA DEL SAGRARI A L'ESGLÉSIA

L'AJUNTAMENT CEDEIX EL QUADRE DE L'ARBRE BLANC (JOSÉ COSTA, 1960) A LA PARRÒQUIA. LLUEIX EN LA CAPELLA DEL SAGRARI A L'ESGLÉSIA

El conegut QUADRE DE L’ARBRE BLANC llueix des d’ahir a la capella del Sagrari de l’església parroquial de Gata de Gorgos. L’Ajuntament ha cedit temporalment a la parròquia, degut a que està remodelant-se la sala de sessions i fins a tindre una nova ubicació, el quadre que en 1960 va pintar l’artista local José Costa i que va donar al Consistori.

El quadre, que va es va restaurar fa uns anys, sobre tot el marc del mateix, representa l’escena del succés que es conta va ocorre a la Guerra del Francés (inicis del segle XIX) a l’ermita de Gata, quan els francesos volien pujar fins el santuari i una llum producte de l’impacte del sol sobre les fulles de l’arbre, cegava els cavalls.

Ara, que s’està acabant la novena 2021 -hui dijous és el 8é dia- i que s’apropen les festes patronals en honor al patró el Crist del Calvari (30 de juliol al 6 d’agost) és un bon moment per a conéixer de més a prop l’escena del moment, que tan expresivament va representar Costa en 1960. 

El quadre s’ha posat a la part dreta de la capella i el quadre del mateix autor i estil, que representa una de les caigudes de Jesús camí de la Creu, ha passat a la dreta.  

0 comentarios