Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL MONUMENTAL ARBRE DE LA RANA DE GATA, AMB 105 ANYS DE VIDA, TARDARÀ...PERÒ ES RECUPERARÀ. EL VA PLANTAR L'ALCALDE I METGE MORATAL. TESTIMONIS DE GATERS I GATERES

EL MONUMENTAL ARBRE DE LA RANA DE GATA, AMB 105 ANYS DE VIDA, TARDARÀ...PERÒ ES RECUPERARÀ. EL VA PLANTAR L'ALCALDE I METGE MORATAL. TESTIMONIS DE GATERS I GATERES

Un raig d’esperança el que tenim tots els gateres i gateres, després de que els nostres cors s’han apretat aquesta vesprada al conéixer l’incendi al paratge de la Rana, aquell que ja Cavanilles parlara per estar el llavador i aquell que fa 105 anys el metge i alcalde Doctor Moratal sembrara dos eucaliptus, un dels quals perviu i resisteix als embats de plogudes, tormentes, neu i ara també incendi.

Tornarà a reviscolar, eixiran més brots als seus grans braços, podrem posar-nos a la seu sombra i jugar, si no a la tarana a boletes i si no al bot i para. La seua soca resistirà.

A la imatge de l’esquerra a la composició fotogràfica contemplem com estava el dia que vam eixir la muea filla i jo a passejar després del confinament. Teníem ganes de fotografiar-lo. Era el 10 de maig. Quantes fotografies, quantes estones baix d’ell, quantes pasqües passades. Tornarem. A la dreta, el podem veure com es veia hui des de l’altra part de la carretera, no més passat i apagat l’incendi que ha patit ell i el paratge.

Pose dos testimonis, un d’ells el de una veïna del paratge Rosana Fornés molt emotiu i em quede amb la seua última frase "ajudem a l’Arbre de la Rana a recuperar-se".      

ROSANA FORNES (llegit al facebook)

L’eucaliptus monumental del "Paratge de la Rana" el va dur el Dr. Moratal, el primer metge que va tenir Gata de Gorgos, per aprofitar les seves propietats medicinals. "L’Arbre de la Rana" ha cuidat de la salut del nostre poble des de fa al voltant de 120 anys. Testimoni de jocs, balls, confidències, amors...avui ha estat consumit pel foc. És un arbre fort, i tots els que alguna vegada hem descansat sota la seva ombra esperem que es recupere. Tens una foto al costat de "l’ "Arbre de la Rana? Comparteix-la. Has vingut a visitar-lo? anem a visitar- lo ara, a parlar-li, a acompanyar-lo. ajudem al "Arbre de la Rana" a recuperar-se".

VERO VIVES (llegit al facebook)

Fa uns mesos quan ens van donar llibertat, tots anaven a veure el Paratge de la Rana i voltants i ara...en flames...Ràbia, impotència, disgust, tristesa...

PEPE MENGUAL (comentari fet al facebook)

Rabia i impotència estar allí parat veient com el vent acostaba el foc i sabent el que anavem a perdre. Confiem en la força de la natura...

JOANVI VALLÉS, PROTECCIÓ CIVIL I REGIDOR:

Ràbia, impotència, molta malícia per vore com crema un lloc especial per a tots els gaters i gateres...He estat en un bon grapat d’incendis treballant en tasques d’ajuda a bombers, policia, etc i la veritat es que el nerviós i mal al cor de hui, en vore la desfeta ha pogut amb mi.
Ara es el moment de treballar per a recuperar la zona de la Rana i fer tot allò possible per salvar un dels icons més destacables del nostre terme, l’arbre de la Rana.

FONT: Fotos composició Vero Vives i Cronista de Gata.

 

0 comentarios