Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA, COVID19: 19 POSITIUS MÉS DES DEL DIA 8 A HUI. MOLTA PREOCUPACIÓ, INCIDÈNCIA QUE TRIPLICA EL RISC ALT, 760,46. SOLS 6 ALTES

GATA, COVID19: 19 POSITIUS MÉS DES DEL DIA 8 A HUI. MOLTA PREOCUPACIÓ, INCIDÈNCIA QUE TRIPLICA EL RISC ALT, 760,46. SOLS 6 ALTES

Gata segueix sumant i molt els casos positius de COVID19. No són ni dos ni quatre cada recompte, són ara sempre més de deu. Hui se sumen al compte total 19 casos positius més. L’acumulat des de l’inici de la pandèmia és de 132 casos, però els actius ja estan pujant molt i hui són 46. La incidència és la que es desborda i ja triplica l’indicador de risc extrem que és de 250 casos per cent mil habitants. Gata en té 760,46. Dos dades són les positives, una les altes que s’han donat, encara que 6, i altres que no hi ha defuncions "oficials" *.

(* Quan pose "oficials" vull dir que ja vaig indicar en una altra entrada de dies enrere que, al menys tres persones de Gata si que ens van deixar relacionats amb el virus, però que no es conten a les dades oficials. Precisament hui, el diari Marina Plaza parla de les defuncions de la Marina Alta i Gata la posa com a l’única població gran que no té defuncions pel COVID19. ¡¡ Puix, que seguisca així !!).

INSISTÈNCIA D’ALCALDIA: CONFINAMENT VOLUNTARI

Ahir publicava un bàndol l’alcalde de Gata, (que torne a posar al facebook) que transcrivia ací al blog, de la conveniència, per la salut de tots i totes els gaters i gateres, del CONFINAMENT VOLUNTARI. Aquest matí, i vist que segueixen i més els casos, torna a insistir. El diari digital Marina Plaza publica: "Gata insiste en pedir el confinamiento voluntario de la población después de que el virus vuelva a subir, aunque menos que en otros pueblos". Als subtítols: "Su incidencia, de 760,4 casos por cien mil habitantes, es de extremo riesgo de contagio pero inferior a la de otras poblaciones que todavía no han optado por difundir esa medida" i "El alcalde difunde de nuevo el bando en el que solicita esa reclusión no obligatoria después de que la localidad haya sumado otros 19 contagios en apenas cuatro días". Per a llegir-ho tot, PUNXEU ACÍ.

Per tant són molt preocupants les xifres que no paren de créixer a Gata, com en tota la Marina Alta. la CV i Espanya. Però el més, com ja he dit, el més preocupant és que segueix creixent i molt la incidència de PCR+ en 14 dies a la població de Gata.

Com sempre diguem i reiteren les autoritats, no sols ja sanitàries sino també municipals, que cal extremar al màxim les precaucions, complint totes les mesures i recomanacions sanitàries. 

Es bo tornar a recordar que, al menys, fins el 31 de gener estan en vigor les noves restriccions imposades per la Generalitat Valenciana, destacant l’avanç del toc de queda a les 22 hores, el tancament de l’hostaleria a les 17 hores, aquest al menys fins el 21 de gener, i la prohibició de fumar a les terrasses dels bars.

* DOS ARTICLES HUI, NOMENEN GATA AL DIARI MARINA PLAZA. EL QUE US HE DIT DELS DECESOS A LA COMARCA, PUNXEU ACÍ, I EL DEL RECOMPTE COMARCAL. PUNXEU ACÍ.

FONTS: Informació i captura de pantalla, Monitoratge de la situació Coronavirus G.V., Gata (12-1-2021). // Marina Plaza digital diari, 12-1-2021.

0 comentarios