Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

COVID19, GATA: SEGUIXEN PUJANT ELS CASOS ACTIUS. 3 MÉS I JA SÓN 14. TOTAL ACUMULATS: 316. SUSPESOS ACTES DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2020-2021. NOVES RESTRICCIONS DAVANT ELS AUGMENTS DE CASOS

COVID19, GATA: SEGUIXEN PUJANT ELS CASOS ACTIUS. 3 MÉS I JA SÓN 14. TOTAL ACUMULATS: 316. SUSPESOS ACTES DE LA COMISSIÓ DE FESTES 2020-2021. NOVES RESTRICCIONS DAVANT ELS AUGMENTS DE CASOS

Gata té a la nova actualització de Conselleria de Sanitat un total de 14 actius, sols un mes que dimarts. L’onada més forta de contagis, pel que es comenta pel poble que no oficial, si oficiós, la coneixerem possiblement dimarts, a la pròxima actualització. Si vegem el total de casos ens adonem que són 3 casos més i 2 altes, ja que el total són 316. Seguim amb els 3 decesos.

La incidència segueix pujant també i està hui en 224,24 casos per cent mil habitants.

Per tant, són ja 316 el total de casos acumulats des del 25 d’agost de 2020 a hui 9 de juliol de 2021. Situació més que preocupant pel que es comenta pel poble i els possibles casos de contagis i confinaments. Alerta, molt alerta. 

 Si el dimarts comentavem la primera conseqüència, que era el comunicat des de l’Ajuntament, als casals i penyes, ara segueixen les mateixes. Demà dissabte ha quedat anul·lat el sopar de traure les parelles dels festers que es tenia que fer i estan a l’aire molts dels actes festers. Estem a 21 dies del començament oficial de les festes patronals, però la situació s’agreuja per hores.

RESTRICCIONS A LA COMUNITAT VALENCIANA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar ahir dijous les noves restriccions per tal de frenar els contagis, sobre tot dels joves. Les mesures més clares són:

- Tancament de l’oci nocturn:  Discoteques i pubs sols podran funcionar com a bares i cafeteries, tancant a les 00:30 hores.

- Hostaleria: el tancament s’avança mitja hora. A les dotze de la nit es deixarà de servir i a les dotze i mitja es tancarà. L’ocupació de les taules serà de deu persones a l’exterior i sis a l’interior.

- reducció de l’aforament als espectacles massius: Exterior, màxim 3.000 persones; interior, 2.000. No es permeten festes populars ni passacarrers ni desfilades. (( Caldrà conéixer tota la lletra menuda en aquest punt, que ens afecta en breu al poble de Gata ))

Altres mesures. La Generalitat demanarà l’aval al Tribunal Superior de Justícia per a fer el "toc de queda" de 1 a 6 del matí, acotat als municipis de major risc epidemiològic. Per ara i amb l’actualització de hui, Gata no arriba.

També es limiten les reunions socials a un màxim de deu persones en tota la Comunitat, tant en l’exterior a l’aire lliure com en vivendes. La Generalitat també impulsarà canvis legals per a que no es puga comprar alcohol en supermercats i tendes més tard de les 20.00 hores (fins ara era a les 22.00). El botelló es vol que passe a considerar-se una infracció greu i no lleu com fins ara.

FONTS: captura de pantalla, situació monitorització Conselleria GV., divendres 9/7/2021. Normes restriccions noves. GV.

0 comentarios