Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

APROVAT EL PRESSUPOST GENERAL DE GATA, QUE SUPERA ELS 6 MILIONS D'EUROS (entre el municipal i SòlGata)

APROVAT EL PRESSUPOST GENERAL DE GATA, QUE SUPERA ELS 6 MILIONS D'EUROS (entre el municipal i SòlGata)

Gata aprova els pressupostos, entre els que destaca a l’apartat d’inversions la part municipal del Pla Planifica de Diputació, l’obra de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, la substitució de la tanca del Camp de Futbol i obres de manteniment en l’edifici del Centre Social

L’Ajuntament de Gata va aprovar, en la sessió del plenari ordinari d’anit dimarts 30 de març, els pressupostos per a 2021 de 5.282.884,21 euros que junt amb el pressupost de l’empresa municipal Sòlgata de 1,539,431,94 superen els 6 milions d’euros. L’aprovació del pressupost juntament amb la plantilla de personal i relació de llocs de treball  per a 2021 es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (Compromís i PSPV) i els vots en contra del grup municipal del PP.

El regidor d’Hisenda, Antonio J. Signes, va ser l’encarregat d’explicar el document que recull el comptes de la corporació per a 2021 dels quals va remarcar que s’havien incrementat les diferents partides en general. Va destacar la creació de partides específiques per a manteniment d’edificis esportius i educatius, així com l’augment de la  partida per a arrendament de pàrquings públics i la creació d’una partida específica per a la finalització del PGOU. També augmenta la partida destinada al suport del comerç en un any marcat per la pandèmia de la Covid-19

Respecte a les inversions va explicar que s’incrementa el fons de contingència per preveure actuacions d’emergència així com la part destinada a l’adquisició de maquinària. En aquest apartat també s’inclourà la part municipal del Pla Planifica de Diputació, l’obra de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil, la substitució de la tanca del Camp de Futbol i obres de manteniment en l’edifici del Centre Social. A més a més, cada regidor va explicar els projectes previstos per a 2021 

ROMANENT DE TRESORERIA: 574.754 euros

A aquesta quantitat, se li sumarà 574,754 euros procedents del romanent de tresoreria de 2020 que també es va aprovar en el plenari que es destinaria part al pagament de factures i quasi íntegrament a inversions. Entre elles s’inclouen les acordades per tots els grups municipals Reactivem Gata que també es va ratificar en el plenari: 50.000 euros per a ajudes d’emergència per a les persones més necessitades i 50.000 euros per a ajudes a autònoms i empreses locals. A aquestes s’afegirà un projecte pilot per implantar la recollida de fem porta a porta en el barri de l’Arraval, obres en el cementeri, la part municipal de les obres del carrer La Bassa i el modificat de les obres del gimnàs per la modificació del accessos.

Així, es preveu que enguany es destinarà més d’1 milió d’euros a inversions en el municipi.

PLANTILLA DE PERSONAL

Respecte a la plantilla de personal, està previst l’amortització de 3 places corresponents al departament de Serveis Socials, que ha passat a la Massma, i l’augment de la plantilla en 4 persones:  1 agent per a la Policia Local, 1 administratiu i 2 places a mitja jornada de TAG i enginyer. A més a més, segons va explicar l’alcalde Josep F. Signes, es pretén consolidar el personal interí de l’Ajuntament de Gata, especialment la plantilla de la policia local per donar seguretat i estabilitat.

En el plenari també es va aprovar, per unanimitat, derogació de la taxa de llicència d’obertura d’establiments, punt que també s’incloïa en l’acord dels tres partits.

 A més a més, es van presentar diverses mocions conjuntes de tots els grups: el rebuig a la instal·lació del par eòlic al terme de Gata, una moció del dia de la Dona 8M i el suport i inclusió del voluntariat de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana en el Pla de Vacunació front a la Covid-19.

FONTS: Fotos i informació, Premsa Ajuntament de Gata.

0 comentarios